URSULA VON DER LEYEN, PRIMUL DISCURS DESPRE STAREA UNIUNII EUROPENE: "Bugetul Uniunii Europene va fi folosit pentru educaţia cu privire la rasism şi prejudecăţile societale"

A.B
Internaţional / 16 septembrie 2020

"Bugetul Uniunii Europene va fi folosit pentru educaţia cu privire la rasism şi prejudecăţile societale"

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susţine astăzi primul său discurs privind starea Uniunii, în Parlamentul European.

Şomajul din UE ar putea ajunge până la 9 % în 2020, acesta afectând în mod disproporţionat femeile, tinerii, lucrătorii slab calificaţi şi pe cei cu contracte temporare, relevă Raportul Comisiei Europene privind starea Uniunii în 2020, care menţionează că sărăcia, excluziunea socială şi inegalităţile sunt susceptibile să crească, ceea ce scoate în evidenţă importanţa unei redresări incluzive şi echitabile pentru toţi. De asemenea, se preconizează că economia va reveni la o creştere pozitivă în 2021, însă perspectivele sunt incerte, iar modul în care va evolua situaţia în materie de sănătate publică se va dovedi crucial.

"Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va susţine primul său discurs privind starea Uniunii mâine, 16 septembrie 2020, la ora 10:00 a.m. (ora României)", anunţă CE.

În Raportul privind starea Uniunii 2020, preşedintele CE consemnează:

- Ne-am adaptat la împrejurări neprevăzute şi dramatice, respectând în acelaşi timp principiile şi aspiraţiile definite în orientările noastre politice de acum un an

- Putem reuşi numai dacă cetăţenii şi comunităţile sunt abilitaţi să devină agenţi ai tranziţiei.

- Industria europeană poate fi deschizătoare de drumuri în ceea ce priveşte tranziţia către neutralitatea climatică şi adoptarea unei poziţii de lider în domeniul digital. În a 101-a zi de mandat, Comisia von der Leyen a prezentat o nouă Strategie industrială, destinată să le permită întreprinderilor europene să îşi îndeplinească obiectivele ambiţioase, consolidând în acelaşi timp competitivitatea globală a acestora.

- Nimeni nu va fi lăsat în urmă, fie că este femeie sau bărbat, fie că provine din est, din vest, din sud sau din nord şi fie că este tânăr sau bătrân.

- O piaţă unică mai bine integrată şi pe deplin funcţională ar oferi întreprinderilor europene oportunităţi şi ar genera o creştere suplimentară anuală de 183 până la 269 de miliarde EUR în sectorul producţiei şi 338 de miliarde EUR în sectorul serviciilor. Aceasta reprezintă o creştere de aproximativ 12 % a produsului intern brut al UE. Piaţa unică este o poveste de succes care continuă să creeze prosperitate şi oportunităţi pentru cetăţenii şi, în egală măsură, pentru întreprinderile din UE.

- Odată cu începutul pandemiei, nevoia unui răspuns coordonat global a devenit evidentă - iar Comisia von der Leyen a explorat noi modalităţi de a valorifica capacitatea de mobilizare a UE.

- Pandemia provocată de coronavirus a zguduit până în temelii Europa şi întreaga lume. La început au fost doar cazuri izolate, dar curând acestea s-au transformat într-o urgenţă care afectează toate ţările, toate regiunile şi toţi oamenii. De la începutul anului, în UE au fost pierdute din cauza COVID-19 aproape 150 000 de vieţi omeneşti, iar numărul celor care şi-au pierdut viaţa în alte părţi ale lumii este mult mai mare. În pofida dificultăţilor, au putut fi salvate sute de mii de vieţi. Dacă Uniunea Europeană şi statele sale membre nu acţionau rapid şi hotărâtor pentru a proteja vieţile şi mijloacele de subzistenţă ale europenilor, tragedia ar fi fost mult mai mare. Lucrătorii din prima linie s-au achitat de propriile îndatoriri cu eroism, cetăţenii au acceptat să îşi sacrifice libertăţi fundamentale şi s-au luat măsuri fără precedent pentru a limita răspândirea virusului.

- Iniţiativele pentru investiţii ca reacţie la coronavirus, în valoare de până la 54 de miliarde EUR, au fost instituite într-un timp record pentru a asigura lichidităţi întreprinderilor şi sectorului asistenţei medicale.

- Se aşteaptă ca şomajul din UE să crească până la 9 % în 2020, acesta afectând în mod disproporţionat femeile, tinerii, lucrătorii slab calificaţi şi pe cei cu contracte temporare. Sărăcia, excluziunea socială şi inegalităţile sunt susceptibile să crească, ceea ce scoate în evidenţă importanţa unei redresări incluzive şi echitabile pentru toţi. Se preconizează că economia va reveni la o creştere pozitivă în 2021, însă perspectivele sunt incerte, iar modul în care va evolua situaţia în materie de sănătate publică se va dovedi crucial.

- Lunile şi anii următori reprezintă un moment crucial în istoria europeană şi pentru generaţiile viitoare.

Acesta va fi urmat de o dezbatere, în plen, cu membrii Parlamentului European.

În fiecare an, în luna septembrie, preşedintele Comisiei Europene rosteşte în faţa Parlamentului European un discurs privind starea Uniunii, în care face un bilanţ al realizărilor din ultimul an şi prezintă priorităţile pentru anul următor.

De asemenea, expune soluţiile Comisiei la cele mai presante provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană şi idei pentru conturarea viitorului UE.

În legătură cu subiectul digitalizării, Ursula von der Leyen a declarat: "80% din datele din industrie se colecteaz[, dar nu sunt folosite niciodată. Este o adevărată risipă. Trebuie sa asiguram aceste date pentru Europa si sa le facem accesibile. Avem nevoie de spatii de stocare de date comune, cum ar fi in domeniul energiei, care sa permită colaborarea intre institutii si companii europene. In cadrul NEXTGeneration UE vom crea un cloud european în acest scop."

"Conexiunile de date trebuie sa fie in ritm accelerat, Nu se poate ca 40% din persoanele din zonele rurale sa nu aiba acces la internet de bandă largă, care este folosită pentru munca de acasa, scoală online, etc. In planurile de dezvoltare vom pune accent pe conectivitate, pe dezvoltarea 5G, 6G şi pe fibră optică." a adăugat aceasta, pe tema digitalizării.

Ursula von der Leyen a propus crearea unui deceniu digital, şi o identitate digitală europeană. De asemenea, aceasta susţine că 20% din fondurile alocate programului Next Generation EU vor fi investite în domeniul digital.

UrsulaVon Den Leyen, despre situaţia de la Belarus, dar şi despre cea dintre Turcia şi Grecia : " UE e de partea poporului din Belarus. Am fost emoţionaţi de curajul celor care au ieşit în strada. Reacţia brutală a guvernului a fost ruşinoasă. Oamenii nu sunt piese pe tabla de şah a nimănui, iar celor care susţin legături mai strânse cu Rusia, vă spun, acest tipar de otrăvire nu e pe cale să se schimbe.

Turcia a fost şi va fi un vecin important. Turcia şi Grecia se pot baza pe UE să le protejeze drepturile legitime şi integritatea. Întoarcerea vaselor turceşti este necesară pentru a crea spaţiu de dialog. UE trebuie să răspundă mai hotărât la evenimente globale, iar asta înseamnă revitalizarea relaţiilor.

Mereu vom preţui alianţa Transatlantică.Noi suntem dispuşi să ne conslidăm parteneriatul bilateral şi să cooperăm cu partenerii pentru a apăra binele comun. Avem nevoie de relaţii noi cu prieteni vechi."

Comisia Europeană va prezenta noul pact pentru migraţie, săptămâna viitoare. Acest pact va încerca să asigure condiţii mai bune pentru refugiaţi. Ea vrea ca toate statele membre să se implice, nu doar UE.

Ea punctează că încălcarea statului de drept nu poate fi acceptată, fie că e vorba despre independenţa presei sau integritatea justiţiei. Domnia sa consideră că aceste valori sunt mai importante ca niciodată şi că diferenţa este cheia umanităţii. Ea vrea să trăiască într-o uniune deschisă, care va combate rasismul şi ura. Consideră că acum e momentul să construim o europă anti-rasism .

În planul comisiei este condamnarea oricărei forme de instigare la ură pe bază de gen, sexualitate şi rasă.

Bugetul Europei va aborda educaţia şi cunoaşterea cu privire la rasism şi va aborda prejudecăţile inconştiente prezente la nivelul fiecărei societăţi. Pentru acest lucru, Comisia va numi un coordonator anti-rasism.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Am emoții doamna Ursula. Aștept să ne spuneți cum stăm să știu încotro să o apuc, sunt confuz. In sus sau în jos?Sau mai bine o lăsăm la punctul mort. Apropos poate spuneți ceva și de britanici că s-au cam obrăznicit, se tot joacă cu acordul ăla de vreo trei ani, și UE cântă la frunză. Mai e ceva de spus și de economie, ne ducem la -20% cu dobânzile alea, nu de alta, ca să știu dacă mai merg la muncă sau aștept elicopterul ăla care trece din lună în lună, știm noi de ce. In rest, toate cele bune Miss Ursula, sa trăiți bine și spălați-vă pe mâini!

    E clar ca Ursula vrea toate datele noastre stocate pe serverele FIAREI. Intreresant este ca acesti globalisti, desi n-au facut nimic pentru eradicarea saraciei sunt pusi pe fapte mari in domeniul digital si pe schimbarea de paradigma sociala si ideologica.

    Adica schimbare de mentalitate si solidaritate globala, in saracie, pe stomacul gol, asta e ce vor astia..

    Ce o fi intelegand Ursula prin "stat de drept"- cumva baietii aia care vegheaza din umbra ca sefi de stat si de guvern sa fie cei agreati de establishmetul mondial sau ce? 

    Ăști-s setați pe dos.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb