Vasile Puşcaş crede că autorităţile nu iau în seamă declaraţiile oficialilor europeni

Ziarul BURSA #Politică / 12 august 2005

Deputatul PSD de Cluj, Vasile Puşcaş, fost negociator şef al României cu Uniunea Europeană (UE), îşi manifestă "îngrijorarea faţă de nepăsarea cu care sînt tratate de guvernanţi recentele declaraţii ale cancelarului german Gerhard Schroeder şi ale comisarului european pentru extindere Olli Rehn", transmite Rompres.

"Sînt profund îngrijorat faţă de nepăsarea şi lejeritatea cu care sînt tratate, de cei aflaţi vremelnic la putere, avertismentele ferme şi foarte des repetate ale oficialilor europeni cu privire la soarta României în drumul său spre UE", afirmă parlamentarul, într-o declaraţie dată ieri publicităţii.

Vasile Puşcaş susţine că, după recentele semnale, se observă cît se poate de clar că data de 1 ianuarie 2007 începe să fie pusă "nu doar sub semnul întrebării, ci şi al îndoielii şi contestării". "Semnalele sunt clare. Sugestiile frecvente de amînare a aderării României în UE arată incapacitatea autorităţilor române de a îndeplini criteriile aderării. Iar responsabilitatea n-o poartă cetăţeanul român care trebuie să-şi justifice, la graniţă, intrarea în propria ţară, ci guvernanţii care sînt paralizaţi de politicianism şi nu au capacitatea de implementare a acquis-ului şi de a propune proiecte de legi în sprijinul integrării. Întreaga responsabilitate o poartă patrulaterul portocalizat care, nici după aproape un an de la alegeri, nu se dezmeticeşte din beţia puterii, continuînd la indigo politica CDR 1996-2000", este de părere deputatul PSD Vasile Puşcaş. Cancelarul german, Gerhard Schroeder, a declarat că România şi Bulgaria vor face parte din Uniunea Europeană, chiar dacă aderarea lor ar putea fi amînată cu un an. Şi comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, a făcut recent o referire la posibilitatea amînării aderării României şi Bulgariei la UE. Potrivit cotidianului Financial Times, Olli Rehn a declarat marţi, la Hamburg, că cele două state se vor alătura UE "peste cîţiva ani", ceea ce "ar putea însemna 2007 sau 2008".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb