USR cere premierului Ciolacu să ''repare'' de urgenţă softul de recalculare a pensiilor

R.S.
Politică / 21 august

USR cere premierului Ciolacu să ''repare'' de urgenţă softul de recalculare a pensiilor

Uniunea Salvaţi România (USR) cere premierului Ciolacu să "repare" de urgenţă softul de recalculare a pensiilor şi să corecteze "aberaţiile din lege" sesizate de USR, potrivit Agerpres.

"Marcel Ciolacu, premier şi preşedintele partidului care îşi făcea campanie spunând oamenilor că trebuie să voteze PSD dacă vor să le crească pensiile, să-şi asume dezastrul recalculării şi să spună adevărul pensionarilor. Inclusiv celor circa 720.000 de pensionari care au lucrat zeci de ani în condiţii grele de muncă şi care primesc zilele acestea decizii de recalculare cu pensii mai mici şi cu 2.500-3.000 de lei", se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de USR.

Reprezentanţii acestui partid solicită premierului Ciolacu să "repare" softul de recalculare a pensiilor, care "tot dă rateuri în dezavantajul pensionarilor" şi să corecteze "aberaţiile din legea pensiilor" sesizate de USR încă de anul trecut, conform Agerpres.

"Premierul care se visează preşedinte cere ca pensionarii să fie informaţi că pensia lor, dacă nu creşte, măcar nu se diminuează. Ar trebui să primească în aceeaşi informare scrisă şi cât a fost inflaţia de când e el premier. Pentru că, dacă valoarea pensiei rămâne aceeaşi şi preţurile cresc în acelaşi ritm, puterea de cumpărare scade. Iar dacă tot se pune să trimită scrisori pensionarilor, ar trebui să le trimită mai bine buletinul de calcul al noii pensii, ca să nu îi pună pe drumuri la Casa de pensii întrebând de unde au apărut noile cifre, fie ele corecte sau greşite. Dar nu grija pensionarilor o are premierul, ci grija voturilor lor, atât", declară deputatul USR Cristian Seidler, vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, citat în comunicat.

El precizează că sunt aproape 720.000 de pensionari cărora le-a rezultat, în urma recalculării, pensii mai mici decât cele pe care le primesc şi, chiar dacă nu li se taie acum din pensie, ei nu vor mai primi vreun ban în plus până când pensia recalculată şi indexată anual nu va depăşi pensia în plată, ceea ce se poate întâmpla, în funcţie de caz, şi peste 4-5-6 ani, timp în care respectivii pensionari vor deveni tot mai săraci.

"Domnule premier Ciolacu, nu vă mai bateţi joc de sute de mii de pensionari! Adoptaţi de urgenţă proiectul USR care modifică noua lege a pensiilor în sensul recunoaşterii condiţiilor deosebite şi speciale de muncă pentru angajaţii ale căror condiţii de muncă nu au fost normalizate. Proiectul USR a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social, dar nici măcar nu a fost dezbătut în comisiile din Senat", arată sursa citată.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Se pare ca sunt extrem de multe erori de calcul ce nici macar nu sunt conforme aritmeticii elementare . Sume mici de ciitiva lei par a fi practic calculate eronat in minus .Alte puncte nevralgice exista chiar in lege pe segmentul reclamatiilor facute .Ar fi trebuit ca printr-un simplu text atasat unui email si verificarea pe loc a acestei reclamatii sa fie indeajuns .Nervii par a fi intinsi la maxim si reactia PSD care cere noi abordari face totul si mai complicat .Ne pare ca efectul maririi acestor pensii nu este cel asteptat .Un efect contrar pare a fi aparut de niciunde .Premierul va fi nevoit sa suporte toate aceste inexactitati .Unde se va opri totul inca nu stim .Suntem la inceput dar sa nu uitam povestioara cu „ursul” pacalit de vulpe.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Haos la Casa de Pensii.

    Ciolacu se viseaza presedinte... 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    vezi de treburi, este exact softul de care are nevoie, sa fure de la unii si sa dea la altii.

    pensiile speciale nu sunt aici, aici e doar pulimea de manevra pt toate partidele. 

    complicii psd sunt si pnl si usr si udmr si toate partidele. 

    cele mari sunt vaci si boi si se hranesc la greu din buget.

    alea mici sunt vitei doar, multe si inutile, dar costisitoare. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb