UPDATE Liviu Dragnea, urmărit penal pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi fraudare de fonduri

Andreea Cuzub
Anticorupţie / 13 noiembrie 2017

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

  • document ataşat Comunicatul de presă al Oficiului European de Luptă Antifraudă
    apasă aici pentru a descărca.

    Actualizare 21:10 Avocatul Gheorghe Piperea a demisionat din funcţia de consilier onorific al premierului

    Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat, în această seară, că a decis să îşi înainteze demisia din funcţia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose, precizând că nu vrea să acapareze atenţia publică şi să devieze programul administraţiei.

    Avocatul menţionează că pemierul Mihai Tudose a fost de acord cu decizia sa.

    Gheorghe Piperea a scris, în această seară, pe pagina sa de Facebook: "Am decis să îmi înaintez demisia din funcţia de consilier onorific al premierului, care a fost de acord. Motivul este că nu vreau să acaparez atenţia publică şi să deviez, chiar şi pentru câteva ore, programul administraţiei".

    Avocatul consideră că mai importante şi urgente sunt Codul Fiscal şi dezbaterea privind legile Justiţiei, "plus condiţiile economice setate în laboratoarele financiar-bancare, condiţii care se anunţă a fi aspre în 2018".

    Gheorghe Piperea adaugă: "Precizez că nu premierul şi nici vreun membru al partidelor de la guvernare mi-au cerut demisia. Iniţiativa mi-a aparţinut. Cine şi-a imaginat că sunt manipulabil, s-a înşelat. Rămân acelaşi".

    Avocatul deţinea funcţia de conslier onorific al premierului din 20 iulie.

    Anunţul lui Gheorghe Piperea a venit după ce, într-o postare anterioară, s-a întrebat de ce liderul social-democrat Liviu Dragnea, urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie, nu demisionează ca să-şi poată dovedi nevinovăţia. Domnia sa scrisese: "Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat şi i-a fost partener? De ce nu demisionează domnul Dragnea, pentru a putea să-şi probeze nevinovăţia şi, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumţia de nevinovăţie merită salvată chiar şi în cazul politicienilor?".

    (S.A.)

    -------------

    Actualizare 20:28 Eurodeputatul Siegfried Mureşan: "Cu un asemenea profil infracţional, Dragnea nu poate conduce Parlamentul şi un partid aflat la guvernare într-un stat UE"

    Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să se retragă de la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, având în vedere că prin "profilul infracţional" pe care îl are "intră în istoria ruşinii în Europa", consideră eurodeputatul PMP Siegfried Mureşan.

    Într-o declaraţie trimisă Redacţiei, europarlamentarul afirmă: "Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, este trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, iar acum tocmai este urmărit penal, fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu pentru a frauda fonduri europene, dosar deschis pe baza unei sesizări a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), organismul Comisiei Europene care investighează frauda cu fonduri ale Uniunii Europene (UE). Asta este imaginea pe care o văd toate cancelariile europene şi internaţionale despre persoana care deţine a treia demnitate în stat şi funcţia de preşedinte al partidului de guvernământ - PSD. Liviu Dragnea dovedeşte dispreţ faţă de banii pe care noi, românii şi ceilalţi cetăţeni europeni, îi plătim ca taxe în fiecare zi pe care îi muncim, iar odată cu ancheta OLAF, Liviu Dragnea intră în istoria ruşinii în Europa. El nu mai trebuie lăsat să ia decizii în privinţa guvernării şi a vieţii românilor. Liviu Dragnea nu poate conduce un partid aflat la guvernare într-un stat UE, el trebuie să se retragă astăzi din fruntea PSD şi să-şi dea demisia de la conducerea Camerei Deputaţilor. Parlamentul şi un partid aflat la guvernare într-o ţară UE nu pot fi conduse de o persoană cu un asemenea profil infracţional".

    (S.A.)

    -------------

    Actualizare 17:45 Director general OLAF: "Investigaţia care îl vizează pe Dragnea, exemplu perfect al cooperării cu autorităţile naţionale"

    Directorul general al Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă, Nicolae Ilett, a precizat astăzi că investigaţia care îl vizează pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea este un exemplu perfect al cooperării pozitive dintre instituţia europeană şi autorităţile naţionale.

    "Această investigaţie este exemplul perfect al cooperării pozitive dintre OLAF şi autorităţile naţionale. OLAF a efectuat investigaţii amănunţite, sperând că va avea un efect descurajator puternic", a declarat Nicolae Ilett, potrivit unui comunicat de presă.

    OLAF subliniază în legătură cu acest dosar că a găsit dovezi care incriminează pe beneficiarul fondurilor, pe funcţionari publici şi pe contractant, cum ar fi falsificarea documentelor în timpul procedurii de achiziţie.

    DNA a explicat astăzi că acest caz este rezultatul a două investigaţii efectuate de OLAF care vizează proiecte finanţate prin Fondul European de Dezvoltare Regională pentru construcţia de drumuri în România, încheiate în mai şi septembrie 2016.

    Investigaţiile OLAF au fost încheiate cu o recomandare financiară către Direcţia Generală pentru Politica Regională şi Urbană de a recupera prejudiciul de 21 de milioane euro şi cu recomandări judiciare adresate DNA de a iniţia acţiuni în acest caz.

    OLAF se ocupă cu desfăurarea unor investigaţii independente privind cazurile de fraudare şi de corupţie care implică fonduri UE, astfel încât să se asigure că toţi banii contribuabililor UE ajung la proiecte care pot genera locuri de muncă şi creştere econiomică în Europa.

    Consultaţi integral, în documentul ataşat, comunicatul OLAF.

    (G.F.)

    ----------

    Actualizare 17:40 Dragnea, despre punerea sa sub acuzare: "Este un atac violent, miza fiind preluarea PSD"

    Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că punerea sa sub acuzare de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi zvonul potrivit căruia mai multor lideri social-democraţi le vor fi deschise dosare penale în perioada următoare reprezintă un atac virulent, miza fiind preluarea PSD.

    "Din păcate am auzit şi eu zvonul ăsta (că mai multor lideri PSD li se pregătesc dosare penale - n. red.) şi, cu toată seriozitatea, pentru mine şi pentru mulţi colegi de-ai mei, aproape pentru toţi, nu mai este un secret: este un atac violent, miza fiind preluarea PSD", a afirmat Liviu Dragnea.

    Întrebat dacă se aşteaptă să ajungă la DNA mai mulţi lideri PSD, Dragnea a răspuns: "Eu sper să nu. Aşa am auzit şi eu. Sper să nu, sper să se oprească".

    (S.A.)

    --------------

    Actualizare 16:35 Prima reacţie a lui Liviu Dragnea, după punerea sub urmărire penală: "Resping categoric orice acuzaţie"

    Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, după începerea urmăririi penale împotriva sa, că respinge orice acuzaţie a DNA, că nu a constituit niciodată vreun grup infracţional şi că îşi menţine în continuare declaraţiile potrivit cărora nu are nicio legătură cu Tel Drum.

    Dragnea a menţionat: "Astăzi am fost la DNA sa îmi iau în primire al treilea dosar (...) Am citit cu atenţie comunicatul DNA, i-am ascultat pe procurori cu atenţie. Trebuie să recunosc că este o poveste lungă. Resping categoric orice acuzaţie. Menţin ceea ce spun de ani de zile, că nu am legături cu această societate comercială. În rest, o să vedem pe ce se bazează acele acuzaţii".

    El a mai spus că nu a constituit niciodată niciun grup infracţional organizat şi că aşteaptă să vadă probele.

    Preşedintele PSD a adăugat că a avut astăzi o discuţie cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care i-a cerut "să rămână în continuare pe poziţie".

    "Am avut o discuţie astăzi de dimineaţă cu domnul Tăriceanu (...) şi mi-a cerut, mi-a zis să rămân în continuare pe poziţie şi să ne continuăm coaliţia", a declarat Dragnea.

    Întrebat dacă este afectată în vreun fel funcţionarea coaliţiei de guvernare, Dragnea a răspuns: "Eu cred că nu este afectată. Sunt afectat eu".

    Preşedintele PSD a susţinut: "Am primit multe mesaje de la şefi de organizaţii, parlamentari. Categoric nu mă simt vinovat. Nu am constituit niciodată un grup infractional. Sunt foarte curios să văd ce grup infracţional am contituit eu acum 16 ani. Am auzit şi eu că şi dumneavoastră din diferite surse (despre dosar - n.r.)".

    Dragnea a menţionat că nu s-a gândit la a-şi da demisia, precizând că primeşte multe mesaje să nu cedeze, ceea ce consideră important.

    Întrebat despre cererea de demisie venită de la Piperea, Liviu Dragnea a susţinut: "Nu analizez eu ce spune unul sau altul. Mă interesează că în partid lucrurile să rămână în regulă. Dacă îl consiliază bine şi îl ajută (pe premierul Tudose- n.r.) să rămână, nu mă interesează".

    Referitor la susţinerea din partea colegilor din PSD, acesta a fost întrebat dacă este de acord cu un miting pentru sprijinirea sa.

    Dragnea a răspuns: Nu voi vrea niciodată un miting pentru susţinerea mea. Dacă se va dori însă un miting pentru susţinerea programului de guvernare nu o să opresc pe nimeni niciodată. Am blocat de mai multe ori dorinţa unor membri PSD de a manifesta".

    (A.C.)

    -----

    Actualizare 16:30 Livia Săplăcan, despre prejudiciul în dosarul lui Dragnea: "Aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene"

    Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au în curs de cercetare, la acest moment, un alt dosar în care firma "Tel Drum" este pusă sub acuzare, pe lângă dosarul în care a fost începută urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea şi a altor opt persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan. Ea a precizat că în dosarul în care este urmărit penal liderul PSD prejudiciul este de aproximativ 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi 20 de milioane de euro, bani obţinuţi prin fraudarea fondurilor europene.

    Purtătorul de cuvânt al DNA a spus, potrivit news.ro: "Prejudiciile constatate până la acest moment se constituie din două sume - un prejudiciu din abuz în serviciu, aproximativ 30 de milioane de lei, şi un prejudiciu de 20 de milioane de euro, bani obţinuti nelegal, ca urmare a fraudării fondurilor europene. Un element important de precizat este că felul în care se obţineau ilegal banii din finanţare europeană presupunea falsificarea unor date insertate în proiectele tehnice. În principal, se trecea o cerinţă ca metoda folosită la asfaltarea drumurilor să fie una anumită, care permitea câştigarea licititaţiei de către firma Tel Drum, pentru că numai această firmă deţinea un anumit utilaj care era trecut în caietul de sarcini. Este un utilaj care a fost preluat de la Consiliul Judeţean. Initial, a fost cumpărat din bani publici şi dintr-un credit contractat de Consiliul Judeţean şi ulterior a fost trecut în proprietatea firmei Tel Drum".

    Întrebată câte dosare are în lucru DNA vizând "Tel Drum", Livia Săplăcan a spus că la acest moment, pe lângă dosarul în care a fost începută urmărirea penală împotriva lui Dragnea, "este în curs de cercetare un alt dosar în care firma Tel Drum este chiar pusă sub acuzare".

    (S.A.)

    --------------

    Actualizare 15:31 Gheorghe Piperea: "Cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om?"

    Consilierul onorific al premierului Mihai Tudose, Gheorghe Piperea îl critică pe liderul PSD Liviu Dragnea pentru faptul că nu demisionează şi este de părere că "avem şi altceva de făcut decât să urmărim epopeea judiciară interminabilă a domnului Dragnea".

    Piperea a mai scris pe pagina sa de Facebook: "Chestia cu prezumţia de vinovăţie era un sarcasm la adresa lui Iohannis. Chestia cu demisia nu e niciun sarcasm".

    Redăm integral postarea domnului Gheroghe Piperea:

    "Oare cât timp o să mai polueze agenda publică problemele personale ale unui singur om, hăituit acum de sistemul care până acum l-a protejat şi i-a fost partener? De ce nu demisionează domnul Dragnea, pentru a putea să-şi probeze nevinovăţia şi, în plus, să demonstreze cu glorie că prezumţia de nevinovăţie merită salvată chiar îşi în cazul politicienilor? Nu de alta, dar suntem ca într-o colivie. Cam de mult timp. Up date : iote că leul tocmai ce dădu colţul pe după 4,7. Iat Robor se duce haţ - dincolo de 2,2. Iar inflaţia mergea şi ea în bălăriile unde fu invitată de profetul vieţii de la BNR".

    (A.C.)

    -----

    Actualizare 15:21 Tăriceanu, despre noul dosar al lui Dragnea: "O încercare de răsturnare a actualei coaliţii şi a Guvernului"

    Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat astăzi că punerea sub acuzare de către DNA a liderului PSD, Liviu Dragnea, într-un nou dosar de corupţie se înscrie în siajul precedentelor din ultima vreme care arată o încercare de răsturnare a actualei coaliţii şi a Guvernului.

    Tăriceanu a declarat: "Punctul meu de vedere este acela de a reafirma ce am spus şi în trecut. Până la o decizie a instanţei, orice persoană care e chemată în faţa instituţiilor de anchetă este nevinovată. Mai mult, având în vedere precedentele numeroase din ultima vreme, care arată în mod clar o încercare de răsturnare a actualei coaliţii, a actualei majorităţi şi a Guvernului, prin diferite mijloare, nu am nimic de adăugat. În funcţie de evoluţiile acestui dosar, voi putea face şi alte comentarii".

    (A.C.)

    -----

    Actualizare 13:51 Orban, despre Dragnea la DNA: "Nu mi se pare normal să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune"

    Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că liderul PSD, Liviu Dragnea, pe numele căruia DNA a deschis dosar penal, ar trebui să se retragă de la conducerea Camerei Deputaţilor, potrivit unei surse din presă.

    Conform sursei, Orban a comentat şi prezenţa social-democraţilor la DNA, pe durata audierii lui Dragnea, spunând că nu este normal ca acesta să vină însoţit de bodyguarzi şi să se creeze grupuri de presiune la DNA.

    Ludovic Orban, întrebat de jurnalişti comentează prezenţa social-democraţilor la DNA, pe durata audierii lui Dragnea, a menţionat: a "De fiecare dată m-am prezentat şi la DNA, şi în faţa instanţei singur, însoţit, e adevărat, de avocaţi. Condamn orice formă de presiune care se pune asupra Justiţiei. Nu mi se pare normal ca un om, indiferent de ce funcţie are, să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune care să influenţeze într-un fel sau altul desfăşurarea activităţii, fie a instanţelor de judecată, fie a procurorilor".

    Liderul PNL a mai spus că Dragnea, pe numele căruia PNL a deschis dosar penal, ar trebui să se retragă de la şefia Camerei Deputaţilor.

    "Ar fi trebuit să renunţe de mult, dar, din păcate, Dragnea şi PSD nu înţeleg că într-un stat de drept, într-o democraţie, indivizi de felul lui ar trebui să facă un pas înapoi din politică", a declarat preşedintele PNL.

    Potrivit sursei citate, Ludovic Orban a făcut aceste declaraţii la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a prezentat, astăzi, în procesul în care este judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite şi în care în prima instanţă a fost achitat. El a spus că şi-a amânat deplasarea în SUA pentru a putea ajunge la proces.

    (A.C.)

    ----

    Actualizare 13:40 Bădălău, despre noul dosar al lui Dragnea: "Până nu se pronunţă o instanţă, nu putem şti"

    Preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a declarat, astăzi, acuzaţiile procurorilor DNA la adresa lui Liviu Dragnea sunt "nişte suspiciuni", iar instanţa va stabili dacă acestea sunt adevărate. Bădălău a mai spus că "în multe zone" nu convine faptul că în acest moment se face o politică pragmatică în România, potrivit unei surse din presă.

    Întrebat dacă social-democraţii se simt "hărţuiţi", Bădălău a răspuns: "În PSD există un sentiment de genul ăsta ţinând cont că în ultima perioadă mai ales la adresa preşedintelui partidului nostru au fost extrem de multe verificări de genul ăsta şi mai ales că şi presa a anticipat unele".

    Preşedintele executiv al PSD a spus, citat de News.ro, că în programul de guvernare sunt soluţii corecte pentru poporul român. "Se face o politică pragmatică în acest moment şi asta simţim, e clar că la foarte mulţi oameni sau zone nu convine această politică. Dar ne-am asumat reformarea României şi să construim o Românie puternică. Asta ne-am asumat-o şi cu siguranţă o vom face", a adăugat el.

    Întrebat dacă reformarea României înseamnă să fie condusă de oameni cu probleme penale, liderul PSD a replicat: "Nu, înseamnă să nu avem abuzuri, românii să o ducă mai bine şi România să fie recunoscută pe harta Europei".

    În privinţa acuzaţiilor la adresa lui Liviu Dragnea, Nicolae Bădălău a afirmat: "Sunt nişte suspicipiuni; până nu se pronunţă o instanţă, nu putem şti. (...) DNA comunică ce suspiciuni are, instanţa hotărăşte dacă lucrurile sunt adevărate sau nu. Cel puţin aşa ar trebui să fie într-un stat democratic".

    El a reiterat faptul că, în opinia PSD, condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul" este una "politică".

    (A.C.)

    -----

    Actualizare 13:20 Iordache, despre liderii PSD care l-au susţinut pe Dragnea la DNA: "Un act de solidaritate, poţi să susţii un coleg într-un moment dificil"

    Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat că liderii PSD prezenţi în aceată dimineaţă în faţă la DNA pentru a-l susţine pe Liviu Dragnea au fost acolo în semn de solidaritate, adăugând că nu i se pare normal modul în care anumite dosare sunt instrumentate pe bandă rulantă, potrivit unei surse din presă.

    Florin Iordache a declarat, citat de News.ro: "Era un act de solidaritate. Modul în care ne comportăm la un anumit moment cred că e un act normal. Poţi să susţii un coleg în nişte momente dificile şi, repet, modul în care merg pe bandă sau se instrumentează anumite dosare nu cred că este în regulă".

    (A.C.)

    -----

    Actualizare 12:26 Klemm s-a întânit cu Dragnea, după audierea acestuia

    Ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a întâlnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, după ce Dragnea a fost audiat la DNA într-un dosar în care ar avea calitatea de suspect, potrivit unei surse din presă.

    Întâlnirea a avut loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, după ce acesta s-a întors de la audierile de la DNA, informează News.ro.

    Întrevederea a durat aproximativ o jumătate de oră.

    Reprezentanţi ai PSD au susţinut că întrevederea ambasadorului american cu liderul PSD ar fi fost stabilită în urmă cu zece zile, pentru a discuta despre înfiinţarea Muzeului Holocaustului la Bucureşti.

    Potrivit sursei citate, la întâlnire a luat parte şi istoricul Radu Ioanid, director al Departamentului de Arhivă a Muzeului Holocaustului din Washington.

    (A.C.)

    ----

    Actualizare 12:16

    Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este urmărit penal de procurorii Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, potrivit unui comunicat de presă.

    În dosar, mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

    Reprezentnanţii DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.

    În comunicat se susţine: "Suspectul Liviu Dragnea, preşedinte al CJ Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene), prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii".

    (A.C.)

    ----

    Actualizare 10:05 Liderul PSD a ieşit de la DNA, fără a face declaraţii

    Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ieşit de la DNA după aproximativ o jumătate de oră de audieri, el refuzând să facă declaraţii.

    Dragnea a ieşit de la DNA în jurul orei 9.30.

    El s-a urcat în maşină, fără a face declaraţii.

    Surse judiciare spun că Dragnea ar avea calitatea de suspect într-un nou dosar, al treilea, privind fapte de corupţie, conform News.ro.

    Liderul PSD a ajuns la DNA în jurul orei 8:50, spunând atunci că va face declaraţii la ieşirea de la audieri.

    -----------

    Actualizare 9:15 Liviu Dragnea a ajuns la DNA, unde a fost aşteptat de către zeci de membri ai PSD

    Liviu Dragnea, a ajuns la DNA, în această dimineaţă, el fiind aşteptat de aproximativ 50 de membri de partid, între care vicepremierul Paul Stănescu, deputatul Claudiu Manda şi Marian Neacşu, secretarul general al partidului.

    Liderul PSD a ajuns la DNA în jurul orei 8.50, spunând că va face declaraţii la ieşirea de la audieri.

    El a fost aşteptat de către un grup de aproximativ 50 de susţinători, membri ai PSD, care s-au adunat la DNA încă din jurul orei 8:00. Liderul PSD a fost primit cu aplauze de către aceştia, conform News.ro.

    Printre cei care au venit la DNA să îl susţină pe Dragnea se află vicepremierul Paul Stănescu, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, deputatul Claudiu Manda, şef al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI şi deputatul PSD Andreea Cosma, fiica fostului şef al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma. Ei au susţinut că nu au vorbit cu Liviu Dragnea despre intenţia lor de a veni să îl susţină la DNA.

    Marian Neacşu a declarat: "Credem că orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere şi o vom acorda tuturor. Ne-am întâlnit ieri la TSD si acolo am decis să fim prezenţi. Este vorba de un coleg, preşedintele partidului şi primează prezumţia de nevinovăţie şi noi vom fi alături de dumnealui. (...) Am venit să îl susţinem pe preşedintele nostru, nu am venit să luăm cu asalt, vom avea o manifestare cât se poate de paşnică".

    La rândul lui, vicepremierul Paul Stănescu a spus că a venit în calitate de senator, pentru a-l susţine pe Liviu Dragnea.

    "Sunt aici în calitate de senator, în semn de solidaritate cu preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedinte al partidului", a afirmat Paul Stănescu.

    La DNA a venit pentru a-l susţine pe Dragnea şi Claudiu Manda.

    Deputatul Claudiu Manda a afirmat:"La ultimele două participări la ICCJ nu ar fi trebuit să fie admonestat şi batjocorit. (...) Nu am venit să punem presiune. Nu am votbit acest lucru cu dumnealui".

    În faţa sediul PSD se află şi câţiva contestatari ai lui Dragnea.

    ----------

    Liderul Partidului Social Democrat (PSD) Liviu Dragnea merge astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), anunţul fiind făcut chiar de el cu o zi în urmă, fără însă a preciza în ce dosar a fost chemat de procurorii anticorupţie, potrivit News.ro.

    "Voi merge mâine la DNA", a spus Dragnea, ieri, la sosirea la Congresul Tineretului Social-Democrat.

    În ceea ce priveşte dosarul în care a fost citat, acesta afirmă: "Ce contează? Tot acest circ nu ar avea rost dacă nu aş fi citat".

    Întrebat dacă se aşteaptă la o solicitare a DNA către Parlament pentru avizarea urmăririi penale în cazul său, Liviu Dragnea a răspuns: "S-ar putea să fie cam mult".

    Conform sursei: "DNA are în lucru mai multe dosare care l-ar putea viza pe Dragnea: dosarul Belina privind transferul braţului Pavel şi al insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman prin Hotărâre de Guvern (HG), dosarul Tel Drum, dar şi dosarul deschis ca urmare a investigaţiei Rise Project privind existenţa unor afaceri ale lui Liviu Dragnea în Brazilia".

    De asemenea, Romică Părpălea, denunţătorul lui Dragnea în dosarul "Referendumul" şi cel care în 20 iulie a depus în 19 octombrie o sesizare referitoare la legăturile dintre Tel Drum şi Liviu Dragnea, a fost la DNA pentru a oferi detalii în legătură cu acest dosar. El a anunţat că a depus plângeri penale atât împotriva lui Liviu Dragnea, cât şi împotriva lui Carmen Dan.

    În ceea ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, el a apreciat că este vorba despre trafic de influenţă şi abuz în serviciu.Bărbatul susţine că deţine probe reprezentând documente, înscrisuri, declaraţii de martori în sprijinul acuzaţiilor sale.

    Opinia Cititorului ( 23 )

    1. Astia umbla si actioneaza numai in haita, precum lupii. Un partid gretos din toate punctele de vedere.

      1. ....corecta observatia

        Procurorii acționeaza precum lupii singuratici, mânați de către șefa DNA, la ordinul ambasadei SUA, cu dosar de la SRI, pe o temă pregătiă deja de câteva luni de către propaganda securistă finanțată prin ONG-uri.

        si toate astea cu scopul de a scapa tara de penali. what's your point?

        Dublul standard. Penalii protejați de mafia securistă sunt buni. Ai dreptate. :)

        Din ceea ce spui inteleg ca Dragnea este preacurat si preacinstit iar Oficiul European de Lupta Antifrauda spune prostii (incearca sa rastoarne acest guvern genial cum declara altii). Esti absolut stupid si implicit caraghios cu asemenea postare!

        Ați primit material de harneală. De acum o țineți în campanie electorală securistă în funcție de problemuțele pe care le veți avea pe ici pe colo, în punctele cheie. Pentru unii dintre voi, cătușele montate în trafic vor fi mai greu de digerat.

        Ori esti naiv ori...

        OLAF lucreaza cu falanga din Romania DLAF.

        DLAF este condusa de un procuror care a activat in DNA in perioada 2003-2016. Nu spune nimeni ca Dragnea e curat dar din pacate justitia in Romania se face cu unitati de masura diferite si la comanda unei gasti ce se vrea proeuropeana si proamericana dar in realitate tot o gasca este. 

        Deci procurorii, OLAF ca lucreaza cu DLAF si DLAF sunt problemele Romaniei si nicidecum Dragnea care a furat un judet intreg. PSD-ul asta este Tatal idiotilor si din pacate are multi copii in tara asta. Nu am intalnit inca niciun sustinator intreg la minte al PSD-ului care sa fie capabil sa sustina ceva cu argumente si logica. Doar prostii! Auzi ce spune Pilaf, cica nu infractorii sunt de vina in tara asta ci procurorii ca ii demasca! Referitor la gasti, mai hoata ca a lui Dragnea nu este niciuna. Daca recunosti ca Dragnea nu este curat, atunci care este problema ca merge la DNA? Faptul ca si altii sunt murdari? Asta nu este un motiv ca sa acceptam mizeria! Ce justificare caraghioasa - nu este curat, dar si altii sunt ca el asa incat trebuie sa-l lasam in pace!

        M-ai convins. Nu esti naiv. Esti varianta b.

        Dragnea asta de spui tu ca a furat un judet intreg e votat de 80% din populatia judetului.Ai o parere foarte proasta despre poporul roman daca tu crezi ca voteaza din prostie. Sunt fapte din 2002-2005. Unde au fost olaf si dna in tot acest timp? La munte, la mare, in olanda, sua? Din pacate voi astia rezistentii ati inghitit precum bibanii povestea cu penalii si o tineti ca .... pe a voastra. Eu spun ca se lucreaza cu unitati diferite de masura pentru "penalii" psd si cei din pnl. Si inca ceva. Domnul iohannis e sigur ca e curat? Daca maine o schimba pe kovesi din sibiu cu un procuror din Alexandria la fel de impartial si il intreaba pe iohannis ce grup a organizat in sibiu cu ilie gradinar & co? Sau ciordeala in Ardeal e permisa?

      Chiar daca stiu ca e gresit si ca probabil statul paralel pune mana pe ultimul partid democratic din Romania, scarba de Dragnea ma face sa accept sa il jupoaie in piata punbilca. De acum incolo, hotia democratica se termina mai au dreptul sa fure doar cei sdesemnati de sevicii. Romania intra intr-o noua faza..

      1. Chiar ti-e scarba de Dragnea ? Asa ,putina iubire nu incerci?

      Logic ar tb sa se retragă sau sa fie retras de PSD. Sa se limpezească apele un pic cu nenea asta! Guvernul nu are decât să continue treaba - cu reforma fiscală, a justiției, salarii, pensii, cu pușcăriașii etc. Sa vedem ce iese, daca au vrut să ne mituiasca la vot sau nu! Daca ne-au mințit... pazea!

      Bagă niște magenta la poză, eventual după ce dai un google după procurorul securist Guseth_Pruna_Lancranjan.jpg

      Am lucrat toata viata la stat. Sunt putred de bogat, copii sunt aranjati cu active de milioane euro, am o casa a carei intretinere pe luna costa dublu salariului meu ca presedinte de CJ.

      Dar, sa mor io ca n-am furat nimic.Nu e treaba nimanui de unde am. 

      1. Le ai de la matusa Tamara (denumirea codata data bugetului Romaniei de PSD), sponsorul etern al haitei PSD.

        Haita Ghiță-Coldea s-a alimentat direct de la buget. Meritul lor e că au avut grijjă de statul de drept, iar acum statul de drept are grijă de ei.

        Ar putea semăna cu un comportament mafiot, dar unde ar fi ajuns România fără un astfel de stat de drept? 

        Daca o sa scrii copii cu 2 in loc de 3 de i si dublu in loc de dublul eu cred ca io ti se potriveste.

      "Klemm s-a întânit cu Dragnea, după audierea acestuia ".....cam ce ar mai fi de spus?

      1. I s-a arătat pisica și a fost chemat la negocieri pentru retragerea normativelor defavorabile raptului corporatist.

      Am intrat putin in impas. Iote-te colea ce mi-a mai ramas prin conturi 10 milioane euroi. Va rog sa nu spuneti ca am furat mult, fata de altii e PUTIN.

      Va pup pe portofel ca de acolo va fur mai departe popor roman ! 

      1. În România se fură procente din PIB anual.

        Propaganda securistă trăiește din acei bani, nu-ți va spune că ar fi ceva rău. Din contră, e foarte bine că se dezvoltă. Nu România, ci propaganda securistă. 

      Statul paralel vs ... perpendicular ...

    Comanda carte
    veolia.ro
    Apanova
    danescu.ro
    Mozart
    Schlumberger
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    13 Noi. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9764
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
    Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Mirosul Crăciunului
    thediplomat.ro
    targuldeturism.ro
    gustulitaliei.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb