USR PLUS a depus în Parlament un proiect pentru asigurarea accesului cetăţenilor la informaţiile referitoare la fondul forestier

D.Ţ.
Politică / 1 iulie 2021

USR PLUS a depus în Parlament un proiect pentru asigurarea accesului cetăţenilor la informaţiile referitoare la fondul forestier

La iniţiativa deputatelor USR PLUS Diana Buzoianu şi Oana Cambera, USR PLUS a depus o propunere legislativă de modificare a Codului Silvic în sensul transparentizării procedurii de elaborare al amenajamentelor silvice. Astfel, nu doar că legislaţia românească va fi aliniată normelor europene, dar cetăţenii, societatea civilă şi specialiştii interesaţi vor putea participa în mod real la dezvoltarea planurilor anuale de management a amenajamentelor silvice şi, cel mai important, vor avea asigurat accesul la informaţiile publice privind fondul forestier, informează News.ro.

Diana Buzoianu, membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, potrivit unui comunicat de presă al USR PLUS, a afirmat: "Lupta pentru transparenţă reprezintă o prioritate a mandatului meu, inclusiv în domeniul mediului. Vreau să mă asigur că protejăm mediul înconjurător în mod real, nu doar pe hârtie, şi că ne luptăm împotriva defrişărilor ilegale ce destabilizează întregul echilibru ecologic. Prin aceste demersuri şi eforturi depuse ne dorim să atingem obiectivele asumate în coaliţie, dar şi să implicăm cetăţenii în deciziile cu impact asupra mediului".

De asemenea, Oana Cambera a precizat că informaţiile de mediu trebuie să fie publice deoarece au efect asupra tuturor oamenilor.

Oana Cambera, membru în Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului a afirmat: "Informaţiile de mediu trebuie să fie publice, întrucât au efect asupra tuturor cetăţenilor, iar documentele ce stabilesc planurile forestiere nu pot fi decise exclusiv de un grup restrâns de oameni, fără a ţine cont de opinia specialiştilor şi a societăţii civile. Lipsa transparenţei şi a accesului la date şi nepermiterea contribuţiei specialiştilor au favorizat, timp de 30 de ani, doar anumite grupuri de interese şi au condus la abuzuri materializate în tăierile excesive de pe teritoriul ţării".

Amenajamentele silvice prezintă o importanţă deosebită pentru că prin acestea se operează planificarea tehnică a unităţilor publice ce administrează ocolul silvic, dar şi a proprietarilor de păduri. De asemenea, amenajamentele silvice constituie fundamentul ştiinţific în baza căruia se face inventarierea pădurilor şi a lucrărilor de curăţare, rărire şi defrişare a acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb