Vadim Tudor nu refuză invitaţia lui Ion Iliescu

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 13 iulie 2004

Conducerea Partidului România Mare (PRM) va participa, mîine, la o întîlnire cu preşedintele Ion Iliescu, motiv pentru care Corneliu Vadim Tudor, liderul formaţiunii, şi-a întrerupt concediul de pe litoral. PRM este singurul partid, în afară de PSD, care a dat curs invitaţiei şefului statului. Ion Iliescu şi-a propus să discute cu toate partidele parlamentare situaţia de după alegerile locale. Celelalte două partide parlamentare, PD şi PNL, au arătat că "nu au nevoie de un tătuc", care să le facă evaluări politice, refuzînd o întîlnire cu preşedintele.

Analiştii speculează că această invitaţie adresată tuturor partidelor a fost făcută de preşedintele ţării ca un răspuns la acuzaţiile de implicare politică, prin intervenţiile sale, în activitatea PSD. Ion Iliescu vrea să demonstreze, însă, că este interesat de evoluţiile tuturor partidelor politice şi opiniile liderilor acestora.

Faptul că PRM a răspuns cu promptitudine la această invitaţie dă apă la moară celor care speculează interesul crescut al lui Vadim pentru participarea la guvernare împreună cu PSD. Alianţa dintre pesedişti şi peremişti, la nivelul consiliilor judeţene, a demonstrat disponibilitatea lui Vadim de a accepta o coabitare guvernamentală după alegerile din toamnă. De altfel, întreaga schimbare de imagine a lui Vadim din ultimul an a avut scopul să demonstreze democratizarea şi moderarea PRM, astfel încît această formaţiune să devină credibilă pe plan extern şi intern, dar şi "atractivă" pentru celelalte partide.

Amintim că PRM a sprijinit, în timpul madatului 1992-1996, guvernul PDSR, condus de Nicolae Văcăroiu. De altfel, liderul PRM a catalogat drept pozitivă noua rundă de convorbiri cu şeful statului, în care "vor fi abordate teme majore din actualitatea societăţii româneşti".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb