VASILE DÎNCU: ''Suspendarea zborurilor MiG-21 LanceR este temporară, până la finalizarea unui proces amplu de analiză şi evaluare''

G.U.
Politică / 15 aprilie 2022

''Suspendarea zborurilor MiG-21 LanceR este temporară, până la finalizarea unui proces amplu de analiză şi evaluare''

Decizia de suspendare a zborurilor aeronavelor MiG-21 LanceR aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române este temporară, măsura fiind luată în vederea efectuării unor analize tehnice de siguranţă, a anunţat ministrul Apărării Naţionale Vasile Dîncu, conform Digi24.

"Decizia de astăzi nu reprezintă scoaterea definitivă din serviciu a aeronavelor MiG 21 LanceR, ci o suspendare temporară a zborurilor acestor aeronave, până la finalizarea unui proces amplu de analiză şi evaluare care a început deja. Decizia şefului Statului Major al Apărării reprezintă o măsură prudentă, luată în primul rând pentru siguranţa personalului aeronautic. Din păcate, vechimea foarte mare a acestor aeronave îşi spune cuvântul şi am fost cu toţii martori, în ultimii ani, ai unor incidente cu urmări foarte grave. Am pierdut piloţi de elită, au rămas familii îndoliate, de aceea este absolut firesc să fim concentraţi pe siguranţa exploatării aeronavelor militare," a transmis Vasile Dîncu într-un mesaj pe pagina de Facebook.

În urma unor analize tehnice, care este în desfăşurare, se va stabili se va face scoaterea definitivă din serviciu sau continuarea exploatării acestui tip de aeronave, notează sursa citată.

"Nu spunem că MiG-urile 21 LanceR sunt nesigure pentru zbor, ele nu au decolat niciodată decât după ce s-a constatat îndeplinirea tuturor parametrilor tehnici. Dar este absolut de înţeles că, la atât de mulţi ani de când sunt în serviciu, frecvenţa incidentelor de zbor a crescut. Nu ne putem permite să riscăm viaţa acestor oameni şi suntem obligaţi să căutăm cele mai bune soluţii. O analiză complexă este în plină desfăşurare şi în urma acesteia vom putea să vedem dacă există soluţii de continuare a exploatării MiG-urilor, iar dacă mai sunt - trebuie să vedem în ce condiţii, până când, cu ce resurse. Evident, prioritatea mea şi a conducerii Ministerului Apărării Naţionale este viaţa oamenilor şi asigurarea unei perspective corecte pentru personalul aeronautic care încadrează funcţii la escadrilele de MiG 21 Lancer, atât piloţi, cât şi personal tehnic. De asemenea, ne-am consultat şi cu partenerii şi aliaţii care contribuie cu aeronave la executarea misiunilor de poliţie aeriană extinsă în spaţiul aerian al României şi care pot suplimenta capabilităţile aeriene în această perioadă. Precizez că scoaterea definitivă din serviciu sau continuarea exploatării acestui tip de aeronave vor fi decise doar după finalizarea acestei ample analize. Nu pot estima când va fi posibil să luăm această decizie, dar, aşa cum spuneam, o vom lua având în minte viaţa oamenilor noştri şi asigurarea securităţii spaţiului aerian naţional," a precizat Vasile Dâncu.

"Am accelerat procesul de achiziţie pentru următoarele 32 de aeronave F-16, din Norvegia. Legea de aprobare a achiziţiei este gata, proiectul este în avizare şi va fi trimis în câteva zile către Parlament. Menţionez că România a exprimat ferm opţiunea pentru dotarea Forţelor Aeriene cu aeronave de generaţia a V-a, respectiv F-35. Cele trei escadrile de F-16, cea aflată deja în stare operaţională la Borcea şi cele două care vor fi constituite cu aeronavele din Norvegia constituie o capabilitate de tranziţie către F-35, de maximum 10 ani," a adăugat Vasile Dîncu.

Activităţile de zbor cu avioanele MiG-21 LanceR ale Forţelor Aeriene Române au fost suspendate începând de astăzi, din cauza numărului mare de accidente şi defecţiuni. Decizia a fost luată prin ordin al şefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. te-a prins razboiul cu avioanele cazute, mustata securista. din tot nato si ue sintem singura tara de rasul lumii cu armata asta. iar cu tine ministru e un dezastru oerfect.

    1. De ce tocmai acum?.Ce ti-au facut subordonatii pe timp de pace.Voi nu stiati atunci de starea aviatiei?daca da ,ce at9i facut,daca nu ,de ce nu ati facut.La inceperea ostilitatilor va dadeati rotunzi:SUNTEM CAPABILI SA APARAM FRUNTARIILE ROMANIEI.Acum?Acum ne dam chilotii jos,nu suntem capabili.De plans sau de ras? Suntem ciuca prostiei,in ministerul acesta vegheaza numai urmasi ai lui Urmuz.

      Grade ,salarii si pensii nnesimtite,asta e armata tarii.

      Se vede ca nu ai facut armata nimuricule....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb