VASILE DÎNCU: "Aşteptăm ofertele pe care PNL le va face celorlalte partide"

G.B
Politică / 2 noiembrie 2021

Vasile Dîncu

Vasile Dîncu

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, nu exclude o participare a PSD la guvernare şi consideră că odată mandatul flexibilizat, cea mai bună soluţie ar fi o nouă nominalizare a lui Nicolae Ciucă pentru a forma guvernul. Liderul PSD a confirmat, ieri că astfel de discuţii, pentru o cooptare a PSD în guvern, au mai fost, doar că nu la nivel oficial, ci doar "individual", potrivit Digi24.

"S-a risipit magia. Ne gândeam cu toţii ce soluţii găseşte preşedintele PNL ca să treacă un guvern minoritar, când nimeni nu-l votează. Acum vedem că şi-au dat seama şi flexibilizează mandatul pe care îl are premierul desemnat", a comentat Vasile Dîncu anunţul, făcut după şedinţa BEx al PNL, că Nicolae Ciucă îşi va depune mandatul de premier desemnat.

"Eu cred că ar fi o soluţie să fie desemnat acelaşi premier - este o ipoteză mai degrabă -, pentru că un guvern minoritar ar fi foarte greu să se obţină cu un politician cu state vechi într-un partid, probabil ar rămâne incompatibilităţile dintre partide. Aşa că, probabil, dl. Ciucă va fi din nou nominalizat şi prin asta se câştigă un pic de timp în ceea ce priveşte negocierile viitoare şi a evitat şi un lucru umilitor, pentru că marţi şi miercuri probabil în Parlament am fi asistat la un măcel al echipei propuse", a declarat Vasile Dîncu la Digi24.

Vasile Dîncu: Suntem circumspecţi, dar nu negativişti

Întrebat dacă PSD vrea să facă guvern cu PNL, Vasile Dîncu a spus că în momentul acesta, PSD este în expectativă, iar "mingea este la preşedintele României şi la PNL".

"Ei sunt la bătaie în acest moment. Noi suntem circumspecţi în momentul acesta, dar asta nu înseamnă că suntem negativişti", a punctat liderul social-democrat.

"Ne gândim că prima lor variantă, pe care ar alege-o în mod firesc - şi noi înţelegem de ce, nu e nicio problemă asta - vor încerca să readucă USR-ul, pe Dacian Cioloş, la masa negocierilor pentru a face împreună o majoritate. Dacă nu vor recurge la acest lucru, atunci noi aşteptăm ofertele pe care le vor face celorlalte partide. Noi am fost flexibili încă de la început şi le-am cerut şi lor să nu mai pierdem timpul şi să treacă peste acea soluţie cu guvern minoritar. Acum, noi am propus puncte din program, am propus, de asemenea, guvern de tehnocraţi sau, în ultimă instanţă, - dar n-am putut să discutăm nici acest lucru, nu l-am discutat niciodată serios, au fost doar discuţii individuale - o participare a PSD, eventual, la o guvernare", a spus Vasile Dîncu.

"Nu spunem din start că vrem să participăm, pentru că nu ne-a invitat nimeni nici înainte şi nici acum. Vom vedea, însă suntem deschişi să căutăm o soluţie împreună cu PNL şi celelalte partide, USR-ul şi ceilalţi", a adăugat preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

"Sigur că acesta nu este un lucru foarte simplu, pentru că în acest moment, noi nu putem lua o decizie aşa, peste noapte, nici preşedintele, nici noi. Există multe incompatibilităţi între PNL şi PSD, care chiar în această perioadă mi s-a părut că s-au multiplicat. Ei au o hotărâre a unui for important referitoare la lipsa de colaborare cu PSD. Dacă va dispărea şi această piedică, ultima statutară, ca să zicem aşa, vom consulta şi noi partidul zilele acestea foarte repede şi vom găsi o soluţie", a mai spus Vasile Dîncu.

La următoarele consultări de la Cotroceni, PSD nu va merge, cel mai probabil, cu o propunere de prim-ministru, a reconfirmat Vasile Dîncu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ROMANIA in COLAPS,iar conducerea PSD,vrea cu orice pret sa ii salveze pe GROPARII TARII,IOHANNIS,PNL,USR si UDMR prin intrarea la Guvernare, fara ca Romanii sa aibe niste beneficii majore si un trai mai bun.Domnule CIOLACU, Dupa ce HABARNISTII,TRADATORI care au condus TARA ducando

    catre o SARACIE LUCIE,au INDATORATO pe cateva GENERATII,au FURAT cat toate guvernarile anterioare la un loc si ce este cel mai grav au UCIS,mai multi Romani decat cei pieriti in al doilea RAZBOI MONDIAL,de ce vreti sa intrati la Guvernare.? Poate decat sa le dati o gura de OXIGEN lui IOHANNIS si PNL sub asazisa GRIJA pe care o aveti fata de TARA si ROMANI si pentru a cumpara din SARACITA TARA niste SINECURI pentru STABII din PSD fara ca sa puterti scoate TARA din MOCIRLA bagata de asazisele guvernari de DREAPTA.Nu credeti ca totusi aveti o VINA prin aducerea la PUTERE a LIBERALILOR.? ROMANIA este mai SARACA si ROMANII atat de NAPASTUITI,incat cei care vor SUPRAVIETUI aceste ierni,la primavara vor face o noua REVOLUTIE in care actualii GROPARI ai TARII vor fi MATURATI de la PUTERE si ar trebui sa fie si trimisi la PUSCARIE.Credeti ca acum,un CIOLAN de pe carwe CARNEA nu mai este v-a aduce ceva SIMPATIE PSD daca veniti la putere, sau la primavara o sa fiti si voi FUGARITI si trimisi la PUSCARIE.ROMANII,au incredere in PSD si asteapta ca atunci cand HIENELE care conduc TARA azi,vor fi ISTORIE sa luati PUTEREA si sa treceti la RECONSTRUCTIA TARII si la revenirea la NORMALITATE.? Asa ca daca doriti sa va SINUCIDETI voi cei care conduceti PSD si sa ucideti si SPERANTELE a milioane de romani,intrati la guvernare si DISTRUGETI si PSD.Daca aveti MINTE,DRAGOSTE de ROMANI si TARA,ramaneti in OPOZITIE si la momentul potrivit,DEMITETI-L pe IOHANNIS ca de HIENELE de la PNL,USR si UDMR vor avea grija romanii sa ii trimita unde le este locul.Daca aveti un pic de EMPATIE fata de ROMANI si un pic de MINTE,ramaneti in opozitie,unde NECONSTITUTIONAL,v-a trimis IOHANNIS.Dale doamne PSDistilor ,mintea cea de pe urma.! 

    mars bai tigane cu ofertele tale , dispari o data pentru totdeauna , smenarule !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb