Utilizatorii Revolut pot dona către HOSPICE, Casa Speranţei, direct din aplicaţie

A.P.
Comunicate de presă / 21 octombrie 2020

Utilizatorii Revolut pot dona către HOSPICE, Casa Speranţei, direct din aplicaţie

Platforma financiară Revolut anunţă un parteneriat cu HOSPICE Casa Speranţei, asociaţie care oferă suport pacienţilor din România diagnosticaţi cu boli incurabile. Utilizatorii Revolut au posibilitatea să facă o singură donaţie sau să opteze pentru efectuarea de donaţii recurente - săptămânale sau lunare, direct din aplicaţie, potrivit unui comunicat remis redacţiei noastre.

Mirela Nemţanu, director executiv HOSPICE Casa Speranţei , a spus: "În ultimele luni, în contextul crizei care a afectat întreaga societate, pentru cei care înfruntă o boală incurabilă greul a fost şi mai greu, iar HOSPICE Casa Speranţei a rămas ultima mână de ajutor care li se mai putea întinde. Am avut resurse limitate, dar medicii şi personalul clinic de la HOSPICE au rămas în prima linie, la fel ca în ultimii 28 de ani. Fie că vorbim de internarea în cele două spitale HOSPICE, consultaţii în policlinica noastră sau îngrijire la domiciliu, nu am fi reuşit fără sprijinul şi implicarea comunităţii să fim alături de cei care nu au mai avut altă alternativă şi care au fost trimişi acasă fără niciun sprijin. În lunile de criză, HOSPICE Casa Speranţei a îngrijit gratuit peste 4.000 de pacienţi, însă nevoia este uriaşă: peste 172.000 de pacienţi au nevoie, anual, de îngrijire paliativă.

Suntem onoraţi şi recunoscători că, alături de utilizatorii Revolut, putem face cu adevărat o diferenţă în viaţa celor cărora li s-a spus "ne pare rău, nu mai este nimic de făcut". Fiecare donaţie contează şi poate aduce un strop de bine acolo unde e cea mai mare nevoie. HOSPICE suntem toţi".

HOSPICE Casa Speranţei este cel de-al patrulea ONG local către care se poate dona direct din aplicaţia Revolut, după lansarea oficială în martie a donaţiilor către cauzele locale. Celelalte organizaţii partenere sunt Dăruieşte Viaţă, Asociaţia Magic şi SOS Satele Copiilor. Utilizatorii români au donat deja către aceste cauze locale peste 1,2 milioane RON.

La începutul lunii martie 2020, România a devenit prima ţară din Europa care a susţinut donaţiile către cauzele locale. Utilizatorii Revolut din România au donat peste 1,1 milioane RON şi către cauze internaţionale cum ar fi: WWF-Europe, Save the Children şi The Rainforest Alliance ajungând la suma totală de peste 2,3 milioane RON.

Oraşele din România unde valoarea donaţiei medie per utilizator este cea mai ridicată sunt: Cluj (86 RON / persoană), Bucureşti (83 RON / persoană) şi Timişoara (66 RON / persoană).

Carmen Popa-Nemoiu, Country Growth Manager, Revolut a spus: "HOSPICE Casa Speranţei împreună cu Dăruieşte Viaţă, Asociaţia MAGIC şi SOS Satele Copiilor fac ca lumea să fie un loc mai bun pentru cei care au nevoie, cu atât mai mult în aceste timpuri dificile. Suntem onoraţi de parteneriatul cu aceştia şi în acelaşi timp foarte mândri de comunitatea Revolut care a făcut o diferenţă semnificativă contribuind către cauzele în care cred. Suntem încrezători că putem continua să facem o diferenţă împreună!!".

Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România a spus: "Anul acesta se dovedeşte a fi din ce în ce mai complicat, cu multe provocări neaşteptate, care ne fac să ne gândim uneori şi la cele mai grave scenarii. Mergem înainte în fiecare zi cu sprijinul partenerilor de încredere ca echipa Revolut, care prin inovaţie ajută oamenii buni să poată afla de cauza copiilor vulnerabili şi să se poată implica.

În aceste şapte luni, de când facem parte din aplicaţia Revolut, s-au strâns peste 192.000 de lei pentru copiii pe care îi creştem şi ajutăm să aibă o viaţă mai bună, cu sprijinul donatorilor, cărora le mulţumim din toată inima. Ne bucurăm nespus că Revolut face parte din Familia SOS şi că astfel putem duce mai departe misiunea noastră de a nu lăsa niciun copil să crească singur".

Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruieşte Viaţă a declarat: "#NoiFacemUnSpital este un proiect pe termen lung, un proiect care îşi propune să schimbe radical modul în care se oferă îngrijire medicală în România. Prima clădire va fi funcţională la final de 2021 şi tocmai ce am anunţat extinderea cu o a doua clădire, astfel încât toţi copiii care se internează la Spitalul Marie Curie să aiba acces la acelaşi standard de tratament. Fiecare cărămidă pusă, de fiecare dintre noi, înseamnă o şansă în plus pentru aceşti copii." - a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruieşte Viaţă

"Le mulţumim donatorilor prin Revolut care au ales să se implice şi să susţină proiectele Dăruieşte Viaţă, fie că vorbim de #NoiFacemUnSpital sau de dotarea cu echipamente şi aparatură a spitalelor de la declanşarea pandemiei. Sunt peste 160.000 de euro strânşi cu ajutorul lor de la debutul campaniei de fundraising. Mulţumim pentru încredere şi continuăm împreună să schimbăm sistemul medical în beneficiul pacienţilor şi al cadrelor medicale." .

Jeanina Zgirie, Coordonator Comunicare Asociaţia MAGIC a declarat:

"Pandemia ne-a forţat să revizuim o parte dintre planurile pe care le făcusem pentru 2020. A trebuit să punem pauză unora dintre proiecte, să le regândim pe altele, sa acceptăm provocări noi şi să răspundem nevoilor actuale. În această primăvară, Asociaţia Magic a sprijinit peste 120 de Spitale, centre pentru persoane vârstnice şi pentru persoane vulnerabile cu echipamente de protecţie şi aparatură medicală în valoare de 1 milion de EUR.

Din păcate anul acesta nu am putut avea tabere, însă profităm de aceasta perioada pentru a reamenaja tabăra şi a o face mai încăpătoare pentru ca şi mai mulţi copii să se bucure de ea vara viitoare.

Continuăm să oferim cazare gratuită în siguranţă părinţilor în MagicHOME-urile din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj, Chişinău şi Viena, iar până la sfârşitul anului vom depăşi 450 de familii care primesc un MagicBOX. Până în acest moment am trimis kituri cu materiale de protectie împotriva coronavirusului pentru peste 1200 de familii cu copii bolnavi şi am continuat sa oferim terapie gratuită copiilor bolnavi şi familiilor lor.

In plina pandemie a luat nastere proiectul Şofer de Suflet prin care asigurăm transportul în siguranţa şi gratuit al copiilor către spital şi înapoi acasă şi am început sa livram saptamanal pachete părinţilor internaţi cu copiii lor în secţiile de onco-pediatrie din Bucureşti şi Cluj. O parte dintre fondurile obtinute cu ajutorul Revolut sunt directionate catre aceasta actiune.

Anul 2020 a venit cu provocări mari, dar provocările nu ne sunt străine la Magic şi suntem recunoscatori ca avem parteneri precum Revolut pentru a le înfruntă impreuna. Fondurile stranse cu ajutorul utilizatorilor vostri au sprijinit zeci de copii sa efectueze investigaţii medicale urgenţe şi sa înceapă tratamentul în timp util."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb