VARUJAN VOSGANIAN: Insolvenţa Hidroelectrica, o soluţie nesăbuită dacă nu se rezolvă rapid problema creditelor

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii / 27 iunie 2012

Procesul de restructurare a Hidroelectrica trebuie să fie rapid pentru a putea deveni o soluţie spectaculoasă şi nu una nesăbuită, a declarat, ieri, într-o conferinţă Forum Invest, Varujan Vosganian, preşedintele Comisiei Economice din Senat. "Trebuie rezolvată rapid problema creditelor companiei", a subliniat domnul Vosganian, care a fost ministru al Economiei şi Finanţelor în Guvernul Tăriceanu.

Senatorul PNL apreciază că este limpede că insolvenţa Hidroelectrica are ca ţintă restructurarea portofoliului de contracte directe de vânzare a energiei: "Situaţia companiei nu poate fi abordată într-o manieră obişnuită pentru că este un caz atipic de insolvenţă. Se vede din declaraţiile celor care au solicitat insolvenţa şi care sunt extrem de precauţi în a conserva imaginea de firmă viabilă şi puternică a societăţii. Cei care au solicitat insolvenţa ne asigură că nu se va reduce personalul. Este cel puţin interesant. O firmă care intră în insolvenţă regândeşte lista personalului. Ştim de ce nu o face Hidroelectrica, pentru că personalul a fost neplăcut surprins şi a protestat. Apoi suntem asiguraţi că nu se va schimba nimic în relaţia cu băncile. Suntem asiguraţi că nu se schimbă situaţia furnizorilor, care vor primi şi ei banii. De asemenea, activele vor rămâ-ne nemişcate. Insolvenţa în sine nu are nimic de reproşat nici structurii de active, nici portofoliului de credite, nici personalului. Nu este nicio intenţie de a vinde pachetul majoritar de acţiuni, iar listarea Hidroelectrica se amână pentru anul următor şi poate chiar a doua jumătate a anului următor".

Restructurarea portofoliului de contracte ale Hidroelectrica ar putea aduce în plus companiei între 100 şi 200 milioane de euro pe an, a mai declarat, preşedintele Comisiei economice din Senat, care a adăugat: "Spun restructurare şi nu denunţare, pentru că este posibilă o nouă negociere. Denunţare înseamnă con-testări în justiţie".

În ceea ce priveşte impactul insolvenţei Hidroelectrica asupra programului de listări pe bursă şi privatizări a companiilor energetice, Varujan Vosganian a răspuns că investitorii trebuie liniştiţi şi că "se simte nevoia unei comunicări şi unei atitudini clare din partea autorităţilor, res-pectiv a ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu". Domnia sa mai susţine că este nevoie de o poziţie clară a fos-tului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, care a dat Ministerului Economiei un răspuns despre posibilitatea rezilierii contractelor cu "băieţii deştepţi" din energie, răspuns care nu a fost făcut public.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb