UPDATE Transportatorii rutieri de mărfuri au intrat în grevă

F.A.
Companii / 9 decembrie 2013

UPDATE 16:18: Ponta: "Vom amâna acciza la motorină cu trei luni. La benzină, va fi aplicată imediat"

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi că intenţionează să aplice imediat acciza de 7 eurocenţi doar la benzină, urmând ca taxarea consumului de motorină să fie făcută peste trei luni, transmit sursele din presă.

Prim-ministrul a motivat că în acest interval cabinetul va căuta soluţii, astfel încât efectul accizei la combustibili asupra preţurilor bunurilor de consum să nu fie imediat.

Domnia sa a adăugat că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, se va deplasa la Bruxelles, pentru a prezenta Comisiei Europene această variantă.

Şeful executivului a mai spus că nu a auzit de proiectul de lege privind scutirea de impozit a veniturilor din jocurile de noroc.

Update 14:08 ARTRI: Guvernul şi transportatorii au nevoie urgent de un parteneriat strategic pentru perioada 2014-2020

Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale (ARTRI) sprijină recenta solicitare a transportatorilor români de a ajunge la masa dialogului cu autorităţile statului şi este pregătită să participe la toate negocierile pe care Ministerul Transporturilor are datoria să le iniţieze.

"ARTRI, asociaţia garantă naţională pentru sistemul TIR în România şi reprezentantă pe plan naţional şi internaţional a sectorului transportului rutier de mărfuri, reafirmă nevoia urgentă a deschiderii canalelor de comunicare dintre transportatori şi instituţiile statului. Problemele spinoase, adunate de-a lungul anilor, inclusiv cele apărute la sfârşitul anului acesta, pot genera blocaje şi tensiuni care nu sunt de folos nimănui înaintea sărbătorilor de Crăciun",se arată într-un comunicat de presă.

ARTRI solicită Guvernului României asumarea rolului de garant al dezvoltării transporturilor rutiere pe termen mediu şi lung în condiţiile în care transportatorii români au numeroase probleme nu doar în ţară, ci şi în străinătate. "Ne îngrijorează în mod special atitudinea radicală cu care sunt confruntaţi în aceste zile şoferii români din Italia, unde aceştia sunt văzuţi drept < vinovaţii de serviciu > în contextul politicilor de austeritate iniţiate de guvernul Letta", precizează asociaţia.

---

Update 12:06 AMRCR: Marii comercianţi, îngrijoraţi de efectele unei greve prelungite a transportatorilor

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu efectele pe care le-ar putea avea recenta grevă declanşată a transportatorilor, potrivit unui comunicat de presă.

AMRCR preconizează că prelungirea acesteia va avea un impact atât asupra operaţiunilor marilor reţele comerciale, cât şi asupra consumatorilor, care nu se vor mai putea aproviziona în condiţii de normalitate.

"În prezent, reţelelele de magazine membre ale AMRCR au stocurile asigurate, însă dacă greva va dura mai mult de două zile putem anticipa că vor aparea probleme în primul rând la produsele proaspete - legume, fructe, lapte, carne şi peşte, dar ulterior şi stocurile celorlalte mărfuri vor avea de suferit", a declarat Delia Nica, director executiv al AMRCR.

Asociaţia îşi exprimă încă o dată îngrijorarea referitoare la marirea accizelor la carburanţi, unul dintre subiectele principale pentru care transportatorii au recurs la grevă.

AMRCR speră ca părţile implicate să identifice cât mai curând o soluţie pentru această problemă şi doreşte să îşi asigure clienţii că va depune toate eforturile ca eventualele efecte negative să fie resimţite cât mai puţin de către aceştia.

---

Update 11:53 Transportatorii din Cluj au ales două zone pentru proteste

Peste 35 de şoferi de TIR şi camioane au parcat autovehiculele la intrarea pe Autostrada Trasilvania, în apropierea localităţii clujene Gilău, blocând o singură bandă de mers. A doua zonă vizată de şoferi a fost cea a Aeroportului Internaţional "Avram Iancu", însă poliţiştii i-au redirecţionat pe protestatari către ieşirea din oraş, spre centura de ocolire Dej-Apahida, potrivit surselor de presă.

---

Update 11:36 Centura Captalei este blocată de Tir-uri

Centura Captalei este blocată de Tir-uri, şoferii circulând cu vitează redusă în semn de protest.

---

Update 09:33 Protest al transportatorilor de marfă la Botoşani

Câteva zeci de şoferi de pe maşini de transport marfă au protestat, în această dimineaţă, la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava, faţă de intenţia Guvernului de a introduce acciza suplimentară de 0,7 euro la carburanţi.

Camioanele care au staţionat pe drumul european E 58 Botoşani-Suceava au blocat doar câte o bandă pe fiecare sens de mers, circulaţia rutieră nefiind afectată, conform Agerpres.

---

Update 09:11 Trafic rutier, blocat pe centura Sibiului

Aproximativ 120 de TIR-uri staţionate au blocat, în această dimineaţă, traficul rutier pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, parte din Autostrada A1, în zona localităţii Cristian (judeţul Sibiu), conform surselor de presă.

---

Transportatorii rutieri de mărfuri din ţară sunt de astăzi în grevă pe termen nedeterminat, reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Rutiere susţinând că actualul ministru al Transporturilor nu a răspuns la niciuna dintre adresele transmise de patronatele din transporturi de la momentul preluării mandatului.

La Arad, greva a început la ora 6.00. Zeci de tiruri au tras pe dreapta pe centura Aradului, potrivit Digi24.

Transportatorii rutieri sunt foarte nemulţumiţi, în special de taxa pe care Guvernul vrea să o introducă în preţul carburanţilor, de 7 eurocenţi pe litru, pe lângă creşterea accizei la carburanţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb