UPDATE/ REFERITOR LA RAPOARTELE LEGATE DE MANDATUL DIRECTORULUI GENERAL ASF a solicitat Consiliului BVB adoptarea de măsuri în regim de urgenţă

Piaţa de Capital / 23 august 2017

ASF a solicitat Consiliului BVB adoptarea de măsuri în regim de urgenţă

Actualizare 14:45 BVB, clarificări privind conducerea societăţii: Directorul general adjunct, Alin Barbu, reprezintă legal societatea şi asigură conducerea zilnică şi nemijlocită a BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a transmis astăzi noi clarificări privind conducerea societăţii, într-un comunicat semnat de directorul general adjunct, Alin Barbu, în care precizează că domnia sa reprezintă legal societatea şi asigură conducerea zilnică şi nemijlocită a BVB, potrivit Actului Constitutiv, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al societăţii şi hotărârilor Consiliului Bursei.

Redăm mai jos, integral, comunicatul de astăzi:

"Clarificare privind conducerea Societăţii:

BURSA DE VALORI BUCUREŞTI S.A. (denumită în continuare «Societatea» sau «BVB») informează că Directorul General Adjunct, Domnul Alin Barbu, reprezintă legal Societatea şi asigură conducerea zilnică şi nemijlocită a BVB, potrivit Actului Constitutiv, Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Societăţii şi hotărârilor Consiliului Bursei.

Dl. Alin Barbu este Director-conducător autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, exercită conducerea şi are prerogative specifice activităţii de operator de piaţă / sistem a Societăţii din anul 2009".

(S.A.)

------------

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a solicitat Consiliului de Administraţie al BVB SA clarificări în legătură cu situaţia creată în cadrul societăţii, în ceea ce priveşte conducerea executivă a acesteia, precum şi adoptarea de măsuri în regim de urgenţă, cu informarea corespunzătoare a ASF şi a investitorilor, au transmis reprezentanţii ASF ziarului BURSA.

Luni dimineaţă, BVB a anunţat că mandatul de director general al lui Ludwik Sobolewski rămâne în vigoare, deşi contractul său de mandat a expirat, BVB făcând distincţie între mandat şi contractul de mandat, contrar prevederilor Codului Civil.

ASF precizează că, în conformitate cu prevederile actului constitutiv al BVB SA, care fac trimitere la ROF BVB SA: "Directorul General va fi suplinit de catre Directorul General Adjunct al BVB pe perioada concediului de odihnă, în caz de indisponibilitate temporară sau pe perioada deplasărilor acestuia în interes de serviciu, cu respectarea prevederilor legale".

Autoritatea ne-a mai transmis că nu sunt întrunite condiţiile legale pentru ca ASF să dispună suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor emise de BVB SA.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Aici nu e vorba de indisponibilitate sau concediu!!!....

    Este vorba de expirarea contractului si de retragerea autorizatiei!

    Sau de incapacitate, de boala psihica!.... 

    s-au trezit si prosti de la asf.adica dupa osaptamina de discutii si comentarii declansate de make au descoperit ca la bvb este o problema.mai idiotilor mergeti acasa.cum ar fi sa cumpere un nene pine si sa sa ii eliberez bonul peste o saptamina?

    1. Mărcule , tu nu ai aflat că nicolae ceaușescu a căzut în 1989. Trăim intr-un stat de drept.Exista acționari, consiliul de administrație. Nostalgicule, vrei sa ne întoarcem la proprietatea de stat. Mergi nene in Cuba

    ASF intervine dupa ce criza s-a produs si au aparut efecte. In mod normal SF in exercitarea atributiilor de supraveghere ar trebui sa previna astfel de situatii si sa intervina in mod promt si decisiv anterior declansarii unei crize la insasi bursa locala.

    Acum, daca a intervenit trebuie sa actioneze direct asupra membirlor CB care au permis aceasta situatie si nu au gestionat corect aceasta situatie.

    Este inadmisibil ca presedintele CB si in general membrii CB sa lase lucrurile sa se rezolve de la sine fara implicare in conditiile in care mandatul lor presupunea tocmai implicare in adoptarea de decizii. Suntem in fata unei institutii care merge de la sine si care nu e condusa de CB ci mai mult incurcata de cei din CB care ii franeaza activitatea si o sug de resurse. 

    1. Salariile si le iau precum participa la sedintele din consiliu BVB?

      Rusinica,rusinica,rusini ca,top,top,top rusinicaaaaaaaaaa. 

      Tu unde lucrezi, mai? Cumva pe pile la BVB? Ceva rude pe la acoperiți, ai?

      Esti retard ficior

    nu are. povesti cite vrei, solutii niciuna.

    Traim in Romanica si asta ne ocupa tot timpul alocat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb