VALERIU STERIU, UNPR:   "România are nevoie de o depolitizare reală în administraţia publică locală"

Raluca Juncu
Politică / 21 aprilie 2016

Valeriu Steriu, preşedintele UNPR, a declarat în cadrul conferinţei de presă susţinute ieri în Alexandria că ţara noastră are nevoie de o depolitizare reală nu doar la centru, ci şi în administraţia publică locală, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Depolitizarea trebuie dublată şi de identificarea unor oameni care vin din mediul privat, oameni care au înţeles pe propria lor piele ce înseamnă să ai dureri de cap din cauza unei administraţii care uneori nu înţelege fenomenul economic. Depolitizarea trebuie să vină şi de la centru şi din plan local. Aceasta poate veni chiar prin alegeri pentru că, de multe ori, alegerile identifică oameni care nu au făcut politică şi care, chiar dacă vin pe un vehicul politic, pot fi primari cu priorităţi mai degrabă administrative decât politice", a declarat Valeriu Steriu.

Preşedintele UNPR a apreciat rezultatele conducerii organizaţiei judeţene UNPR, în condiţiile în care aceasta a fost supusă de-a lungul ultimilor ani unor nenumărate tentative de destabilizare.

De asemenea, Valeriu Steriu a precizat că Judeţul Teleorman are un "potenţial foarte bun pentru agricultură. Aici se poate dubla sau chiar tripla tot ce înseamnă producţie şi mai ales prelucrare. Însă pentru a ajunge la aceste cifre este nevoie de multă raţiune pentru a lua fonduri europene. Ca să iei fonduri europene, trebuie într-adevăr să ai o administraţie locală şi centrală mai înţeleaptă, care să mai reducă din birocraţie şi care să ţină mai mult cu românii. Cu puţină raţiune şi cu puţină viziune pe termen lung, Teleormanul poate ajunge mult mai sus decât este astăzi. Este foarte important să ai oameni competenţi care să ţină cu judeţul, care să se bată la Bucureşti, să se bată şi la Bruxelles, acolo de unde vin banii pentru comunităţi locale. Iar pentru toate acestea este nevoie de oameni noi, oameni competenţi în primării şi, cel mai important, oameni care să ţină cu judeţul."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb