Ursula von der Leyen propune ca profiturile activelor ruseşti îngheţate să fie folosite pentru armata ucraineană

S.B.
Internaţional / 28 februarie

Ursula von der Leyen propune ca profiturile activelor ruseşti îngheţate să fie folosite pentru armata ucraineană

Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare utilizarea profiturilor obţinute din activele ruseşti îngheţate pentru a cumpăra provizii militare pentru Ucraina, a declarat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează news.ro.

"Este timpul să începem o discuţie despre utilizarea profiturilor excepţionale din activele ruseşti îngheţate pentru a achiziţiona în comun echipamente militare pentru Ucraina", a declarat ea în Parlamentul European, într-un discurs în care a îndemnat UE să facă mai mult în domeniul politicii de apărare.

"Nu ar putea exista un simbol mai puternic şi o utilizare mai bună pentru aceşti bani decât să facă din Ucraina şi din întreaga Europă un loc mai sigur pentru a trăi", a spus von der Leyen.

Ameninţarea unui război pentru UE "poate că nu este iminentă, dar nu este imposibilă", a declarat preşedinta Comisiei Europene.

"Riscurile de război nu trebuie exagerate, dar trebuie să fie contracarate, iar acest lucru începe cu nevoia urgentă de a reconstrui, a reface, a moderniza forţele armate ale statelor membre", a subliniat ea.

În discursul său, von der Leyen a anunţat o nouă Strategie industrială europeană de apărare pe care Comisia o va prezenta în următoarele săptămâni, afirmând că unul dintre principalele sale obiective va fi acela de a acorda prioritate achiziţiilor comune.

"Europa ar trebui să se străduiască să dezvolte şi să fabrice următoarea generaţie de capacităţi operaţionale ce pot să câştige o luptă", a spus ea. "Acest lucru înseamnă că trebuie să amplificăm rapid capacitatea noastră industrială de apărare în următorii cinci ani", a punctat ea.

Von der Leyen a punctat că eforturile europene mai mari în domeniul apărării nu înseamnă că se diminuează necesitatea NATO. "De fapt, o Europă mai suverană, în special în ceea ce priveşte apărarea, este vitală pentru consolidarea NATO", a menţionat ea în discursul rostit în Parlamentul European la o dezbatere pe teme de securitate şi apărare.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. E in campanie electorala, incearca imposibilul...sa mai prinda un post banos cu cateva mesaje whatsup...

    O să vină acum adunarea popularilor europeni la București, Circus maximus pentru un nou mandat al Ursulei von der Pfizer la cârma UE.

    Fost-ai lele cât ai fost, bomboana pe coliva unei construcții europene care, dacă nu se reformează, dispare. Din păcate. 

    1. Șoșoaca ta și-a pierdut și umil votant, soțul.

    Toate propunerile doamnei Ursula von der Leyen sunt binevenite ca dealtfel si toate deciziile votate in unanimitate de tarile membre UE.Folosirea activelor rusesti , oferirea unor imense sume de bani Ucrainei , decuplarea totala de Rusia si distrugerea in Orientul Mijlociu a tuturor Organizatiilor Teroriste prietene cu rusii , participarea europeana la Flota internationala din Marea Rosie , maximizarea sumelor de bani oferite prin PNRR si continuarea acestuia , integrarea in NATO a Finlandei si Suediei ,Contractarea de armament in comun ca si achizitia de gaze lichefiate ,Preconizarea reconstructiei Ucrainei dupa retragerea rusilor , comasarea fortelor democratice spre a distruge extremismul politic si multe altele sunt parte a primului mandat al doamnei in cauza .

    Babornitza marxista mai bate un cui in cosciugul UE, pt ca doar declaratia ei, fara a fi pusa neaparat in practica, ii va pune e fuga pe majoritatea investitorilor, atat comunitari, cat si extracomunitari, pt ca acestia vor intelege ca investitiile lor sunt la cheremul capriciilor babei sau a birocratilor europeni! Pietele financiare sunt extrem de sensibile la astfel de actiuni! O astfel de masura dictatoriala-dementa va crea un precedent extrem de periculos si ale carui urmari va aduce saracie lucie in UE, si de ce nu, niste posibile lovituri cu rachete al rusilor asupra unor capitale europene !

    1. Ai vrea tu, trolache! N-ai sa vezi! E perfecta ideea sa bagam banii rusilor in ucrainieni. O sa invinga rusia pe banii rusilor, ca si-asa trolii plang de mila noastra ca finantam razboiul. Acu, o sa-l finanteze pultler de ambele parti ale baricadei :)))

    Vreau sa-i vad toți politicienii pro război pe câmpul de lupta ...chiar în prima linie și sa susțină războiul prin donatii din averea lor.

    1. Buna idee!

      Spune-i lui Putin al tau sa ia arma in mana in prima linie si sa-si doneze averea efortului de razboi. 

      Da, adevarul este ca Putin (cu sclavii lui) este singurul politician pro-razboi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb