UPDATE Zeci de percheziţii în Capitală şi în 22 de judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală

Mina Irina
Companii / 5 octombrie 2017

Zeci de percheziţii în Capitală şi în 22 de judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală

Actualizare 18:08 "Toyota" România: "Obligaţiile de declarare şi plată au fost îndeplinite cu sinceritate în relaţia cu Administraţia Fondului de Mediu"

Obligaţiile de declarare şi plată au fost îndeplinite cu sinceritate în relaţia cu Administraţia Fondului de Mediu, nepunându-se problema veridicităţii şi legalităţii operaţiunilor de gestionare a uleiurilor uzate, a transmis astăzi "Toyota" România.

Într-o declaraţie de presă trimisă Redacţiei, reprezentanţii companiei au precizat: "Ca urmare a solicitărilor efectuate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Toyota România a pus la dispoziţie, cu promptitudine şi bună credinţă, toate documentele solicitate de către organele de cercetare penală. Precizăm că în relaţia cu Administraţia Fondului de Mediu, obligaţiile de declarare şi plată au fost îndeplinite cu sinceritate, nepunându-se problema veridicităţii şi legalităţii operaţiunilor de gestionare a uleiurilor uzate. Pe această cale, menţionăm că vom continua să răspundem de fiecare dată cu promptitudine şi transparenţă solicitărilor venite din partea organelor de control".

(S.A.)

-------------

Anchetatorii fac, astăzi, 53 de percheziţii în Bucureşti şi în 22 de judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul gestionării uleiurilor uzate, prejudiciul fiind de aproximativ 29 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, trimis Redacţiei.

Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Galaţi, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş şi Vrancea, la sediile sociale şi la punctele de lucru a 17 societăţi comerciale implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri.

În document se arată: "Din cercetări a reieşit că unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piaţa naţională, ar fi evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale operaţiuni fictive, care atestau îndeplinirea obligaţiilor privind gestionarea uleiurilor uzate, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 29 de milioane de euro".

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că vor fi ridicate documente şi de la reprezentanţa Mercedes din Voluntari şi de la reprezentanţa Toyota din Pipera.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb