UPDATE Un director din Hidroelectrica şi un consilier al ministrului Niţă, reţinuţi de DNA

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 24 octombrie 2013

Update 17:13 Eugen Brădean şi Ovidiu Agliceru, revocaţi din Directoratul Hidroelectrica

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, întrunit în sedinţă astăzi, a aprobat în unanimitate revocarea lui Eugen Brădean şi a lui Ovidiu Agliceru din funcţia de membri ai Directoratului Hidroelectrica, arată un comunicat remis redacţiei.

Propunerea de revocare a celor doi a fost făcută de Remus Borza, preşedinte al Consiliului de Supraveghere.

Totodată, Consiliul de Supraveghere va analiza, în sedinţa de luni, activitatea celorlalţi 3 membri ai Directoratului şi va hotărî dacă le va prelungi mandatul ce urmează să expire la 30 octombrie.

----

Update 14:52 Eugen Brădean şi Ioan Mihăilă, arestaţi preventiv pentru 29 de zile

Tribunalul Bucureşti a decis, astăzi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica, şi Ioan Mihăilă, fost membru în Consiliul de Supraveghere al companiei şi consilier al ministrului Constantin Niţă.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de cei doi la Curtea de Apel Bucureşti.

----

Update 09:02 Ioan Mihăilă, eliberat din funcţii

Ioan Mihăilă, membru în cadrul Consiliului de Supraveghere al companiei şi consilier al ministrului Constantin Niţă, a fost eliberat, începând de ieri, din funcţiile pe care le deţinea, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, Departamentul pentru Energie va propune Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica şi demiterea lui Eugen Brădean din Directoratul Hidroelectrica.

---

Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica, şi Ioan Mihăilă, membru în cadrul Consiliului de Supraveghere al companiei şi consilier al ministrului Constantin Niţă, au fost reţinuţi, ieri, de DNA, într-un dosar de mită privind vânzarea de energie în valoare de aproape 263 milioane euro. Ioan Mihăilă este cercetat pentru infracţiunile de dare de mită, iar Eugen Brădean pentru complicitate la luare şi dare de mită, potrivit DNA.

Comunicatul DNA precizează: "În luna octombrie 2013, inculpatul Mihăilă Ioan, în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica şi consilier al ministrului delegat pentru Energie a promis unui alt membru din acelaşi Consiliu (denunţător în cauză) suma de 1.400.000 euro pentru ca acesta din urmă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să voteze favorabil încheierea, de către Hidroelectrica S.A, a unui contract bilateral pe patru ani, de vânzare a energiei electrice către o anumită societate comercială din România, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei aproximativ 262.980.000 euro) ceea ce reprezentau condiţii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica.

Promisiunea de dare de mită s-a făcut cu ajutorul inculpatului Brădean Eugen, director de trading în cadrul Hidrolectrica şi membru în cadrul Directoratului Hidroelectrica S.A. Suma promisă cu titlu de mită urma a fi disimulată sub aparenţa unui contract de comision care ar fi fost încheiat de către o firmă off-shore şi firma achizitoare a energiei electrice.

Potrivit actului constitutiv al companiei Hidroelectrica, puterea de decizie este repartizată între Adunarea Generală a Acţionarilor, Consiliul de Supraveghere şi Directorat. Astfel, toate contractele de vânzare a energiei electrice peste cantitatea totală contractată de 500 Giga Watti Oră (Ghw) trebuie aprobate în Consiliul de Supraveghere, din care făcea parte Mihăilă Ioan. Asemenea contracte sunt supuse anterior avizării Directoratului din care făcea parte şi Brădean Eugen".

Procurorii au dispus ieri reţinerea inculpaţilor Brădean Eugen şi Mihăilă Ioan pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb