UPDATE Nou protest împotriva modificării legilor Justiţiei în Piaţa Victoriei

ANDREI STAN
Politică / 10 decembrie 2017



Protest antiguvernamental în Capitală (Sursa foto: Facebook/ "Corupţia Ucide")

Protest antiguvernamental în Capitală (Sursa foto: Facebook/ "Corupţia Ucide")

Urmăriţi protestul din Piaţa Victoriei

Liderii opoziţiei s-au alăturat protestatarilor

Traficul în zonă a fost închis

Manifestaţii antiguvernamentale au loc şi în alte oraşe din ţară

-------------

Actualizare 21:40

Protestul se stinge. În Piaţa Victoriei din Capitală au mai rămas câteva sute de manifestanţi.

Actualizare 21:02

Protestatarii din faţa Guvernului cântă imnul "Desteaptă-te române!".

Ei au aprins luminile telefoanelor mobile pe durata intonării imnului.

Traficul rutier din zona Pieţei Victoriei a fost reluat parţial.

------------

Actualizare 20:58

Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece. Cei rămaşi scandează "Hoţii!" şi "România".

------------

Actualizare 20:33

Peste 2.500 de sibieni au ieşit în această seară în stradă, printe protestatari aflânsu-se şi scriitorul Radu Vancu, potrivit publicaţiei turnulsfatului.ro.

Protestatarii poartă steagul României, dar şi drapelul UE. Cele mai folosite lozinci sunt "Hoţii!", "Anticipate!", "PSD, ciuma roşie!", "Nu vă fie frică / PSD-ul pică!" şi "Hoţii cu mustaţă ne-au furat pe faţă".

------------

Actualizare 20:21

În Piaţa Victoriei se află, la acest moment, aproximativ 15.000 de manifestanţi, potrivit Hotnews.ro.

Ei au pancarte cu mesaje precum "Toţi pentru justiţie!", "Nu-mi furaţi viitorul!" sau "Am pierdut regina, am pierdut regele, am ramas cu nebunii".

De asemenea, unii protestatari au adus cruci pe care sunt scrie diferite cuvinte: "Rujeolă", "Imunoglobulină", "Marii arşi", "Medicamente lipsă", "Rezidenţiat", "Tuberculoză", "Medicină de familie", potrivit Agerpres.

------------

Actualizare 20:15

Aproximativ 16.000 de oameni protestează în faţa Guvernului şi în ţară, iar numărul lor continuă să crească, potrivit Digi24. Dintre aceştia, circa 10.000 se află în Piaţa Victoriei din Capitală.

În ţară, cei mai mulţi manifestanţi sunt la Cluj şi Sibiu, câte 2.000 în fiecare dintre cele două oraşe.

-------------

Actualizare 19:50

În Piaţa Victoriei protestează la acest moment aproximativ 10.000 de oameni, potrivit estimărilor Hotnews.ro.

Mulţimea e desfăşurată pe o suprafaţă de circa 8.700 de metri pătraţi, mai răsfirată pe margini, dar concentrată în mijlocul Pieţei.

-------------

Actualizare 19:45

Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la 8.000, potrivit Digi24.

Şi în ţară creşte numărul protestatarilor: 2.000 la Cluj, 1.500 la Sibiu, 350 la Braşov şi 200 la Timişoara.

Filosoful Mihai Şora se află din nou în stradă, la Iaşi. El a avut un mesaj ferm pentru toţi cei care participă la proteste: "Să fie fermi, să rămână pe poziţie! Să nu slabească protestele până nu au câştig de cauză!".

-------------

Actualizare 19:26

Numărul protestatarilor din Capitală a ajuns la aproximativ 6.000, potrivit Digi24.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, aflat şi el în faţa Guvernului, a declarat: "Noi vom face tot ceea ce considerăm că e bine pentru România. Ne vom bate cu PSD pe toate fronturile şi vom asigura libertăţile cetăţenilor şi independenţa justiţiei".

-------------

Actualizare 19:18

Traficul rutier a fost închis şi pe Bulevardul Aviatorilor. Nu se circulă de la Piaţa Charles de Gaulle spre Piaţa Victoriei şi pe strada Paris.

Circulaţia este deviată pe bulevardul Iancu de Hunedoara, prin pasaj, potrivit news.ro.

La acestă oră, în faţa Guvernului se află câteva mii de oameni care scandează "Justiţie, nu corupţie!", "PSD, ciuma roşie!", "Demisia!", "Hoţii!", "Uniţi salvăm toată România!", "Cuib de hoţi şi de mafioţi!".

În Piaţa Victoriei se află şi fostul ministru al Muncii din Guvernul Cioloş, Dragoş Pâslaru.

Şi la Bistriţa au ieşit la protest aproximativ 100 de oameni, în Piaţa Petru Rareş, potrivit Hotnews.ro.

------------

Actualizare 19:02

Aproximativ 5.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei din Capitală la această oră.

Traficul rutier dinspre Bulevardul Lascăr Catargiu spre Bulevardul Mihalache a fost închis. De asemenea, circulaţia dinspre bulevardul Kiseleff spre Calea Victoriei a fost blocată.

În Piaţa Victoriei a venit şi fostul ministru al Sănătăţii din Cabinetul Cioloş, Vlad Voiculescu.

Potrivit Digi24, sunt proteste şi în ţară, la Cluj-Napoca (1.000 de persoane), Bacău (150 de persoane), Braşov (250 de oameni), Galaţi (aproape 110 de protestatari), Iaşi (150 de manifestanţi).

------------

Actualizare 18:45

În Piaţa Victoriei s-au strâns până acum aproximativ 3.000 de persoane, potrivit Digi24.

Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Cioloş, a declarat: "De fiecare dată când au fost proteste şi am fost în ţară, am fost în Piaţă, ca cetăţean român. Intenţionez, ca toată lumea de aici, să îmi folosesc în continuare vocea. Sunt cetăţean, am drept de vot şi mă interesează cum sunt reprezentată şi în ce ţară trăiesc".

------------

Actualizare 18:34

Numărul persoanelor care protestează la acest moment în Piaţa Victoriei a urcat la 1.000, potrivit Digi24. Manifestanţii scandează "Justiţie, nu corupţie!", "PSD, ciuma roşie!", "Demisia!" şi "Hoţii!".

Printre protestatari se află şi fostul ministru al Justiţiei din Cabinetul Cioloş, Raluca Prună.

Protestul are loc sub deviza "Ei cu hoţii, noi cu toţii!".

Potrivit Hotnews.ro, în Piaţă a apărut şi un grup de tineri cu mai multe cruci, pe care sunt scrise marile probleme din sistemul de sănătate.

------------

Actualizare 18:19

Aproximativ 500 de persoane s-au strâns până la acest moment în Piaţa Victoriei, potrivit televiziunilor de ştiri. Printre ei se află şi liderii opoziţiei, Ludovic Orban (PNL), Raluca Turcan (PNL), Dan Barna (USR) şi Dacian Cioloş (Platforma 100).

Manifestanţii strigă "Hoţii!" şi "Demisia!".

-------------

Un marş de comemorare a Regelui Mihai I este anunţat pentru astăzi, în Capitală, urmat de un protest faţă de actuala guvernare în Piaţa Victoriei. Manifestaţii antiguvernamentale sunt anunţate şi în mai multe oraşe din ţară, dar şi în diaspora, la Londra, Milano şi Paris, informează news.ro.

Manifestanţii din Bucureşti urmează să se adune în Piaţa Victoriei în jurul orei 18.00, cu drapele marcate cu doliu, apoi să plece într-un marş comemorativ până la Piaţa Regelui, unde să depună coroane şi să aprindă candele.

Evenimente de comemorare vor avea loc şi în Piteşti şi Oradea (Parcul 1 Decembrie). În Piteşti, manifestanţii se vor întâlni de la ora 15.00 în faţa primăriei, urmând să plece în marş spre Piaţa Vasile Milea, unde vor ţine un moment de reculegere şi vor aprinde lumânări.

Marşul de comemorare din Capitală va fi urmat de un protest faţă de actuala guvernare, în Piaţa Victoriei.

Pe pagina de Facebook a evenimentului se arată: "Este începutul dictaturii hoţiei în România şi e doar o chestiune de timp până când se vor decide dosare penale la partid, ca pe vremea Rodicăi Stănoiu şi a lui Adrian Năstase, furtul din banii noştri va redeveni normă acceptată şi nepedepsită a comportamentului politic, iar hărţuirea magistraţilor independenţi va fi un fapt cotidian. Noi toţi vom continua să sărăcim şi să trăim într-o ţară fără spitale, fără şcoli sau autostrăzi, în care fiecare dintre noi este bătaia de joc a unor autorităţi publice abuzive, incompetente şi corupte. (...) Haideţi să ne apărăm dreptul la libertate şi demnitate, drept atât de greu câştigat. Maşina de vot PSD, ALDE, UDMR continuă să ne macine libertatea, pe care noi avem datoria să o apărăm pentru noi şi pentru copiii noştri".

Manifestaţii antiguvernamentale sunt anunţate şi la Alba Iulia (în faţa prefecturii), Arad (la primărie), Bacău (în Piaţa Tricolorului), Baia Mare (în Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (în faţa prefecturii), Braşov (în faţa prefecturii), Brăila (la primărie), Constanţa (în faţa prefecturii), Craiova (în Piaţa Mihai Viteazu), Cluj (la Monumentul Memorandiştilor), Galaţi (prefectură), Iaşi (în Piaţa Unirii), Petroşani (la Casa de Cultură), Ploieşti, Oradea (în Parcul Titan), Râmnicu Vâlcea, Satu Mare (Palatul Justiţiei), Suceava (prefectură), Târgu Mureş (prefectură) şi Timişoara (în Piaţa Operei).

De asemenea, şi cetăţenii români din diaspora şi-au anunţat susţinerea pentru cei de la Bucureşti şi din ţară, organizând manifestaţii asemănătoare şi în Fribourg, Elveţia (Piaţa Georges-Python), Londra (în faţa ambasadei române), Milano (Consulat) şi Paris (Place de la Republique).

Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată miercuri pe articole într-o şedinţă maraton care a durat peste douăsprezece ore, votul final fiind însă amânat pentru că PSD - ALDE - UDMR nu au reuşit să strângă suficienţi deputaţi ca să adopte actul normativ. Singura modificare adoptată de plen faţă de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a săvârşit o eroare din rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

De asemenea, joi, Comisia parlamentară specială pentru legile Justiţiei a votat înfiinţarea unei secţii de investigare a unor infracţiuni din Justiţie, care va funcţiona în cadrul Parchetului General şi va avea drept competenţe exclusive efectuarea urmăririi penale pentru infracţiunile de corupţie şi infracţiunile contra înfăptuirii justiţiei săvârşite de procurori şi judecători.

Printre cele mai importante modificări adoptate la legea 303/2004 se numără interdicţia pentru preşedintele României de a refuza numirea procurorilor şi judecătorilor simpli, introducerea controlului ierarhic superior, inclusiv din partea ministrului Justiţiei, asupra procurorilor şi statuarea obligativităţii pentru magistraţi de a depune anual declaraţii pe propria răspundere că nu sunt agenţi acoperiţi ai serviciilor secrete, iar rolul verificării acestor declaraţii revine comisiilor parlamentare de control al SRI şi SIE.

Camera Deputaţilor este primă cameră sesizată în acest caz, urmând ca forul decizional să fie Senatul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dragi concetateni, este corect sa ma verifice si pe mine cineva pentru ca mi-am facut vila si impreuna cu prietenul meu din politie am luat spaga in diferite dosare mai mari sau mai mici. Daca nu sint inteles atunci inseamna ca sinteti de acord cu spaga pe care o iau si justitia strimba promovata in functie de banii pe care-i primesc.

    Va multumesc pentru intelegere si sa ne vedem sanatosi mai departe in piata victoriei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb