USR: Ciolacu a alocat deja, în 2024, peste 11 miliarde de lei din Fondul de rezervă

R.S.
Politică / 19 iulie

USR: Ciolacu a alocat deja, în 2024, peste 11 miliarde de lei din Fondul de rezervă

USR acuză că premierul Marcel Ciolacu a alocat deja, în 2024, peste 11 miliarde de lei din Fondul de rezervă, sumă echivalentă celei alocate anul trecut, în decurs de 11 luni, potrivit News.ro.

Conform USR, "premierul PSD continuă şi în 2024 politica dezastruoasă şi total netransparentă de împărţire discreţionară a banilor publici".

"Din Fondul de rezervă, transformat în puşculiţa proprie a lui Marcel Ciolacu, a fost deja împărţită, prin hotărâri de guvern, suma de 11,18 miliarde de lei, cam cât anul trecut în 11 luni", susţine USR.

"Ciolacu a luat ostatic bugetul României. Şi împarte din el cum împărţeau boierii medievali. Peste 11 miliarde de lei au fost transferate de la începutul anului din Fondul de rezervă al Guvernului. Cum? Cum vrea Ciolacu. Eşti prieten cu el, primeşti ceva din sacul boierului. Dacă nu, ghinion. Aceeaşi sumă a fost atinsă în 2023 abia pe final de noiembrie", declară Horaţiu Cosma, fost secretar de stat USR, care a centralizat hotărârile de guvern semnate de premierul PSD.

Conform lui Cosma, de la începutul anului, sunt 30 de HG-uri prin care "Marcel Ciolacu a împărţit bani după bunul plac, fie că a fost vorba de echilibrarea bugetelor locale, fie de ajutoare sociale în numerar acordate de Ministerul Familiei (HG 570/2024), de salarii şi restanţe în sistemul de Justiţie (HG 675/2024), de cheltuieli de personal al CNAS (HG 754/2024) ori de bani în plus pentru PNDL şi Programul "Anghel Saligny" (HG 706/2024)", mai scrie News.ro.

"Toate aceste alocări de fonduri - fără rectificare bugetară şi după bunul plac al premierului PSD - subliniază cât de prost a fost conceput bugetul de stat pe 2024. Şi, mai ales, cât de mincinoase sunt cifrele pe care le-au prezentat cei doi Marcei - Boloş şi Ciolacu - atunci când au cerut Parlamentului votul pe buget, în decembrie 2023", consideră reprezentantul USR.

Conform USR, scopul îl reprezintă "mascarea în an electoral a dezastrului numit deficit bugetar".

"După ce a venit cu un buget mincinos în decembrie, Marcel Ciolacu ne-a mai minţit o dată că nu vom ajunge la un deficit de 8%, că o să stăm în ţinta de deficit. Dar ce să vezi? Plecând chiar de la cifrele spuse de premier în contextul negocierilor cu Comisia Europeană, reiese că avem toate şansele să încheiem anul 2024, cu toate rândurile lui de alegeri, cu un deficit uriaş, de 8% din PIB. Domnule Ciolacu, nu puteţi măslui cifrele la plus infinit, iar oamenii simt gaura în propriul buzunar", afirmă senatoarea USR Adina Săniuţă, membră a Comisiei pentru buget-finanţe din Senat.

USR îl somează pe premierul Ciolacu să renunţe la practica alocării de bani, inclusiv pentru cheltuieli curente, din Fondul de rezervă şi să vină, aşa cum este legal, cu o rectificare bugetară.

"De asemenea, îi cerem lui Marcel Ciolacu să facă publice datele reale privind deficitul bugetar, aşa cum le-a negociat cu Comisia Europeană", mai afirmă reprezentanţii USR, a transmis News.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "CNAS nu are suficienți bani până la finalul anului, admite conducerea instituției: „Avem promisiunea că vom fi susținuți”. Anul trecut fondurile s-au terminat la sfârșitul verii"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb