Viitorul prim-ministru trebuie să fie “premierul tuturor”, să fie hotărât şi să nu se uite toată ziua pe tabela sondajelor şi a like-urilor de pe Facebook, a afirmat, ieri, vicepremierul Vasile Dîncu, precizând:
“Cel care va fi (...) desemnat şi, după aceea, votat în această funcţie de premier va trebui să fie (...) hotărât, să nu se uite toată ziua pe tabela sondajelor sau pe tabela like-urilor de pe Facebook. Asta este prima condiţie - să facă ceea ce trebuie, să ceară sprijin când are nevoie de la Parlament, (...) să meargă la Preşedinţie şi să-l prindă şi pe preşedinte într-un proiect de dezvoltare. (...) În al doilea rând, trebuie să nu mai continue războiul. Viitorul premier va trebui să fie premierul tuturor, aşa cum preşedintele este preşedintele tuturor. (...) Să nu fie tentat să intre în această bătălie, în care încearcă partidul care te-a adus acolo să te introducă. Sigur că trebuie să fii fidel proiectului (...) care a câştigat, proiectul care a câştigat are prioritate în punerea lui în practică.”
Întrebat dacă este optimist în ceea ce priveşte viitorul Guvern având în vedere că îi cunoaşte şi pe Dacian Cioloş, care este susţinut ca premier de PNL şi USR, şi pe Liviu Dragnea, liderul PSD, Vasile Dîncu a răspuns: "Eu am o structură optimistă în general. (...) Cred că nu depinde 100% de cei doi lideri sau de cele două partide fanion (...), ci depinde mult de majoritatea care se va crea şi cum se va crea această majoritate.";
Dîncu a mai spus, citat de Agerpres: “Eu aş prefera ca unul din aceste grupuri (...) să poată face un Guvern, să aibă o majoritate de 60% în Parlament şi să poată să-şi pună programul în practică. (...) Nu am văzut un program al Partidului Naţional Liberal foarte bine proiectat, am văzut însă că erau foarte multe măsuri de stânga, aşa cum mi s-au părut în zona PSD măsuri de dreapta. (...) Nu se vor putea face lucrurile, dacă nu vor fi condiţii exterioare pentru asta, adică în primul rând să nu existe liniştea politică şi susţinerea Parlamentului.”
Totodată, în opinia sa, este necesară “pacea socială şi politică”, nemaifiind nevoie de “marii lideri războinici”: “Nu mai avem nevoie de marii lideri războinici, highlanderii politicii româneşti, care personalizează foarte mult politica şi vor să ia ei toate deciziile. (...) Acum este o criză foarte importantă a leadershipului din România. Poate fi o criză care însă poate fi transformată în altceva, pentru că pot veni lideri mai civili, să zicem aşa (...), tot mai multe femei în politică, femei care se pricep la administraţie natural. (...) Avem nevoie în primul rând de pace socială şi politică şi să terminăm cu acest război continuu.”
• Dîncu: "Nu exclud, dar, cu cea mai mare probabilitate, nu voi participa la următoarea guvernare"
Vicepremierul Vasile Dîncu a afirmat, ieri, că nu exclude să facă parte dintr-o viitoare formulă guvernamentală, însă a precizat că "proiectul său personal" nu este îndreptat spre acest lucru.
Întrebat dacă exclude să facă parte dintr-o viitoare formulă guvernamentală, Vasile Dîncu a declarat, la Adevărul Live, că nu a participat în mod intenţionat la competiţia electorală: "N-am participat intenţionat (...) la această competiţie electorală, pentru că primul meu gând este acela de a mă întoarce la instrumentele mele, la universitate, la proiectele mele. Aceasta este prima mea intenţie. Sigur că n-am crezut nici că voi fi încă o dată ministru sau vicepremier în acest Guvern, a fost aproape un accident (...) al fiinţei mele, cum ar spune Nichita Stănescu. Aşa încât nu exclud nici în viitor surprize, dar nu mă aştept la asta şi, (...) cu cea mai mare probabilitate, nu voi participa la următoarea guvernare, însă depinde sigur de foarte multe - de la vot, de la modul cum se va face majoritatea, (...) de cine vor fi ceilalţi oameni care vor face parte din aceste echipe, la stilul de negocieri care se vor face pentru asta. Sunt foarte multe lucruri de care depinde acest lucru, însă proiectul meu personal nu este înspre acest lucru."
1. Chiar daca...
(mesaj trimis de Un constantean în data de 08.12.2016, 09:03)
a facut parte din actualul guvern, (si inca in ce calitate!), nu s-a remarcat deloc, ceea ce denota faptul ca cei din PSD, in afara de declaratii sforaitoare , nu sunt capabili de prea multe. Dovada si stadiul pe care la atins tara pana acum, cand in marea majoritate a timpului tot ei au fost la "butoane".
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2016, 19:51)
Ce e de remarcat la ineptiile clasei politice postrevolutie?Dancu nu face decat sa confirme inca o data,daca mai era nevoie,incapacitatea unei adunaturi de insi fara pic de substanta.Niste nimeni....
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 08.12.2016, 22:26)
descrierea se potriveste cu un alt prieten al tuturor -servicii, partide,loji, birocrati -
i.a pop
rector ubb.
si il vom regreta pe ciolos.