Firma teleormăneană Tel Drum primeşte în continuare contracte derulate pe bani publici, chiar dacă se află în insolvenţă şi este cercetată pentru fraude europene. Faptul că Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, îşi execută pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare, nu pare să afecteze deloc afacerile derulate de societatea Tel Drum, despre care există informaţii că ar avea legături strânse cu fostul preşedinte social-democrat, care s-ar afla în spatele acestei firme.
Astfel, la sfârşitul lunii iunie, Tel Drum a câştigat două contracte de la Consiliul Judeţean Teleorman, pentru lucrări de construcţii drumuri. Valoarea totală a celor două contracte se ridică la 31 de milioane lei.
Primul contract se referă la modernizarea drumului judeţean 612, pe o distanţă de 12,3 kilometri, pe ruta Botoroaga (DJ 503) - Frasinet (DJ 506), între kilometrul 19+778 şi kilometrul 32+100. Valoarea acestui contract se ridică la 17.783.196 lei. În aceeaşi zi, Tel Drum a câştigat şi licitaţia privind modernizarea a 8,1 kilometri din drumul judeţean 612, între tronsonul Antoneşti - Rădoieşti, de la km 55+594 la km 63 +773, pentru care va primi 13.497.526 lei de la Consiliul Judeţean Teleorman. Practic, de la începutul anului şi până acum, Tel Drum a primit de la CJ Teleorman patru contracte de lucrări publice, în valoare totală de 54 milioane lei.
Societatea Tel Drum este în stare de insolvenţă şi este trimisă în judecată pentru fraude cu bani europeni. Este vorba despre sesizarea făcută de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) cu privire la reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Teleorman de către firma Tel Drum. Conform celor de la OLAF, proiectele nu au fost respectate şi în cauză statul român a fost obligat să returneze Comisiei Europene suma de 21 milioane de euro, fonduri ce fuseseră alocate de la bugetul Uniunii pentru reabilitarea drumurilor respective. Este vorba despre banii alocaţi pentru reabilitarea a 55 km din DJ 701 (limita cu judeţul Dâmboviţa - Gratia - Poeni - Siliştea - Scurtu Mare - Slăveşti - Ciolăneşti - Zăbreasca - Dobroteşti) şi reabilitarea a 50 km din DJ 506 (Cervenia - Vităneşti - Băbăiţa).
Procurorii DNA mai au pe rol o anchetă, în care acuză că firma Tel Drum ar fi controlată, prin interpuşi, de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Tel Drum este acuzată de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu. La solicitarea DNA, magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis interzicerea procedurii de dizolvare sau lichidare a societăţii Tel Drum.
Totodată, firma respectivă este implicată şi în dosarul Belina, în care unul dintre inculpaţi este Sevil Shaiddehh, fost vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale. Conform procurorilor DNA, în anul 2013, când Shaiddehh a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, a iniţiat şi trimis pe circuitul de avizare un proiect de hotărâre de guvern prin care insula Belina şi braţul Pavel al Dunării au trecut din domeniul public al statului în domeniul public şi privat al Consiliului Judeţean Teleorman, fiind concesionate ulterior către firma Tel Drum şi o persoană fizică.