Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, marţi, la Parlament, că vom avea în România, în câţiva ani, noi producţii în România de subansamble, de drone, de minisubmarine, armament şi zona blindatelor, el afirmând că se deschide o epocă nouă pentru industria noastră de apărare, informează news.ro.
"Există o listă de achiziţii destul de lungă, pe care o avem în programarea din documentul strategic Armata României 2040, asta înseamnă că avem un prag de raportare şi înzestrare în 2026, unul în 2023 şi unul în 2040, la final. Evident că, dacă vom avea bani în plus, vom mări procentul din acest buget, de înzestrare", a spus ministrul Apărării, precizând că ar putea fi aduse şi proiecte din 2027 şi 2030 mai aproape.
Vasile Dîncu a adăugat că contează şi potenţele pe care le are şi le va avea industria noastră de apărare. "Cel mai important lucru ar fi nu să cumpărăm totul din afară, ci mai degrabă să producem ce este mai mult în România, mai ales că astăzi nu se mai produc tehnologii noi, în domeniul armamentului, într-o singură ţară, ci în coproducţie", a spus el.
Ministrul Apărării a menţionat că a discutat cu miniştrii Apărării din alte ţări, în aceste luni de mandat, construcţia unor elemente de apărare din domeniul muniţiilor, elemente ale sistemului de apărare.
"Sunt câţiva miniştri care mi-au spus, referindu-se la industria de apărare a lor, noi piaţă avem în acest moment, ne interesează să avem unde produce", a mai afirmat Dîncu, arătând că "se deschide o epocă nouă pentru industria noastră de apărare".
Vasile Dîncu a confirmat că vom avea noi producţii în România de subansamble, de drone. "Vom avea producţii de minisubmarine, legate de armament şi zona blindatelor, din anii care vin, doi, trei ani. Am putea chiar mai repede să avem", a menţionat el.
"Avem o parte din industria noastră de apărare, mai ales privată, care funcţionează foarte bine şi avem deja unităţi de mentenanţă la Bacău, pentru F16, sperăm că vom putea acredita cât mai multe centre de mentenanţă, şi pentru blindate, şi pentru muniţie modernă", a arătat el.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.03.2022, 15:45)
bai, carton, nu stim ce epoca s-a deschis in mintea ta de combinator pus de securisti, dar check reality spune ca esti pus in varful unei armate careia ii cad avioanele si elicopterele singure, ca sa nu se oboseasca rusii sau altii sa le mai doboare, iar o drona din ucraina a trecut prin romania fara sa stii pe ce lume esti. macar aia in ungaria si croatia s-au scandalizat cum de a fost posibil asta, spui prostii cu minisubmarine si drone cand esti cel mai praf dintre toti ministrii apararii de i-am avut plus aia din NATO. hai sictir
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.03.2022, 19:11)
In sensul ca, ne spune nea' securist-mason Dîncu, in loc de pocnitori si rebuturi din Vest la mana a 7-a pe post de arme, vom achizitiona de-acum inainte rebuturi la mana a14-a la aceleasi preturi "de platina"!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.03.2022, 20:52)
Felicitări Dâncu! Aşa se rezolvă o problemă. Ştergeţi o datorie de 150 milioane lei, acumulat de sectorul de armament, de mâine puteţi să îndatoraţi în continuare acest sector, fără să fie răspunzător cineva de la conducerea firmelor îndatorate. Aşa fac banii şi în SUA băieţii deştepţi. Multă răbdare românilor!