VALENTIN-ALEXANDRU JUCAN, ÎNTRE TREI ŞI PATRU ANI "Generaţia PRO" e foarte nasoală

MAKE
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 18 august 2015

"Generaţia PRO" e foarte nasoală

Un membru din turma Consiliului Audiovizualului, pe nume Valentin-Alexandru Jucan, a reuşit în premieră mondială să dea formă scrisă abisului intelectual, postându-şi apologia la Adrian Sârbu pe pagina personală de Facebook, adresată dispreţuitor actualului şef al PRO TV, lituanianul Aleksandras Cesnavicius, care începe cu cuvintele "Domnule Cesnavicius, Nu veţi fi niciodată Adrian Sârbu", şi se termină cu "Domnule Cesnavicius, "Gândeşte liber"! Fincă [sic!] dumneavoastră nu sunteţi ProTV. < < Noi suntem ProTV > >!"

Înţelegeţi încă din introducere de ce spun că avem de-a face cu un caz abisal: "Fincă" îi aparţine acestui absolvent de două facultăţi.

Valentin-Alexandru Jucan este un violoncelist clujean care, rămânând nelămurit la prima facultate, a simţit nevoia să urmeze şi Dreptul din localitate, dar, după cum pare, nici a doua nu l-a ajutat decât drept pretext să facă carieră (cacofonia nu îmi aparţine) în administraţie, trecând drept consilier prin trei ministere, (între care şi...Ministerul Culturii!), înainte să păstorească audiovizualul.

El s-a supărat că PRO TV a difuzat un interviu cu fata violată din Vaslui, făcând "circ pentru bani", obţinuţi din lărgimea audienţei.

Da, nu e deontologic.

Jucan putea să se limiteze la atât.

Dar pe el îl mănâncă să-i dea peste nas lituanianului, comparându-l pe Cesnavicius cu Sârbu: "...nu veţi atinge niciodată nivelul a ceea ce a creat el sau modul în care a ştiut să fie părintele unei generaţii valoroase de jurnalişti."

Este inutil să invoc Pro TV- ul din 1996 al lui Adrian Sârbu, când un reporter al televiziunii sale a anunţat-o pe soţia unui pilot că acesta a decedat într-un accident aviatic, a filmat reacţiile soţiei şi le-a difuzat pe post - este inutil, întrucât cazul acesta de infamie jurnalistică a intrat în manualele de jurnalism româneşti şi este studiat la facultate.

Ce să spun?!

Care infamie e mai mare, a lui Cesnavicius sau a lui Sârbu?

Are cineva cântarul?

Ar fi inutil să analizez "ideile" lui Jucan, preferinţa lui netă pentru un şef de televiziune care a promovat şi consacrat mahalagismul, lipsa de sfială în faţa valorii, impunând anomia în spaţiul public, în virtutea căreia însuşi acest membru al Consiliului Audiovizualului este incapabil să se distanţeze de Sârbu, chiar şi după trecerea aceluia pe la pârnaie, în scandalul de evaziune fiscală şi spălare de bani al cărui subiect este.

Mi-am propus, doar, să arăt că textul postat de Jucan conţine greşeli de redactare, ilustrându-i fie neglijenţa, fie nivelul intelectual dezolant.

În afară de acel "Fincă", omul mai scrie şi "desgustaţi" - cuvântul nu mai există în limba română de prin anul 1929.

Citând pe un medic, el scrie "desacrarea suferinţei umane"; cuvântul "desacrare" nu exista nici în 1929, nici în alt an, pur şi simplu nu există; dacă dai o căutare pe Google, atunci motorul internet te corectează şi-ţi afişează "descărcare".

Omul îşi semnează textul aşa: "Valentin-Alexandru Jucan, Membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, generaţia ProTV".

M-am întrebat dacă există cuvântul "jucan", l-am căutat pe Google, motorul m-a corectat şi mi-a afişat "juncan".

Am băgat "juncan" pe DEX online şi mi-a afişat: "JUNCÁN ~i m. Bou tânăr în vârstă de la trei până la patru ani".

Am verificat vârsta lui Valentin-Alexandru Jucan şi am aflat că are treizeci şi patru de ani.

Generaţia PRO este foarte nasoală.

Nici măcar numele lui Aleksandras Cesnavicius nu-l scrie corect.

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. De la Cluj ne-au venit cei mai mari hoti (Caritasul) cel mai prost si smecher prim ministru (Boc) cei mai abjecti prezentatori (Bogdan&CO) si mai nou, nu ma surprinde ca Jucan este din Cluj. Cu o mica diferenta de o litera, sigur ca Jucan este un bou ca orice Clujean, care traind prea mult timp printre prosti considera ca cei din jurul lor nu au memorie. Sigur ca Sarbu, cretinul care a condus ProTV a manelizat mare parte a programelor TV, a adus in prim plan stirile seci de rahat, a promovat acele abominabile stiri de la ora 5 concentrate doar pe violuri din zona moldovei si in esenta a adus doar lucruri oribile. Jucan este un propagandist de doi lei, fara rusine, fara masura si fara onoare si nu ma mira ca este un produs Made in Cluj, la fel ca Rus, Dancu, Rares Bogdan etc. Cand va veni oare momentul rejectarii acestor nulitati care maculeaza spatiul public cu prezenta lor nociva?

    1. Atunci cand domnul consul Madalin a spus despre domnul Comandant ca e lepra. De fapt s-a exteriorizat vocal inainte de a deveni consul Dar dupa CE era deja SCHMECKER, adica. DEGUSTATOR.

      Sigur ca sunt smecheri si cretini si in alte zone ale tarii dar mai sunt si valori nu numai scursuri.

      cluj insemna funar,caritas,banca dacia felix,punr.Or fi si oameni destepti ,dar sunt sufocati de marea majoritate care sunt jalnici

    Vina lui Sarbu, cel pe care il lauda Jucan, rste infinit mai mare!

    El a urmarit programatic, dirijat de forte obscure, sa atace insasi esenta, fibra poporului roman.  

    Prin programe ca: "Te uiti si castigi", "Vacanta Mare" si multe altele, prin cultivarea unor "idoli" gen Gigi Becali a bulversat scara de valori a neamului, promovand lichelele, nonvalorile, goana dupa castig fara munca.

    Felul jalnic in care se prezinta astazi societatea romaneasca i se datoreaza in buna parte lui Adrian Sarbu! 

    1. Foarte onorabilul cetatean american Ronald Lauder nu este o "forta obscura", ci a beneficiat direct de ajutoarele de stat de sute de miliarde de lei acordate de guvernul Romaniei postului PRO TV (pentru dezvoltarea culturii), ca si de toleranta fiscala discriminatorie alungita pe doua decenii.

      E foarte adevarat ceea ce ii imputati lui Adrian Sarbu, dar mi se pare ca aceasta "fibra a poporului roman" era de mult alterata, iar Sarbu a amplificat degringolada societatii romanesti.

      Ceausescu a produs materia prima; Sirbu a preluat modelul din natura si a trecut la productia in masa.

      Sincer, eu cred altceva: si anume ca Sirbu doar a profitat de prostia umana. La fel cum au profitat si ala de la Caritas, si Vantu si altii. La fel cum profita si proprietarii de hoteluri si restaurante de rahat de la mare. La fel cum profita, in cele din urma, si politicienii romani.

      Nu simpatizez personajul, Doamne fereste! Dar nu l-as plasa intr-o conspiratie, ci doar intr-o pozitie de profitor fara scrupule. Ca, cu timpul, tot mergandu-i asta, s-a gandit ca este un influentator al natiei, asta nu e exclus. Dar el cred ca a vrut doar sa profite de prostie. Sunt multi din astia in lume, el doar s-a dezvoltat in Romania si a folosit prostia omeneasca si lacomia politicienilor ca sa faca banul gros. 

      Nu conteaza mobilurile lui Sirbu, conteaza rezultatele.

      Corect; la fel si pentru Sima? 

    Jucan nu are ca cauta in CNA si daca nu exista cai de a il da afara, normal ar fi sa ii cerem demisia. Nu este o surpriza cine ii sunt idolii, de la cine si-a invatat metodele si cum intelege sa promoveze in viata. Un bou marunt care in prostia lui nu stie decat sa faca panarama. Acum doar a tinut sa isi arate public orizontul intelectual.

    bravo Make fara mila cu acesti analfabeti,ma intreb insa cum dracu ajung asemenea specimene in cadrul unor institutii de asemenea importanta!!!

    1. Spaga, pupincurism (stiu ca nu exista cuvantul dar se uziteaza), trafic de influenta, nepotism, etc. Sa mai cautam? Aceasta este tara in care traim. Ce am putea face sa-i inlaturam pe acesti semidocti ipocriti?

    Ceea ce spune cetateanul A.K.A. Make este de bun simt. Decat/doar ca dansul publica in ziarul/revista (nu stiu exact) pe care o patroneaza articole elogioase (neplatite si/sau "neimpuse") la adresa reprezentantilor COVG care au facut tot ce le-a stat in putere (si le-a cam stat in putere...) sa plateasca actiunile la cat mai putini actionari. Bine, articole elogioase la adresa unora sau altora au mai fost ,multi puscariabili (termenul nu stiu sa fie in DEX sau DLRM momentan dar e de la Traian Suspendatus citire). In rest, PRO TV-ul insolvent ma lasa ... scarbit, cum la fel ma lasa mass media damboviteana. Cum Ceauseascu a ajuns cum a ajuns si din cauza pupincuristilor (termen neacademic care nu se afla, cred, in DEX) din jurul sau si nu numai, asa si societatea romaneasca a ajuns cum a ajuns si din cauza unei prese obediente sau/si incompetiente.

    1. Este un ziar care tocmai a implinit 25 de ani de aparitie neintrerupta, astfel ca daca ai vreun dubiu asupra periodicitatii publicatiei, pare ca vina nu-mi apartine mie, ci tie.

      Pe de alta parte, eu patronez ziarul, cum bine spui, dar nu mai sint (de multi ani) si redactorul sef, astfel ca, oricit de neincrezator ai fi, habar n-am la ce articole elogioase te referi. 

      In general, sint tinut la curent cu ceea ce publica presa, dar nu citesc presa (nici BURSA), decit in faza de documentare, in cazul ca scriu vreun articol.

      Desi sint de acord cu tine in privinta rolului presei obediente, cred ca ar trebui sa exceptezi BURSA si in orice caz, pe mine insumi; nici eu nici Redactia BURSA nu avem cui sa-i fim obedienti. 

      1. Apreciez faptul ca mi sa raspuns desi raspunsul e...doar un raspuns...politically correct (cum politically correct ar fi de exemplu sa fiti contrazis cand specificati ca exista coruptie sau evaziune fiscala in Romania. EXCLUS!! De ce? Pentru ca exista institutii ale statului care functioneaza dupa mecanisme bine puse la punct si care combat aceste fapte ilegale. Iar toti functionarii publici, medicii, politicienii etc. sunt cei mai corecti indivizi (cel putin pana la proba contrarie) pe care ar fi bine sa o aduceti la fiecare afirmatie pe care o faceti in articolele pe care le publicati pentru a nu va pierde credibilitatea. (Politically correct. Doar ca a spune ca singurele jafuri facute de politicieni (si probate de procurori si pentru care s-au dat sentinte definitive) sunt cele cateva sute de mii de euro luate de Nastase in Dosarul Trofeul calitatii, cele cateva zeci de milioane de euro rezultate dintr-o subevaluare a activelor ICA insusite de Voiculescu si alte cateva zeci de milioane de euro (eventual) furturi efecutate de alti politicieni romani, este, ar zice unii, perfect inept, desi politically incorrect.

      2. "Dilema" mea era daca este o revista sau un ziar. Nu am spus nimic despre faptul ca nu a aparut un numar de ani sau alte cele.Daca doar timpul poate da valoarea unei publicatii, atunci si Romania Mare este un hebdomadar de exceptie ca a aparut vreo 20 de ani fara intrerupere si PRO TV-ul fost al cetateanului Sarbu este tot de senzatie ca a emis de cam 20 de ani neintrerupt. O TV a fost vehicolul de colportare a adevarului absolut pentru ca avea audiente fabuloase (si nu putem porni de la ideea ca cetatenii sunt tampiti care urmareau acel post pentru ca s-ar putea spune despre orice publicatie ca este citita doar de idioti fara a se aduce argumente, argumente care nu prea au cum sa fie aduse-argumente irefutabile).

      3). In concluzie, ceea ce spune domnul MAKE este politically correct doar ca pe mine nu m-a convins. (Ca sa va linistesc, eu nu am primit niciun gest de aprobare a comportamentului meu din partea a 7 miliarde si mai bine de indivizi si...totusi "supravietuiesc".) 

      mi s-a rapuns...

      ZIÁR, ziare, s. n. Publicație periodică, de obicei cotidiană, în care se tipăresc știri, informații politice, sociale, culturale etc. de actualitate; gazetă, jurnal.

      REVÍSTĂ, reviste, s. f. 1. Publicație periodică ce cuprinde articole, studii, dări de seamă, note din domenii variate sau dintr-o anumită specialitate. 

      Diferenta dintre un ziar si o revista este redusa, in acceptia uzuala, la periodicitate - ziarul este cotidian, iar revista are o frecventa de aparitie mai rara (saptaminala, lunara, etc.). 

      Desi BURSA publica nu doar stiri, ci si studii, analize, comentarii, faptul ca apare cinci zile pe saptamina face sa conteze drept "ziar" (de la "zi"). 

      Nu stiu ce relevanta are asta in subiectul articolului si de ce ai insistat in nedumerire, cind ai fi putut sa te lamuresti singur, dupa cum dezvoltarile de acum ca intre vechimea unei publicatii si valoarea ei ar exista o conexiune, iti apartin fara sa fi fost stimulate de mine, in vreun fel.

      In raspunsul meu nu am avut pretentia sa fiu convingator, ci te-am informat; cit timp nu faci parte din Redactia BURSA, verificarea afirmatiilor mele este dificila si presupune o analiza a ziarului, in decursul timpului. 

      stimate domnule anonim :-)

      Ce face ca o publicatie sa aiba asa denumita arie de competenta este credibilitatea pe care si-o creaza de-a lungul timpului prin respectul pe care-l acorda cititorilor prin nedeformarea realitatii reale in realitatea virtuala care este media :-) Sincer vorbind ziarul Bursa este unic prin metoda sa de a acapara cititorul facand din acesta un interlocutor direct si in acelasi timp un observator nepartinitor. Politically corect este o notiune care este foarte raspandita. Dumneavoastra vreti insa pe langa faptul de a nominaliza anumite tare si a le indrepta. Daca ar fi asa ar fi trebuit sa-l alegem pe Florian Presedinte.  

      Multumesc, domnule Make. Raman la anumite pareri, ce-i drept, subiective dar va multumesc pentru dreptul de a avea o opinie chiar "divergenta" cu a Dvs.

      Prin modul in care imi expun parerile, nu sunt deloc de stimat. Unele idei pot fi extrase uneori din ceea ce pun.Uneori...

    Ce te miri, domnule Make? sau doar te faci ca te miri?.... generatia PROST TV este, in mare parte cu doua diplome (cumparate iar nu facute!), este pre chipul si asemanarea timpului trait; asta finca (da, da!) bouleanul poate ajunge in Romania generatiei PROST TV acolo sus pe pajistea celor de la CNA.

    Dar, ca sa fim obiectivi, a "lungi" lauda cu "desarcarea" este cam prea de tot, iese la suprafata rautatea, nu jurnalismul; chiar si Make, in timp, a mai "mancat" cate o litera, ceea ce este omeneste. Ilustrului de la CNA ii este suficient "desgustati" finca altfel va trebui sa dam un extemporal intregii "academii". 

    1. Imi pare rau ca nu am fost mai explicit: ce am inteles eu este ca Jucan ar vrea sa spuna "desacralizarea suferintei umane" (care, desigur, este o alta timpenie) si in loc de asta, spune "desacrarea suferintei umane".

      Nu este o litera mincata, este o inventie lingvistica, probabil a medicului pe care il citeaza, fara ca pe Jucan (care il citeaza) sa il tulbure salbaticia expresiei. 

    Prezentati aria mai larga, domnule Make, cu "generatiile" trastului intact, a "paturii largi de oameni ai muncii , de la orase si sate" de pe kanal d, cu suleyman magnificul, cu taraf tv, etno, multimea radiourilor cu muzica imbecila, nu doar meciurile dvs, cu licheaua sarbu...

    Urmariti , de pilda, eseurile excelentului ziarist Alex Enasescu, pe locuricomune.ro... 

    1. Am facut-o, trebuie sa ma repet?

      Sirbu are calitatea sa fie un reper al mahalalei, ceilalti sint epigonii reperului mahalalei, iar eu nu am nici un chef sa fiu cronicarul nici al epigonilor, nici al reperului, cind este vorba de mahalagism. 

      In articolul de fata as fi putut analiza distorsiunile morale, culturale si de logica ale asazisei "generatii PRO", dar m-am abtinut, limitindu-ma la a observa, doar, greselile de suprafata. 

      In ochii mei, mahalagismul este echivalentul terorismului in morala si cultura, iar una dintre armele terorismului este propaganda si publicitatea; prin urmare, n-am chef sa devin instrument de propagare a mahalagismului, analizindu-l.

      Am de facut lucruri mult mai frumoase si producindu-le, combat mahalagismul mai eficient. 

    Culmea tâmpeniei lui Juncan este ca el il ataca pe Cesnavicius înjurându-l pe Măruță, un vajnic reprezentant al generatiei PRO!?!

    1. Un idiot de Gorj !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb