ZIARUL BURSA

14 mai 2014
Ediţia din 18.09.2024
VIG vrea să încheie anul 2014 cu profit, în România

VIG vrea să încheie anul 2014 cu profit, în România

A.S.Bănci-Asigurări / 14 mai 2014

Vienna Insurance Group (VIG) nu intenţionează să fuzioneze companiile pe care le deţine pe piaţa românească - Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă - şi nici să le vândă, a declarat ieri Peter Hagen, preşedintele Consiliului Director şi CEO al VIG.

"Listarea IMM-urilor pe Bursă - alternativă de finanţare"

"Listarea IMM-urilor pe Bursă - alternativă de finanţare"

ALEXANDRA OANCĂCompanii / 14 mai 2014

Listarea pe Bursă poate fi o alternativă viabilă la creditarea bancară pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM), ne-a declarat, într-un interviu, domnul Florin Jianu, Ministrul Delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism. În opinia domniei sale, acest proces este însă incipient în ţara noastră, motiv pentru care ar trebui organizate o serie de dezbateri şi evenimente cu scopul de a informa antreprenorii despre această posibilitate.

"Nu sunt foarte optimist cu privire la listarea companiilor private"

BOGDAN OLTEANU:  "Nu sunt foarte optimist cu privire la listarea companiilor private"

ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 14 mai 2014

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Bogdan Olteanu, a declarat, ieri, că instituţia pe care o reprezintă sprijină diversificarea surselor de finanţare ale economiei şi încurajează autorităţile să continue listarea companiilor de stat, precizând, însă, că nu este foarte optimist că, în condiţiile actualului cadru de reglementare, vom vedea prea curând oferte publice iniţiale ale firmelor private.

Cineva iese de la SIF Oltenia. Erste?

Cineva iese de la SIF Oltenia. Erste?

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 14 mai 2014

Update 17:38 HSBC a anunţat că a revenit sub pragul de deţinere de 5% la SIF Oltenia 

HSBC a mai transmis astăzi un comunicat, prin care arată că a revenit sub pragul de deţinere de 5% la SIF Oltenia, pe 9 mai.

Ioan Groza (consilier al ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică), Ionel Sinescu (academician, rectorul UMF Carol Davila), Laurenţiu Popescu (academician, director general al Institutului Victor Babeş), Sorin Oprescu (primar general al Capitalei).

Excelenţa în medicină, susţinută financiar de către stat

OCTAVIAN DANCompanii / 14 mai 2014

Cercetarea ştiinţifică autohtonă continuă să surprindă prin realizările sale de primă mână, în ciuda tuturor piedicilor, marea majoritate de ordin material. În domeniul medicinei, descoperirea Telocitelor poate fi considerată un eveniment de importanţă majoră.

Popovici, OTP Asset Management: "În cazul unui conflict deschis în Ucraina, mă aştept ca pieţele să se corecteze puternic"

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 12 APRILIE - 12 MAI 2014 Popovici, OTP Asset Management: "În cazul unui conflict deschis în Ucraina, mă aştept ca pieţele să se corecteze puternic"

A.A.Investiţii Personale / 14 mai 2014

Situaţia tensionată din Ucraina transmite îngrijorări către pieţe, care potrivit brokerilor se resimt şi pe bursa noastră.

Dan Popovici, director general al OTP Asset Management, spune că este îngrijorat de starea de spirit a pieţelor, în contextul situaţiei din Ucraina: "În cazul unui conflict deschis, mă aştept ca pieţele să se corecteze puternic, atât cele de acţiuni, cât şi cele de instrumente cu venit fix".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 14 mai 2014

MACRO NEWSLETTER 14 mai 2014

Internaţional / 14 mai 2014

Preţurile de consum din Cehia şi-au temperat creşterea anuală în aprilie 2014 până la 0,1%, de la 0,2% în luna precedentă, pe fondul unei noi stagnări lunare.

Preţul Silver Mountain a scăzut cu 8 milioane de euro

Preţul Silver Mountain a scăzut cu 8 milioane de euro

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 14 mai 2014 /

Complexul imobiliar de lux Silver Mountain din Braşov, în faliment, dezvoltat de firma INR Management Real Estate, deţinută de omul de afaceri Dan Fischer, decedat în 2012, a fost scos la vânzare de lichidatorul judiciar la un preţ de 45,5...

O divizie americană a RBS se pregăteşte de listare

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 mai 2014

"Citizens Financial Group" Inc., divizia de retail banking din SUA deţinută de "Royal Bank of Scotland Group" Plc (RBS), a depus documentele pentru lansarea unei oferte publice iniţiale (IPO) din care vrea să obţină aproape 100 de...

"Volkswagen" obţine controlul la "Scania"

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 mai 2014

Oferta lansată de compania auto germană "Volkswagen" AG pentru preluarea participaţiilor minoritare la divizia sa de camioane "Scania" AB se va încheia cu succes, după ce, ieri, fondul suedez de pensii "Alecta" a decis să...

"ThyssenKrupp" a revenit la profit

ALINA VASIESCUInternaţional / 14 mai 2014

"ThyssenKrupp" AG, cel mai mare producător de oţel din Germania, a raportat, pentru perioada ianuarie - martie 2014, primul său profit net din ultimii doi ani, în baza vânzării de active şi a tăierii cheltuielilor.

Gîlceava prostului cu lumea

Cornel CodiţăEditorial / 14 mai 2014

Cornel Codiţă

Nu am nicio îndoială: domnul Rogozin nu l-a citit pe Cantemir! În general, nu cred că s-a ostenit din cale afară cu lectura, cu atît mai puţin cu cea a cărţilor filosoficeşti! Oricum, ceea ce o fi citit, nu l-a ajutat, deocamdată, să nimerească...

Studii de profitabilitate pentru Aeroportul de la Ghimbav

Studii de profitabilitate pentru Aeroportul de la Ghimbav

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 14 mai 2014 /

Consiliul Judeţean Braşov a încheiat un parteneriat cu Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Transilvania în vederea realizării unui studiu de piaţă privind transportul de tip cargo pe Aeroportul...

REVISTA PRESEI 14.05.2014

Willy HomnerRevista Presei / 14 mai 2014

ADEVARUL 

Băsescu: Există un risc major de federalizare a Ucrainei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, la Palatul Cotroceni că Rusia are printre priorităţi federalizarea şi dezmembrarea Ucrainei, precum şi împiedicarea...

"One in two newly created businesses disappear in the first year of life"

THE FEMALE ENTREPRENEURSHIP CONFERENCE - SECOND EDITION / ANCA IONESCU, THE MINISTER OF THE ECONOMY: "One in two newly created businesses disappear in the first year of life"

ALINA VASIESCU (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 14 mai 2014

In preparing government strategy for supporting SMEs and improving the business environment 2020 has uncovered two major problems: there is a very small number of active small enterprises, a very small number of medium enterprises and too few of...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo