UPDATE Beny Steinmetz şi Tal Silberstein, reţinuţi în Israel

ALEXANDRA CISMARU
Internaţional / 15 august 2017

Beny Steinmetz (Sursa foto: captură Youtube)

Beny Steinmetz (Sursa foto: captură Youtube)

Actualizare 11:11 Steinmetz şi Silberstein rămân în arest patru zile

Omul de afaceri Beny Steinmetz, reţinut împreună cu Tal Silberstein, consilier politic, şi alţi cinci oameni de afaceri, a compărut în instanţă, unde a declarat că ancheta care îl vizează este un "război politic" finanţat de miliardarul George Soros, potrivit Haaretz, citat de News.ro.

Steinmetz afirmă că întregul dosar împotriva sa are la bază declaraţia falsă a unei femei neidentificate, informează sursa.

Judecătorul care l-a audiat pe omul de afaceri a decis că atât el, cât şi Silberstein vor rămâne în arest încă patru zile.

Potrivit sursei citate, ofiţerul care conduce ancheta, Avshalom Ahrak, a declarat în instanţă că poliţia se teme că Steinmetz va influenţa investigaţia, dacă va fi eliberat din arest.

"Acest bărbat ne-a dovedit, prin capacităţile sale de a interfera, că, dacă ar fi eliberat, ar putea lua măsuri care ar interfera cu investigaţia", a spus Ahrak.

(A.C.)

-----

Omul de afaceri Beny Steinmetz şi consultantul politic Tal Siberstein au fost reţinuţi ieri dimineaţă, conform presei israeliene.

Haaretz relatează, citat de News.ro, că miliardarul israelian Beny Steinmetz, un cunoscut strateg şi consultant şi trei oameni de afaceri au fost reţinuţi pentru audieri ieri dimineaţă, fiind suspectaţi că au folosit contracte false pentru a transfera şi spăla bani.

Conform sursei, birourile şi locuinţele acestora au fost percheziţionate.

Haaretz precizează că cei reţinuţi sunt suspectaţi de fals, de uz de fals, de spălare de bani, de abuz de încredere, de obstrucţionarea justiţiei, toate având legătură cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, într-un caz de corupţie, care implica zeci de milioane de dolari. Mai exact, Steinmetz şi asociatul său ar fi plătit sumele enorme unor oficiali din Guineea pentru a-şi promova interesele de afaceri, informează sursa.

Mai exact, Steinmetz şi asociatul său ar fi plătit sumele enorme unor oficiali din Guineea pentru a-şi promova interesele de afaceri, notează Haaretz. Plasarea lui Steinmetz în arest la domiciliu, în decembrie, a fost condiţionată de acordul său de a rămâne în Israel timp de 180 de zile şi de a depune o garanţie de 100 de milioane de shekeli (26 de milioane de dolari), mai arată sursa.

Autorităţiile suspectează că aceştia au utilizat contracte pentru acorduri inexistente, inclusiv afaceri imobiliare într-o ţară străină, pentru a transfera bani şi pentru a spăla bani câştigaţi illicit, potrivit sursei citate.

Un jurnalist israelian susţine, pe contul său de Twitter, că o altă persoană reţinută este consultantul Tal Silberstein.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb