USR, Forţa Dreptei şi PMP îi cer premierului să refuze vizele turistice pentru cetăţenii Federaţiei Ruse

G.D.
Politică / 27 august 2022

USR, Forţa Dreptei şi PMP îi cer premierului să refuze vizele turistice pentru cetăţenii Federaţiei Ruse

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, împreună cu Ludovic Orban, preşedintele "Forţa Dreptei", şi Eugen Tomac, preşedintele PMP, i-au solicitat premierului Nicolae Ciucă, printr-o scrisoare deschisă, să refuze acordarea de vize turistice cetăţenilor ruşi şi să susţină o astfel de măsură şi la nivelul UE, relatează News.ro.

"Domnule Prim-ministru, cât timp agresiunea nejustificată a Rusiei în Ucraina nu încetează, iar consecinţele acestui război sunt resimţite de fiecare român, este inacceptabil ca cetăţenii ruşi să continue să primească vize turistice în România sau pe teritoriul Uniunii Europene, ca în timpurile de pace. Vă solicităm să interziceţi de urgenţă acordarea vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi pe teritoriul României şi, în egală măsură, să coordonaţi eforturi diplomatice sporite împreună cu celelalte state ale Uniunii Europene pentru interzicerea totală a prezenţei turiştilor ruşi în UE", afirmă cei trei lideri de partid în scrisoare.

Ei argumentează că este momentul ca România să sprijine Finlanda şi statele baltice care au implementat deja această măsură şi să iniţieze discuţii la cel mai înalt nivel în acest sens.

"România trebuie să demonstreze mai multă fermitate diplomatică în faţa regimului criminal al lui Vladimir Putin. Cu excepţia vizelor umanitare pentru sprijinirea reprezentanţilor societăţii civile, a opoziţiei politice şi a persoanelor persecutate pe nedrept în Rusia, cetăţenii ruşi nu ar trebui să fie bineveniţi în România sau în Uniunea Europeană în actualul context al invaziei militare brutale din Ucraina. Aveţi ocazia de a arăta, domnule prim-ministru, că România poate fi lider în politica europeană. Dacă veţi face alegerea corectă, vom sprijini decizia la nivel naţional şi european", conchid liderii celor USR, Forţa Dreptei şi PMP.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. La o prostie din asta deobicei se lipea si Alina Gorghiu , ma mir ca i-a scapat .

    Stati in banca voastra de circari violenti,v am vazut ce stiti sa faceti cat ati fost la putere,am vazut cum ati gestionat pandemia,cum ati taiat pensii speciale,cum ati taiat investitii unde nu ati luat caimacul Contesti Targoviste la 4 benzi,finantare europeana!

    Mai are zele nevoie de circari cum sunteti si e si el,faceti usr ucraina si duceti va de pe aici! 

    Fondatorul Nicusor,ne am lamurit ce stofa de habarnist are,am vazut Voiculescu,esteticiana,omul caruia i se ridica ochelarii de jos,de o greata si tupeu ordinar,Ghinea,alt habarnist,vorbesti de incalzire globala si nu aloci pt irigatii,dragari,amenajari hidrotehnice ,combaterea desertificarii,mai facem o autostrada paralel cu un drum f bun in loc sa facem centuri la nivel de autostrada in localitatile unde se blocheaza traficul,cum a fost Bacaul!

    Duceti va in Ucraina,specialistilor ca e nevoie de voi,dupa chipul si asemanarea lui zele! 

    1. ... credincios in jaful si hotia de 33 de ani, oare de ce miroase a stricat un astfel de text?

      Ce au facut circurile de ministrii,au combatut eficient pandemia,au taiat panglici la lucrari licitate cu ani inainte,au taiat si supraimpozitat pensii speciale!

      Bine ca nu i mai vad pe arogantul de barna si partenerul lui ,nu s multumit nici de pensionarul din fruntea guvernului,falcutele lui doar austeritate exprima! 

      As vrea in frunte un inginer sef ,un director productie industriala sau ali.entarea de pe vremea lui Ceausescu,om care stapanea mii de oameni nu consultanti,it, ce se cred mari destepti dar cu exceptia lui Ghines,fac un lohn la un alt nivel!

      La Apaca una punea o manseta,alta un nasture una facea gulerul,fata spatele la o camasa,in It,fiecare face un programel,iar cel care il asambleaza,in mare masura strain,le da si lor pt gandire si tractoreala niste bani frumosi pt Ro,si el vinde programul si actualizarile,iar cei ce au muncit primesc o acadea! 

    Solicitarea vine târziu!

    Nu va avea sorți de izbândă din lipsă de coloana vertebrală erectă!

    Noi nu suntem de verticalitatea țărilor baltice chiar dacă n-avem graniță comună cu imperiul țarist! 

    1. Tarile baltice nu au verticalitate.... au dementa, boli la cap.

    Mai bine ar cere interzicerea ucrainienilor,sunt mai periculosi decât rusii

    Fabulos.

    Taman groparii lui Lucovid Orban, analfabeții economici de la USR și PMP-ul bețivanului securist (care a transformat România în colonie), după ce-au colapsat economia României prin liberalizarea prețului la energie/gaz, vin cu prosteala asta. 

    Păi, hai să vedem, câte vize turistice sunt oferite pe an de România cetățenilor ruși? 100? 200? Mai ales că nu mai sunt zboruri România Rusia. Avem o statistică pe undeva sau luăm doar măsuri prostești care să "arate bine" și să "facem ceva"?  

    alta treaba nu au astia din opozitie, ne sufoca birocratia si astia se piaptana :(

    Plina bursa de troli si jigodii ordinare, mai rasfirati beieti, pe loc repaus!

    1. nu te mai caracteriza in public.... spune ca esti om nobilat, nu jigodie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb