UPDATE/ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ:  "Propunerile de numire a noilor miniştri PSD au ajuns la Palatul Cotroceni"

A.C.
Politică / 16 octombrie 2017

 "Propunerile de numire a noilor miniştri PSD au ajuns la Palatul Cotroceni"

Actualizare 15:33 Tăriceanu explică de ce nu va participa la depunerea jurământului noilor miniştri: "Preşedintele nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, explică, prin intermediul unui comunicat de presă, că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului noilor miniştri de la Palatul Cotroceni deoarece consideră că şeful statului nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie şi îl acuză pe Klaus Iohannis că şi-a abandonat rolul de garant al Constituţiei.

Tăriceanu a explicat, potrivit News.ro: "În primul rând, neparticiparea la acest eveniment (ceremonia de depunere a jurământului - n. r.) reprezintă protestul meu punctual faţă de declaraţia făcută de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, potrivit căreia domnia sa nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie valabil pentru toţi cetăţenii, aşa cum este el statuat de Constituţie. Din istoria recentă s-a putut constata că domnul preşedinte aplică selectiv acest principiu, în funcţie de apartenenţa subiectului la o tabără sau alta sau dacă e vorba de propria persoană".

Preşedintele Senatului îl acuză pe Klaus Iohannis că şi-a abandonat rolul de garant al Constituţiei.

Preşedintele Senatului a mai spus: "În al doilea rând, am dorit ca să marchez public prin acest gest că Preşedintele României şi-a abandonat rolul de garant al Constituţiei, pe care a jurat la învestire, faptă inacceptabilă pentru Parlament, pentru Senatul României al cărui preşedinte sunt şi, în general, pentru orice cetăţean român".

Şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va merge la Palatul Cotroceni pentru a asista la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri.

Dragnea a spus: "Nu vreau să mă duc la Cotroceni decât după alegerile prezindenţiale pentru că nu mai cred în neimplicarea politică a preşedintelui. Nu e un moft. Dacă vrea să vorbească de PSD să se facă membru. Altfel îl rog să nu mai vorbească despre PSD".

El s-a arătat deranjat de declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că în politică nu funcţionează prezumţia de vinovăţie, aşa cum funcţionează în justiţie, ci că pentru un politician care merge în faţa poporului contează integritatea, adică să nu fie suspectat de nimic.

Dragnea a adăugat întrebat despre motivul răcirii relaţiei cu Iohannis: "Am stat cu mâna întinsă până mi-a amorţit. Nu cred că PSD sau eu am făcut instituţional ceva împotriva preşedintelui Iohannis. Eu nu mai vreau să merg în Palatul Cotroceni".

(M.I.)

-------

Actualizare 13:28

Propunerile de numire a noilor miniştri votaţi săptămâna trecută de conducerea PSD - Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe, ministru al Transporturilor şi Marius Nica, ministru delegat pentru Fodurile Europene - au ajuns la Palatul Cotroceni.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a primit în această după-amiază demisiile miniştrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc, precum şi propunerile cu succesorii acestora - Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe, ministru al Transporturilor şi Marius Nica, ministru delegat pentru Fodurile Europene.

Dacă decretele de numite în funcţie vor fi semnate astăzi, ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri ar putea avea loc tot în cursul acestei zilei.

(A.C.)

-----

Prim-ministrul Mihai Tudose va trimite în cursul zilei de astăzi la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor miniştri votaţi săptămâna trecută de conducerea PSD: Paul Stănescu - ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe - ministru al Transporturilor şi Marius Nica - ministru delegat pentru Fonsrile Europene. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului, potrivit unei surse din presă.

Mihai Tudose a declarat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD unde au fost votaţi cei trei noi miniştri ai cabinetului pe care îl conduce: "Cred că luni (azi, n.r.) le voi înainta, voi anunţa că vin propunerile şi să stabilim împreună calendarul depunerii jurământului. Nu am vorbit cu domnia sa încă. Nu există un plan B, nu am plecat de la premisa că respinge propunerile".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va merge la Palatul Cotroceni pentru a asista la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri.

Dragnea a menţionat: "Nu vreau să mă duc la Cotroceni decât după alegerile prezindenţiale pentru că nu mai cred în neimplicarea politică a preşedintelui. Nu e un moft. Dacă vrea să vorbească de PSD să se facă membru. Altfel îl rog să nu mai vorbească despre PSD".

El s-a arătat deranjat de declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că în politică nu funcţionează prezumţia de vinovăţie, aşa cum funcţionează în justiţie, ci că pentru un politician care merge în faţa poporului contează integritatea, adică să nu fie suspectat de nimic.

Dragnea, întrebat despre motivul răcirii relaţiei cu şeful statului, a răspuns: "Am stat cu mâna întinsă până mi-a amorţit. Nu cred că PSD sau eu am făcut instituţional ceva împotriva preşedintelui Iohannis. Eu nu mai vreau să merg în Palatul Cotroceni".

Paul Stănescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltării şi pentru postul de vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, este propus pentru Ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, iar Marius Nica este propus să preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene în locul Rovanei Plumb, a anunţat liderul PSD, la finalul şedinţei de vineri a Comitetului Executiv al PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb