În plină criză ruso-ucraineană, "Burisma Holdings", cel mai mare producător privat de gaze naturale din Ucraina, anunţă cooptarea în board-ul său director a lui Robert Hunter Biden, fiul vicepreşedintelui american Joe Biden.
Numirea sa vine după ce, în luna aprilie, Joe Biden a efectuat o vizită în Ucraina, când a exprimat susţinerea Statelor Unite pentru această ţară şi a purtat discuţii pe marginea unor măsuri de îmbunătăţire a securităţii energetice, în contextul crizei cu Rusia...
Conform anunţului făcut săptămâna aceasta de compania ucraineană, Hunter Biden se va ocupa de divizia legală a holdingului şi va asigura susţinerea "Burisma" în rândul organizaţiilor internaţionale.
La momentul numirii sale în board-ul director, Robert Hunter Biden a declarat: "Ca nou membru al consiliului de administraţie al Burisma, cred că ajutorul meu în consultanţa destinată companiei pe probleme de transparenţă, guvernanţă corporativă şi responsabilitate, de extindere internaţională şi alte priorităţi, va contribui la economia Ucrainei şi va veni în beneficiul locuitorilor ţării".
La rândul său, preşedintele board - ului director al "Burisma Holdings", Alan Apter, a afirmat: "Suntem încântaţi că domnul Biden este alături de noi ca să ne ajute la realizarea obiectivelor companiei noastre privind introducerea celor mai bune practici corporative".
Hunter Biden este consilier la "Boies, Schiller & Flexner" LLP, firmă de avocatură din New York, care a fost angajată în cazuri precum "Bush vs. Gore" şi "SUA vs. Microsoft".
El este unul dintre co-fondatorii şi partenerii companiei de consultanţă investiţională "Rosemont Seneca Partners" şi, totodată, preşedinte al consiliului de administraţie al "Rosemont Seneca Advisors". Hunter Biden este profesor part-time la un Program de Master al Universităţii Georgetown, director al Coaliţiei Globale de Leadership din SUA, al Centrului pentru Politică Naţională şi preşedinte al Consiliului consultativ din cadrul Institutului Naţional Democrat. Hunter Biden mai deţine, printre altele, preşedinţia board-ului Programului Alimentar Mondial al SUA.
"Burisma Holdings" are active în Ucraina şi operează pe piaţa energiei din 2002, conform site-ului companiei. Până în prezent, "Burisma" deţine un portofoliu cu licenţe de dezvoltare a zăcămintelor din bazinele Dnieper-Donets, Carpatic şi Azov-Kuban. În 2013, producţia zilnică a companiei a fost de 1,8 milioane metri cubi de gaze naturale. "Burisma" îşi vinde produsele pe piaţa internă prin intermediul traderilor, dar şi direct către consumatorii finali.
1. Acum da provocare!
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 14.05.2014, 09:49)
Deci, sa intelegem ca SUA, nereusind sa declanseze razboiul zonal, inca se chinuie s-o faca? Pai pentru a avea un motiv de "aparare a cetatenilor americani si a investitiilor lor" cu ajutorul armatei americane, ar fi trebuit ca respectivii cetateni sa fi investit in Ucraina. Neavand pe nimeni in situatia asta, il baga pe dl.Biden la inaintare? Adica il leaga exact de "cuiul lui Pepelea" pe plan zona, adica de industria gazelor naturale a Ucrainei? Pai nu de-aici pleaca zazania? De la gazele naturale exportate de Rusia in Ucrania si mai departe spre Germania si restul Europei dezvoltate? Adica sa intelegem ca trebuie neaparat ca SUA/NATO sa deschida o alta zona de conflict in Europa, ajutandu-se bineinteles de aceasta caricatura de Uniune Europeana pseudo-acceptata de politicieni dar si semi-acceptata de statele europene? Nu-i bine deloc... Ce-i mai rau este ca totul se joaca "pe fata", badaraneste... Si tare mi-e ca Rusia nu prea o s-o mai ia asa, in plex, renuntand aiurea la tot ce are ca avantaj economic, doar pentru ca Germania sau SUA vor una-alta prin zonele acestea. Insa tot pe altii o sa-i doara, ca SUA e departe iar Germania la fel, in mijlocul continentului. Adica pe ucraineni si pe noi, pe polonezi, pe moldoveni, o sa ne doara, ca noi o sa suferim de pe urma conflictului zonal. Iar analistii nostrii parca sunt tampiti. Au devenit complet idioti, chiar daca sunt platiti sa spuna una-alta, dar parca nimeni nu mai trateaza lucrurile obiectiv, doar pentru a primi doua salarii pe luna (unul din jurnalism si altul de la serviciile unde activeaza).