USR cere demisia ministrului Vasile Dîncu

V.G.
Politică / 13 octombrie 2022

USR cere demisia ministrului Vasile Dîncu

USR solicită premierului Nicolae Ciucă să-l demită pe Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale pentru declaraţiile cu privire la războiul din Ucraina, transmite Agerpres.

"USR l-a chemat luni, în Parlament, pe ministrul Apărării, pentru a explica ultimele declaraţii cu privire la războiul din Ucraina, însă aşteptăm de la prim-ministrul Nicolae Ciucă să rezolve problema până atunci. Vasile Dîncu nu mai poate fi în fruntea unuia dintre cele mai importante ministere pe timp de război", a transmis USR.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, şi-a exprimat speranţa că Dîncu nu va mai fi ministru până la începutul săptămânii viitoare.

"Am speranţa că Vasile Dîncu nu va mai prinde ziua de luni când ar trebui să vină în Parlament la 'Ora Ministrului', la solicitarea USR. Îi cer domnului Nicolae Ciucă să îl demită", a declarat Moşteanu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, astăzi, că îl aşteaptă pe ministrul Dîncu să revină în ţară de la reuniunea ministerială a NATO pentru a avea "o discuţie foarte deschisă" despre opinia acestuia cu privire la războiul din Ucraina.

"Îl aştept pe domnul ministru să revină în ţară de la ministeriala NATO. Trebuie să avem o discuţie cât se poate de deschisă faţă de opinia dumnealui. Nu este opinia Guvernului şi atunci va trebui să tranşăm foarte clar acest aspect", a afirmat Ciucă, într-o conferinţă de presă.

Vasile Dîncu a declarat pe 8 octombrie că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina.

"Războiul va mai continua, (...) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (...) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (...) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică", a declarat Dîncu, în cadrul unei emisiuni televizate.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că doar Ucraina va decide "când, cum şi ce negociază" în contextul războiului, arătând că aceasta este poziţia oficială a României şi a UE, iar unii politicieni de la noi trebuie să "citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziţii".

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea USR, ca ministrul Dîncu să fie invitat lunea viitoare în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pacea o pot aduce doar americanii,

    Zelenski fiind marioneta lor 

    Cred că e prima dată când îl pot lăuda pe Vasile Dâncu.

    Ceea ce a spus el e 100% adevărat. 

    Modul în care acționează Plăvanul (care l-a îndemnat pe Dâncu citească "poziția UE") și modul în care se comportă USR-iștii denotă slugărnicie abjectă, jeg intelectual și lipsă de raționament. Pacea se poate obține doar printr-o înțelegere negociată între Rusia și USA întrucât regimul Zelenski e o marionetă a americanilor. 

    Despre cârpa de general Ciucă nici n-are sens să mai discutăm. Individul a ajuns prim ministru pentru că a achiziționat cu zeci de miliarde fier vechi de la americani. Măcar dacă ne înzestram și noi cu ceva noutăți, dacă dezvoltam sau importam tehnologie care să poată fi produsă în România... Așa am cumpărat doar fierul vechi care urma să fie casat în stânga și-n dreapta... 

    1. prietene, vezi ca la putere sunt usl si nu usr. Bati campii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb