Proiectul de modificare a Ordonanţei de Urgenţă 32 privind organismele de plasament colectiv şi societăţile de administrare a investiţiilor, care se află, în prezent, în Parlament, aduce Societăţile de Investiţii Financiare pe acelaşi palier de drepturi cu celelalte organisme de plasament colectiv, consideră Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF pentru piaţa de capital.
Domnia sa a a explicat: "Este o acţiune împotriva statului român pentru discriminare. Nu există aceeaşi legislaţie la Fondul Proprietatea. Problema pragurilor trebuie să fie strict de competenţa AGA. Orice imixtiune a politicului sau chiar a noastră în actul decizional al entităţilor supravegheate nu este bună. La fel şi cu operatorii de piaţă, nu există niciun stat european care să aibă praguri de deţinere la Bursă".
SIF Moldova a transmis ASF că ar dori, pin modificările la OUG 32, alinierea actelor constitutive ale SIF-urilor la prevederile legii societăţilor comerciale 31/1990, referitoare la cvorumul de şedinţă la AGA, respectiv ca adunările extraordinare să poată fi ţinute cu un cvorum de o pătrime, la prima convocare, şi o cincime, la a doua. Patru dintre cele cinci SIF-uri nu pot să facă acest lucru, deoarece au alte limite trecute în actele lor constitutive.
La finalul anului trecut, Mircea Ursache ne-a declarat că cvorumurile din actele constitutive al SIF-urilor sunt bariere nefireşti, neproductive.
O poziţie similară cu SIF Moldova a avut, anul trecut, şi SIF Banat Crişana, a cărei conducere a solicitat reducerea cvorumului pentru AGEA, însă cererea a fost respinsă de ASF, întrucât nu exista bază legală.
Documentul care cuprinde cele opt bariere ce trebuie eliminate pentru ca piaţa de capital din ţara noastră să fie admisă la statutul de piaţă emergentă a fost finalizat şi transmis instituţiilor interesate, a arătat vicepreşedintele ASF, care s-a arătat încrezător că acestea vor transmite observaţiile într-un interval redus de timp.
Printre măsurile pe care Mircea Ursache le-a mai enumerat se numără introducerea posibilităţii de revocare a ofertelor, în vedere listării Nuclearelectrica, şi modificarea legislaţiei privind Global Depositary Receipts (GDR), care să ajute listarea Romgaz.
Supravegherea pieţelor financiare "nu trebuie să lase deloc butonul mai deschis", având în vedere contextul din piaţa de capital şi din sectorul asigurărilor, atrage atenţia domnia sa.
Vicepreşedintele ASF a mai precizat că este nevoie să fie dezvoltat sectorul de protecţie a consumatorilor, respectiv a investitorilor, menţionând că, la nivelul ASF, a fost creată o divizie separată în acest scop.
Totodată, Mircea Ursache, a anunţat, ieri, că semnat, alături de ministrul Finanţelor Publice, proiectul de lege care priveşte desfiinţarea pieţei Rasdaq.
1. Si desfintate ca Fp
(mesaj trimis de Ion în data de 14.05.2014, 07:47)
Pe acelasi palier sa fie tov Ursache! Tot fara administrator legal, tot in proces de lichidare, in asa fel incat peste 4 ani sa avem o piata "puternica", "emergenta", si desfintata. Mult succes. Alo DIICOT tov. Ursache va cauta.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de mic investitor în data de 14.05.2014, 09:08)
In toata lumea si pe orice piata s-a demonstrat dezastrul concentrarilor economice si se iau masuri. domnul Ursache nu vede, nu stie. Pretul pe SIFSs s-a prabusit dupa ridicarea pragurilor si intelegerile parsive cu fp si defectii din companii si regii ne-au adus in negurile feudalismului. Dar daca asta e tema, domnul Ursache o va executa. Ca pe vremea APAPS. Graba mare in reglementare, asta l-a costat ceva pe domnul Rusanu. Raman oamenii fara actii in conturi, BCR manipuleaza piata, rasdacele le-a facut praf chelu, domnul Ursache ii da cu ordonanta 32.
2. Butonul din ASF, butoanele din ASF
(mesaj trimis de Theraflu în data de 14.05.2014, 09:57)
"Piesă care, prin apăsare, transmite comanda pentru o acțiune mecanică sau electrică."
Ma intreb cum e posibil ca un om care a absolvit academia tehnica in 1979 sa faca confuzie intre buton si regulator ?
Dar mergand mai departe si vazand cine conduce azi piata de capital din Romania si ce sa intamplat de 1 an de zile pe aceasta piata frustarea si indignarea sunt uriase !
Cine este Butonul din ASf care este apasat de escrocii din conducerea sifurilor pentru modificarea dispunerilor de masuri, instructiunilor, regulamentelor si legilor in beneficiul acestor infractori aburind audienta cu studii de impact fictive ?
Cine este Butonul din ASF care la avalansa de infractiuni din ultimul an de zile nu anclaseaza automat si nu ia masurile care se impun impotriva infractorilor de pe piata de capital ?
Cine este Butonul din ASF care sta la masa cu infractorii ?
Toate butoanele din ASF au fost decuplate ?
La SIF1 o avalansa de ilegalitati din partea CA "butoanele AAR" de la ASF nu lucreaza !
OPC obligatorii neefectuate "butoanele AAR" de la ASF nu lucreaza !
Cazul Harinvest, BVB apasa butonul dar mai departe "butoanele AAR" de la ASF nu lucreaza ! Daca clientii pagubiti devin creditori de ce mai sunt compensati de FCI?
CA de sifuri vor sa se dea drumul la cumparari incrucisate suspendate de legea 32 - Butonul din ASF lureaza imediat la comanda si ridica interdictia in baza unui studiu de impact(impactul butoanelor brobabil).
CA de la sifuri depasesc grosolan pragurile de detinere "butoanele AAR" de la ASF nu lucreaza !
Admnistratorul de la FP are mandatul ilegal pentru ca "butoanele AAR" de la ASF nu au lurat si nu lucreaza !
Daca ieri Mircea Ursache, a anunţat, că a semnat, alături de ministrul Finanţelor Publice, proiectul de lege care priveşte desfiinţarea pieţei Rasdaq de ce nu exista un comunicat al ASF si nu este pe site proiectul ? Nu mai are purtator de cuvant ASF decat pe statul de plata ?
Pentru a da o tenta legala acestor favorizari ale infractorilor din conducerile sifurilor a fost apasat iar "BUTONUL" de la asf pentru a da liber la pragul de detinere la sifuri si a legaliza detinerile peste prag prin modificare oug 32 !
Cine este Butonul din ASF si in mana cui se afla ?
Tov. Ursache este omul presedintelui si ar trebui sa fie pe acelasi palier cu Rusanu pentru ce sa intamplat in ultimul an !
Cate butoane sunt la ASF ?
Cine apasa butonul la DIICOT ?
3. Lupta impotriva saraciei
(mesaj trimis de Ivanhoe în data de 14.05.2014, 10:08)
Cum lupti impotriva saraciei , nea ursache ? Cu dividende preferentiale pe care barosanii le incaseaza prin intermediul deal-urilor , sfidand astfel marea masa a actionarilor ?