USR şi PLUS, împreună la alegerile europarlamentare

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Politică / 4 februarie 2019

USR şi PLUS, împreună la alegerile europarlamentare

O nouă alianţă electorală s-a închegat în urmă cu două zile. Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România (USR) au votat, în şedinţa Comitetului Politic, pentru o listă comună la alegerile europarlamentare cu partidul lui Dacian Cioloş, PLUS.

Noua coaliţie electorală se numeşte "Alianţa 2020 USR PLUS". Lista a fost validată cu 68 de voturi "pentru" şi 9 voturi "împotrivă".

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, a scris pe pagina sa oficială de Facebook: "S-a născut principala forţă de opoziţie: Alianţa 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e România. Acum ai cu cine!".

Noua alianţă va avea reprezentanţi în birourile electorale şi în secţiile de vot la alegerile europarlamentare, deoarece în PLUS s-a înscris recent un europarlamentar, Cristian Preda.

Cioloş a mai declarat că USR are circa 7.000 - 8.000 de membri, la care se adaugă "peste 8000 deja înscrişi în PLUS", în timp ce Dan Barna a precizat că, potrivit unui sondaj IMAS, dar "fără efectul de bulgăre" pe care l-ar putea antrena alianţa, scorul electoral este "undeva în jurul a 20%". USR mizează ca prin alianţa celor două partide să obţină şase locuri eligibile la europarlamentare.

Dacian Cioloş a precizat: "Sper să fie doar un prim pas pentru un proiect la alegerile parlamentare din 2020 când să putem oferi o majoritate politică pentru a schimba România în bine".

Liderul USR, Dan Barna, a menţionat că Dacian Cioloş va fi cap de listă pentru alegerile europarlamentare, urmat de Cristian Ghinea, Dragoş Pîslaru şi Clotilde Armand.

Potrivit lui Barna, este "probabil cea mai bună listă pe care a avut-o România" pentru alegerile europarlamentare.

În legătură cu alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în toamna acestui an, liderul PLUS a declarat că şi-ar dori ca noua alianţă politică să îşi facă simţită prezenţa şi la acel scrutin.

Dacian Cioloş a spus: "De principiu vom merge în această direcţie şi la prezindenţiale, ne gândim să avem cât mai mulţi candidaţi comuni şi la alegerile locale. Orice opţiune e deschisă în momentul de faţă".

Ulterior participării la Comitetul Politic al USR, liderul PLUS a spus că va rămâne în Parlamentul European cât timp va fie nevoie, iar dacă va fi cazul, va candida pentru un nou mandat în anii următori.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. veti lua o mare... securistilor

    1. Romania nu se teme de "securisti" si "teroristi"! Problema Romaniei este clanul mafiot psd! Vom scapa cât de curând de acesti infractori!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb