VALERIU GHEORGHIŢĂ, DESPRE PREZENŢA NOII TULPINI A VIRUSULUI ÎN ROMÂNIA: ''Nu ştim, dar orice este posibil''

G.U.
Miscellanea / 27 decembrie 2020

''Nu ştim, dar orice este posibil''

Şeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că este posibil ca noua tulpină a virusului identificată în Marea Britanie să fie prezentă pe teritoriul României, informează Agerpres.

Prezent astăzi la Institutul Matei Balş pentru a asista la administrarea primelor doze de vaccin împotriva COVID - 19, Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat de jurnalişti dacă România are capacitatea tehnică de a identifica noul tulpină a virusului.

"România are cu siguranţă această capacitate. Există posibilitatea de secvenţiere a genomului viral, atât atât la nivelul Institutului Cantacuzino, cât şi la Institutul Matei Balş. De altfel, au fost făcute studii de evaluare a genotipului viral, tocmai pentru a vedea care este din punct de vedere filogenetic traseul acestui virus. Datele au fost deja publicate. Cu siguranţă, colegii şi experţii din Institutul Matei Balş şi din Institutul Cantacuzino vor face aceste date de secvenţiere şi le vom afla în curând", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat dacă există date privind prezenţa acestei tulpini a virusului în România, Valeriu Gheorghiţă a spus: "Nu ştim, dar orice este posibil", însă a explicat că vaccinul care este administrat şi în România are un nivel bun de protecţie împotriva acestei tulpini.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. da, este deja

    sunt romani care au venit din UK de la munca in ultimele 4-6 saptamani 

    acolo se dezolta nucleele de focar chiar acum, cand vorbim noi 

    in Ianuarie vor deveni vizibile ... de fapt foarte vizibile :)) ... prin testari si nr de cazuri.  

    daca exista o baza de date la vama unde sa se urmareasca in scopuri pur statistice cine de unde vine si daca se urmareste unde domiciliaza in Ro cei mai multi veniti din UK (un exemplu ipotetic - judetul X) acolo vor si aparea focarele mari cu tulpina noua  

    1. Eu nu inteleg de ce jurnalistii,il intreaba pe purtatorul de kalasnicov, col.dr. gheorghita daca tulpina de coronavirus aparuta in Anglia ,a ajuns si in Romania. Aceasta intrebare,trebuia sa i-o puna jurnalistii lui nea Nelu,mecanicul de tractoare de la SMT Tunari.Bre nea gheorghita,pai parca mata ,esti seful care cordoneaza la nivel national vaccinarea romanilor impotriva Covid trbuie sa stii orice tulpina a coronavirusului circula in Romania. Dupa raspuns,se pare ca mata,ai fost incadrat in armata din sursa externa ca si maiorul PULACHE de la jandarmeria Tecuci,care nu stie ca atunci cand esti oprit in trafic de politia rutiera,te conformrzi ca orice roman legii,si nu faci pe haiducul 7 cai.Daca cumva,ai fost ucenicul,lui nea Nelu,vezi ca sunt niste tractoare de reparat la SMT,si nu te mai ocupa cu tratarea romanilor,ca ei,sunt oameni ,nu tractoare !

      nu stie pentru ca asteapta linga telefon ordine si indicatii , de la cei care , coordoneaza aceasta mascarada .la inceput , toti spuneau ca masca este zero la protectie , pina cand au primit alte indicatii , care au schimbat tot , masca a devenit vitala . toti sint niste executanti in orb .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb