Uraganul Irma a fost trecut în categoria a cincea

Cristina Radu
Internaţional / 5 septembrie 2017

Uraganul Irma (Sursa foto: Wikipedia)

Uraganul Irma (Sursa foto: Wikipedia)

Uraganul Irma a fost trecut în categoria 5, daunele catastrofale fiind posibile în sudul statului Florida în acest weekend, potrivit agenţiei de ştiri ABC News. Furtuna este aşteptată să se apropie de Florida sâmbătă noaptea spre duminică dimineaţa.

Irma va aduce vânturi foarte puternice şi se aşteaptă să continue să coboare cu vânturi de forţă ucigaşă şi cu un val periculos de furtuni de-a lungul unor lanţuri din Caraibe săptămâna aceasta înainte de a se deplasa spre sudul statului Florida.

Avertismentele legate de uragan au efecte asupra insulelor, inclusiv asupra teritoriului S.U.A. din Puerto Rico, unde guvernatorul a numit marţi furtuna ca

fiind fără precedent, pe măsură ce insula se pregăteşte ca Irma să lovească.

Guvernatorul Florida, Rick Scott, a dedclarat luni că stare de urgenţă pentru fiecare judeţ pentru a se asigura că guvernele locale au suficient timp, resurse şi flexibilitate pentru a se pregăti pentru furtuna periculoasă, potrivit unei declaraţii a biroului său.

Scott a spus în declaraţia că Irma este o "furtună care ameninţă viaţa" şi Florida "trebuie să fie pregătită": "În Florida, întotdeauna ne pregătim pentru cel mai mare rău şi sperăm pentru ce e mai bine. În timp ce traiectoria exactă a lui Irma nu este cunoscută cu precizie în acest moment, nu ne putem permite să nu fim pregătiţi".

Categoria 5 este cea mai puternică categorie de uragan pe scara rezistenţei la uragan Saffir-Simpson. Într-o furtună din categoria 5, este de aşteptat ca daunele să fie catastrofale, distrugând clădirile şi acoperişurile. Actuala pistă de furtună NHC poziţiona marţi Irma în apropiere de insulele Leeward, inclusiv Antigua şi Barbuda.

Pentru insulele Virgine şi Puerto Rico au fost estimată deteriorarea pe parcursul zilei de miercuri, cu cea mai rea ploaie şi vânt sosind miercuri noaptea. Furtuna este aşteptată să treacă la nord de Puerto Rico miercuri noaptea spre joi dimineaţa.

În Puerto Rico, a fost declarată stare de urgenţă, activând Garda Naţională

pe măsură ce teritoriul american se pregăteşte pentru furtuna fără precedent. Guvernatorul Ricard Rossello a spus marţi: "Este momentul să luăm măsuri".

Hector Pesquera, conducătorul poliţiei din Puerto Rico, a declarat că cel puţin 14 ore de vânt şi ploaie sunt aşteptate. El a numit furtuna mai periculoasă decât Harvey, ce a făcut ca apropierea de Texas din 25 august să devină o furtună de categoria 4.

Adăposturile sunt deschise în vederea pregătirii pentru furtună, iar guvernatorul a spus că toţi cei care au case vulnerabile sau zone predispuse la inundaţii trebuie să înceapă planurile de evacuare şi să se îndrepte spre adăposturi. Guvernatorul a anulat cursurile pentru marţi şi a declarat o jumătate de zi de muncă, potrivit agenţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb