USR îl cheamă pe Marcel Ciolacu în Parlament, să explice cum a redus risipa bugetară din septembrie 2023 încoace

R.S.
Politică / 4 septembrie

USR îl cheamă pe Marcel Ciolacu în Parlament, să explice cum a redus risipa bugetară din septembrie 2023 încoace

USR anunţă miercuri, că în contextul discuţiilor în Guvern despre adoptarea unor "noi" măsuri de austeritate, îl cheamă pe premierul Marcel Ciolacu în Parlament, la "Ora prim-ministrului" în data de 7 octombrie. să explice tuturor românilor care e stadiul reformei aparatului bugetar pe care s-a angajat să o demareze în urmă cu un an şi ce economii a făcut, concret, la bugetul de stat, conform News.ro.

"În urmă cu aproape un an de zile, Marcel Ciolacu ne explica, de la tribuna Parlamentului, cum termină el cu şmecheria în România şi cum demarează cea mai ambiţioasă reformă a aparatului bugetar de după Revoluţie. Se angaja să reducă risipa bugetară, să comaseze şi chiar să desfiinţeze instituţii, să elimine mii de posturi de şefi, cu tot cu şoferii, secretarele şi consilierii lor. Este timpul ca Marcel Ciolacu să vină din nou în Parlament, să ne spună ce a făcut din toate acestea şi, mai ales, să prezinte cifre concrete ale economiei pe care a făcut-o la bugetul de stat", declară Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR.

USR a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor solicitare ca premierul PSD să fie chemat la "Ora prim-ministrului" în data de 7 octombrie, potrivit News.ro.

Potrivit formaţiunii, "premierul Ciolacu are datoria să explice tuturor românilor, cu date concrete, ce a făcut pentru a reforma aparatul bugetar, în condiţiile în care, pe 26 septembrie 2023, se angaja să implementeze "un plan de reducere a risipei în aparatul bugetar, atât pentru administraţia centrală, cât şi în cea locală, companii de stat şi instituţii autonome".

USR mai spune că ultimele statistici ale Ministerului Finanţelor indică în continuare un plus de peste 34.000 de angajaţi la stat, faţă de momentul septembrie 2023, fără să se fi rezolvat crizele de personal din domenii esenţiale precum Sănătate şi Educaţie.

"Avem deja un deficit bugetar de 4% din PIB şi estimările pentru finalul anului 2024 se duc spre 8% din PIB, deşi trebuia să avem sub 3%. Practic, în guvernarea Ciolacu, România trăieşte pe datorie, vedem că au explodat împrumuturile şi că avem cel mai mare cost de îndatorare din UE. Alegerea românilor la finalul acestui an va fi între: reformă - stoparea risipei la stat - şi taxe imense din 2025. Românii au dreptul să prospere în ţara lor, nu să îi mai lase pe Ciolacu, Ciucă şi specialii lor să se lăfăie pe banii din taxe şi impozite", afirmă Cristina Prună, deputată USR şi purtător de cuvânt al USR.

USR declară că stoparea risipei bugetare este principala prioritate a formaţiunii şi pentru sesiunea parlamentară care a început.

"Vom lupta pentru plafonarea veniturilor angajaţilor la stat la nivelul salariului preşedintelui, dar şi pentru desfiinţarea ministerelor şi instituţiilor inutile, fie că vorbim de Ministerul Familiei, fie de Institutul Român pentru Drepturile Omului, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, Institutul Revoluţiei Române şi Academia Oamenilor de Ştiinţă", precizează USR în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb