Valentin Tătaru, noul economist-şef al ING Bank România

A.P.
Companii / 13 ianuarie 2021

Valentin Tătaru

Valentin Tătaru

Valentin Tătaru este numit economist-şef pentru ING Bank România, rol pe care îl va prelua din luna ianuarie. Valentin s-a alăturat ING România în 2007, potrivit unui comunicat de presă al ING.

Timp de 10 ani a lucrat în cadrul departamentului de trezorerie unde a gestionat lichidităţile băncii şi tranzacţionarea pe piaţa monetară interbancară. Din 2018 a fost numit economist în cadrul băncii, în departamentul de cercetare economică şi a acoperit analiza macroeconomică a mai multor ţări (România, Bulgaria, Serbia, Croaţia), cu rezultate notabile în privinţa calităţii prognozelor.

Clasamentele regionale au plasat în top 3 prognozele sale pe diverşi indicatori din aceste ţări, între analiştii care acoperă regiunea. De asemenea, calitatea analizei macroeconomice efectuate a făcut ca opiniile sale să fie citate în numeroase canale de media la nivel internaţional în această perioadă. Din poziţia de economist-şef, Valentin îşi va continua activitatea de cercetare macroeconomică cu accent pe economia României, dar şi a celorlalte ţări din regiune deja acoperite.

Florin Ilie, deputy CEO şi Head of Wholesale Banking Romania a declarat; "Am toată încrederea că Valentin Tătaru va continua şi dezvolta o tradiţie deja solidă a departamentului de analiză macroeconomică din ING de a reprezenta un etalon de credibilitate şi profesionalism pe piaţa locală şi în regiune".

Valentin a absolvit facultatea de Economie Generală din cadrul ASE Bucureşti, precum şi masterul de Studii Economice Europene al aceleiaşi facultăţi. În timpul activităţii profesionale, a obţinut diploma de Certified Treasury Professional de la AFP (Association for Financial Professionals) şi ACI Diploma de la Financial Markets Association.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "o tradiţie deja solidă a departamentului de analiză macroeconomică din ING de a reprezenta un etalon de credibilitate şi profesionalism pe piaţa locală şi în regiune"

    Mno... nu, nu e chiar asa.  

    Eu folosesc ING ca si contra-semnal.

    Intotdeauna ING a fost pe invers fata de realitate ca analize macro si forex. Dar e excelent, acuratetea contra-semnalului e superba- de peste 90% :))  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb