UPDATE USL mai trage de timp

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Politică / 18 februarie 2014

USL mai trage de timp

Update 14:19 Constantin: "Suntem într-un blocaj politic"

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, astăzi, că USL este în acest moment într-un blocaj politic, precizând că a fost dispus să renunţe la funcţia de vicepremier dacă nu se restructurează guvernul.

"Noi am făcut concesii. Suntem într-un blocaj politic. Am fost dispus să renunţ la funcţia de vicepremier dacă nu se restructurează guvernul, dacă se restructurează va trebui să revenim cu toţii la lucrurile angajate. Protocolul trebuie respectat. Am făcut o grămadă de concesii, am cedat funcţia de vicepreşedinte al Senatului, de vicepremier şi altele neştiute pentru funcţionarea USL. Nu văd niciun semn din partea lui Antonescu", a afirmat preşedintele PC.

De asemenea, copreşedintele USL a spus că, în acest moment, "suntem într-un blocaj politic dintr-o ambiţie personală a 2-3 lideri ai PNL".

----

Deşi ziua de ieri se anunţa decisivă pentru soarta USL, PNL nu a ieşit oficial de la guvernare, ruperea alianţei fiind o chestiune de zile, conform unor surse politice. Se pare că liderul PNL Crin Antonescu doreşte cu orice preţ să fie izgonit din USL, mai spun sursele noastre, care afirmă că, în realitate, alianţa este ruptă de mult iar PNL face opoziţie.

Ieri, după un nou eşec al negocierilor din coaliţie, premierul Victor Ponta a declarat că din partea PSD există toată flexibilitatea ca să păstreze guvernarea sub forma USL şi că USD (alianţa formată cu PC şi UNPR pentru europarlamentare) nu va forţa un vot în Parlament pentru restructurarea Guvernului şi excluderea PNL din USL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, însă, că Victor Ponta trebuie să ia o decizie în ceea ce priveşte viitorul Cabinetului. El a spus răspicat că, din punctul său de vedere, există două variante - acceptarea propunerilor PNL sau formarea unui alt guvern.

Antonescu a reiterat faptul că liberalii îşi menţin punctul de vedere cu privire la respingerea variantei instituirii unui nou post de vicepremier pentru PC.

Liderul PNL a precizat că în acest moment Executivul se află într-o "criză guvernamentală": "Chestiunea cu Guvernul e simplă. Domnul prim-ministru se poate gândi şi trei luni de acum încolo, dar trebuie să rezolve problema Guvernului, pentru că domnul Chiţoiu, domnul Stroe, domnul Gerea sunt demisionari.

Liderul liberalilor a mai spus că în cazul în care premierul Victor Ponta va propune miniştri interimari din partea USD pe portofoliile lăsate libere de PNL, înseamnă că prim-ministrul doreşte să contruiască alt guvern, care nu este al USL.

Crin Antonescu susţine că PNL este "compact" şi nu se va "rupe", precizând că mandatul său pentru discuţiile din USL a primit un vot "copleşitor" la nivelul Biroului Politic.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că cei din USL sunt "condamnaţi" să rămână împreună, menţionând că liderul PNL Crin Antonescu va pierde şefia partidului în 30 de zile dacă iese din Guvern şi că liberalul a înţeles că nu va fi candidatul USL la Preşedinţie.

Pe de altă parte, Victor Ponta a discutat cu grupul minorităţilor din Parlament despre trecerea 112 la Interne, iar STS sub control parlamentar.

Deputatul Elena Udrea a declarat, ieri, că după ce se va despărţi de PSD, PNL are multe lucruri de reglat, inclusiv să-şi schimbe preşedintele, pentru a fi un partid credibil şi dezirabil pentru Mişcarea Populară. Întrebată de o alianţă între PNL şi PMP, Udrea a spus că PNL are multe lucruri de făcut pentru a fi un partener credibil.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb