Alianţa USR PLUS susţine că ''jocurile din Parlament'' privind impozitarea pensiilor speciale ''au fost finalizate de CCR'' prin decizia de neconstituţionalitate de astăzi, ceea ce face ca aceste venituri să nu dispară, ''cel puţin încă un timp de acum înainte'', conform Agerpres.
"Decizia de astăzi face ca pensionari 'speciali' precum Valer Dorneanu, Mona Pivniceru şi alţii asemenea să-şi încaseze liniştiţi, în continuare, pensiile speciale de sute de ori mai mari decât cele ale românilor de rând. Aşteptăm motivarea CCR, dar reamintim că parlamentarii USR au avertizat, înainte de votul final din Parlament, că există un risc major ca proiectul de lege privind impozitarea pensiilor speciale să fie, în forma convenită de PSD şi PNL, neconstituţional", se arată într-un comunicat al USR PLUS, transmis Agerpres.
Potrivit USR PLUS, în şedinţa Camerei Deputaţilor din 17 iunie, PSD şi PNL au decis "să fie lăsat în sertarele Parlamentului" proiectul USR privind impozitarea pensiilor speciale, agreând să voteze proiectul social-democraţilor şi să-l resupună, pe 18 iunie, votului într-o şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.
Curtea Constituţională a decis, marţi, că este neconstituţională Legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu, care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor care depăşesc suma de 7.000 de lei.
Potrivit unui comunicat al CCR, decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, legea fiind declarată neconstituţională în ansamblul său.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.12.2020, 20:08)
Era acolo unul numit Morar în care aveam înainte mare încredere, care lupta contra corupției. Ii spun acum că e o mare dezamăgire. Ce face el acum e o corupție legalizată! Cu asta vei rămâne în istorie treaba cu anticorupție a fost un mare fis-pis!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.12.2020, 23:50)
daca impozitarea acestor pensii este neconstitutionala pe ce criterii de constitutionalitate se bazeaza existenta acestor pensii?
pe ce criterii se bazeaza "dreptatea si constitutionalitatea" acestor pensii pentru care cei care o incaseaza nu au facut nimic deosebit
s-au luptat cu zmeul zmeilor sau cu cine mama dracului ca sa fie rsplatiti ca niste soldati intorsi de pe front unde puteau sa-si piarda viata?
sunt compioni olimpici ?
ce au facut ATAT DE DEOSEBIT PENTR NATIUNEA ROMAN CA SA MERITE ACESTE POMENI PE VIATA
DORNEANU SI TOATA GASCA LUI DE NEMERNICI AR TREBUI SA FIE ARUNCATI LA GHENA DE GUINOI A SECTORULUI 1 CA SA PUTREZEASCA IN STARDA SI SA-I SCURME SOBOLANII
NESIMTITI, FRIPTURISTI, OPORTUNISTI SI NON NATIOANLI FATISI
NISTE PUSLAMALE TITRATE CARE ISI BAT JOC DE ORICE NOTUINE DE BUN SIMT ELEMENTAR!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 16.12.2020, 06:37)
parca statul adica guvernul prin constitutie are dreptul de a stabili taxele in Romania, asta de la ultima citire a Constitutiei >>>> daca judecatorii astia primesc pensiile de la UE atunci poporul a luat M()e dar la ultima verificare ei inca primesc lei in cont deci intrebarea fireasca de ce nu se supun Constitutiei ???
4. Pensii seviciu.
(mesaj trimis de anonim în data de 16.12.2020, 12:20)
Recunosc ca s.a intins pelteaua cu pens.serv.dar nu putem amesteca fuctiile,responsabilitătile si riscurile! Daca in Parlament se greste o propunere,adoua zi e
criticata .Daca unpilot greșește o dată adoua zi nu mai exista,nici pasagerii. Cititi legea!! CONFORM CONTRIBUTIVITATII SE POATE APLICA LEGEA CORECT NUMAI PT.CEI ANGAJATI DE LA 1 APR.2001.