US Navy publică o înregistrare cu survolarea USS Ross de către un bombardier rus

Elena Deacu
Internaţional / 2 iunie 2015



Marina americană (US Navy) a publicat luni o înregistrare video cu un bombardier rus de tip Su-24 care trece în zbor prin dreapta distrugătorului USS Ross, în Marea Neagră, relatează CNN.

USS Ross se afla la 25 de mile depărtare de coastele Crimeei, în apele internaţionale, în momentul în care s-a avionul de tip Su-24.

Avioanele ruseşti nu erau înarmate, potrivit unui oficial american din domeniul Apărării, iar cazul este considerat "de rutină".

Unele publicaţii ruseşti au scris că avionul rusesc a obligat distrugătorul american să părăsească apele teritoriale ruseşti în largul Crimeei. Însă Marina Statelor Unite afirmă că USS Ross nu şi-a schimbat cursul, aşa cum a scris presa, ci şi-a continuat misiunea, în apele internaţionale.

În înregistrare, făcută publică de către Forţele navale americane în Europa, apare un avion rusesc care zboară la aproximativ 500 de metri de distrugător, la aproximativ 180 de metri altitudine.

Marina a precizat că a făcut publică înregistrarea pentru a contrazice relatări din presa rusă.

Incidentul a avut loc după ce secretarul american al Apărării Ashton Carter a avertizat în legătură cu pericolul unei ofensive în această vară din partea separatiştilor proruşi care au ocupat Peninsula ucraineană Crimeea.

"Monitorizăm activităţile ruseşti, activităţile separatiştilor. Există o posibilitate şi un pericol grav", a declarat Carter într-un interviu pentru BBC, publicat luni.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Tembelism. Ziaristi de 2 lei. Nu separatisti prorusi au ocupat Crimeea ci chiar Rusia - a luat ce era al ei.

    Ce-ar zice insa SUA daca distrugatoare ale Rusiei ar fi in misiune la 25 de mile de teritoriul SUA, nu ar trage toate alarmele posibile?! Ce cauta nave SUA in Marea Neagra si de ce rusii n-ar avea voie sa faca acelasi lucru linga coasta SUA? In fond SUA isi vad de interesele lor oriunde in lume, in niciun caz sa-i apere pe ucrainieni sau pe romani, sa fim seriosi...ce mare scofala ca nu ne ataca rusii (care oricum n-aveau nici chef si nici putere), daca oricum ne-au ocupat SUA si am devenit colonie americana, ca mai toata Europa ocupata... 

    Pai eu am "vazut" un video postat de marina lor cum au luat cu asalt si au cucerit din prima "reduta" Plevna, avind curs "intins" si vint de pupa Varna - Washington, iar "ratoiul" Donald si-a "maronizat" penele dalbe de "vultur plesuv"! Au luat exemplu de "aripile frinte" din Pacific care "au umilit" marina chineza in Marea Chinei de Sud? Poate ca au fost la Sevastopol si nu i-au "observat" cei de la radarele de costa de la sistemele de rachete S-300/400, sau asta va fi in blockbuster-ul "Ross se intoarce 2"?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb