Aro-Palace Braşov (ARO), societate cu profil turistic controlată de Transilvania Investments (TRANSI), a raportat un profit net de 34,7 milioane lei, pentru primele nouă luni ale anului, cu mult peste cel de 0,3 milioane lei în acelaşi interval al anului trecut, în condiţiile în care, în iulie, a vândut hotelul Coroana-Postăvaru, după cum reiese dintr-un raport al emitentului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Hotelul a fost achiziţionat de către Elevate Properties SRL, în urma unei licitaţii publice, pentru preţul de aproape 9,4 milioane de euro, conform unui comunicat al societăţii turistice.
"Finalizarea procesului de vânzare a hotelului Coroana ne permite să ne concentrăm resursele pe activele principale ale Aro Palace, cu focus, în următorii doi ani, pe redeschiderea hotelului Capitol, complet refăcut, sub un nou brand. Această realiniere strategică ne va consolida poziţia pe piaţa hotelieră din Braşov şi ne va permite să abordăm mai agil oportunităţile oferite de aceasta", a afirmat atunci Radu Roşca, preşedintele executiv al Transilvania Investments.
Pentru primele nouă luni ale anului, ARO-Palace Braşov a raportat venituri din exploatare de 70,7 milioane de lei, cu mult peste cele de 18,3 milioane de lei din intervalul ianurie-septembrie 2022, dar cifra de afaceri netă (ce nu include banii primiţi pe hotelul Coroana-Postăvaru) s-a ridicat la 22,9 milioane de lei, cu 33% peste cea din primele trei trimestre ale anului trecut.
Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare au fost de 28,9 milioane de lei, în creştere cu 62% faţă de cele din perioada ianuarie-septembrie 2022. Cheltuielile cu personalul s-au ridicat la opt milioane de lei, cu 41% peste cele din primele trei trimestre ale anului trecut, în vreme ce alte cheltuieli din exploatare au fost de 12,5 milioane lei, cu mult peste cele de cinci milioane de lei, din perioada echivalentă a anului trecut.
În vară, Aro-Palace Braşov a anunţat finalizarea discuţiilor pentru aderarea hotelului Capitol la brandul Mercure al grupului francez Accor. Compania va investi peste unsprezece milioane de euro în reabilitarea hotelui, un proces ce se va derula în etape, până la redeschiderea hotelului în 2025.
La jumătatea anului, Transilvania Investments avea 86% din societatea cu profil turistic din Braşov, în vreme ce SIF Muntenia deţinea 10% din ARO-Palace Braşov.
1. curat murdar coane.
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2023, 16:11)
Daca nu vindeau hotelul erau pe pierdere masiva la ce cheltuieli au avut.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2023, 17:20)
asa e, cind vinzi din casa faci profit. :)))
2. Aro
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2023, 20:32)
Sunt catwva exemple de companii a căror cotație a ajuns la cer deoarece au vândut un activ. CBC este unul dintre exemple. Sunt convins ca ARO va da un dividend gigant anul viitor, deoarece le va cere SIF.ul care este acționar principal, asa cum a vrut anul trecut. De urmărit. ATRD este următoarea pe lista de vânzare de active către Medlife, SEOL a vândut și ea active, etc