Posturile vacante din învăţământ, sănătate, sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, autorităţile administraţiei publice locale, Parlament şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, Inspecţia Judiciară, din structurile care derulează programe cu finanţare din fonduri nerambursabile, europene şi naţionale, vor putea fi ocupate, prin concurs, în timpul stării de alertă, conform unui act normativ adoptat ieri, în calitate de for decizional, de Camera Deputaţilor. Deputaţii au modificat în acest sens proiectul Guvernului referitor la modificarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
Conform noului act normativ, "pe durata stării de alertă se pot desfăşura şi concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, didactice auxiliare, pentru posturile din instituţiile care fac parte din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, din autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene şi instituţiile din subordinea sau coordonarea acestora, Parlamentul României, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, Inspecţia Judiciară, din structurile cu sau fără personalitate juridică care derulează programe cu finanţare din fonduri nerambursabile, europene şi naţionale, precum şi pentru posturile vacante de asistenţi medicali comunitari, asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ".
Amintim că în urmă cu două luni, reprezentanţii PSD şi USR acuzau Guvernul de angajările făcute în plină pandemie, în special cele fără concurs din timpul stării de urgenţă. Tot atunci parlamentarii formaţiunii politice condusă de Dan Barna susţineau că Executivul liberal a supradimensionat numărul angajaţilor din sistemul public şi că povara crizei economice generată de pandemia Covid-19 este suportată doar de mediul privat. Deputatul Claudiu Năsui, vicepreşedinte al USR, preciza chiar, în 15 aprilie 2020, că în doar patru luni de guvernare, PNL a mai adăugat încă 10.551 de bugetari.
Cu toate acestea, la votul din plenul Camerei Deputaţilor, s-au înregistrat 234 de voturi pentru proiectul de lege privind noile angajări la stat, un vot împotrivă şi o abţinere. Conform informaţiilor oferite de site-ul Camerei Deputaţilor cu privire la respectivul proiect de act normativ reiese că din toţi cei 22 de parlamentari USR prezenţi la şedinţa de plen de ieri au votat pentru noul act normativ şi au permis astfel noi angajări în sistemul bugetar în timpul stării de alertă.
1. vor sa fie in viitoarea conducere
(mesaj trimis de anonim în data de 09.09.2020, 06:37)
Din activisti si caini care apara stana, USR a invatat intre timp aritmetica si a vazut ca dupa alegeri vor fi cooptati la conducere intr-o coalitie de dreapta cu PNL.
Ca un caine care nu vrea sa muste mana care-l hraneste, nici USR nu vrea sa critice (excesiv) deciziile PNL.
In acest moment, un vor acordat USR este un vot acordat PNL.
1.1. USR (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Corneliu în data de 09.09.2020, 09:13)
Votez USR orice ati face,zice ,scrie ! CLAR !
1.2. USR (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Corneliu în data de 09.09.2020, 09:13)
Votez USR orice ati face,zice ,scrie ! CLAR !
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 09.09.2020, 14:13)
si eu psd ha ha ha