VASILE ŞTEFĂNESCU, PREŞEDINTELE COTAR: "Centrul IFPTR şi-a majorat cu 60% cifra de afaceri de când Sandor Gabor este secretar de stat la Ministerul Transporturilor"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 25 ianuarie 2022

Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR

Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR

O parte din patronatele transportatorilor rutieri este nemulţumită de activitatea depusă de Sandor Gabor, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, pe care îl acuză că a promovat acte normative în favoarea fostei sale afaceri dezvoltată prin intermediul IFTPR Miercurea Ciuc. Mai mult, unii transportatori s-au arătat indignaţi de afirmaţiile lui Sandor Gabor, care au fost publicate în dreptul la replică, acordat de ziarul BURSA în urma articolului "Raport de control "uitat" pe etajerele Ministerului Transporturilor".

Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), afirmă că activitatea depusă de Sandor Gabor în funcţia de secretar de stat a avut drept scop creşterea cifrei de afaceri a fostei sale firme, IFPTR Miercurea Ciuc.

"Culmea este că tocmai Sandor Gabor discută despre privilegii! Nu cumva tocmai Sandor Gabor şi-a dorit acest privilegii? Sandor Gabor a recunoscut că a acceptat funcţia de secretar de stat doar pentru a coordona domeniul transportului rutier! Oare de ce? Nu cumva ca să îşi crească cifra de afaceri a Centrului de pregătire şi formare profesională (IFPTR) pe care l-a deţinut până la sfărşitul lunii februarie 2021 şi pe care suntem convinşi că o să-l deţină în continuare după ce nu o să mai fie secretar de stat? Chiar în luna ianuarie 2022, cifra de afaceri a Centrului IFPTR, pe care Sandor Gabor doar formal nu îl mai deţine, a crescut cu 60%! Aşteptăm de la ARR să ne spună cu cât a crescut cifra de afaceri a IFPTR pe anul 2021, faţă de anii precedenţi, de când secretarul de stat deţine controlul activităţii de pregătire a şoferilor!", susţine Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

El precizează că până în anul 2003 actualul secretar de stat a deţinut, în mod nelegal, monopolul pe pregătirea profesională a conducătorilor auto profesionişti, fapt demonstrat ulterior prin scăderea cifrei de afaceri a IFPTR după apariţia unui act normativ care a spart acest monopol.

"Acum ce şi-a zis domnul Sandor Gabor? «Dacă nu mai pot să deţin monopolul pregătirii, atunci hai să-mi asum responsabilitatea exercitării funcţiei publice de secretar de stat, coordonator al domeniului transporturilor rutiere şi să o reglementez (croiesc) în aşa fel încât să-mi crească din nou afacerea personală, bineînţeles în detrimentul celorlalte centre de pregătire»", susţine preşedintele COTAR.

El mai afirmă că prin Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră pentru perioada 2022-2030, secretarul de stat Sandor Gabor reconsideră reglementările cu privire la organizarea şi desfăşurarea cursurilor de pregătire şi perfecţionare, pe care şi le-ar dori modificate în beneficiul IFPTR, şi a introdus, cu de la sine putere - fără o consultare prealabilă a factorilor decidenţi din MTI sau a patronatelor reprezentative din acest domeniu -, modificarea organizării examinării aferente obţinerii permisului de conducere, activitate care este de competenţa exclusivă a Ministerului Afacerilor Interne.

Vasile Ştefănescu mai arată, în privinţa invocării de către secretarul de stat Sandor Gabor a unui "aşa zis cartel al examinatorilor", că acesta ar trebui să privească în ograda proprie, deoarece mulţi angajaţi ai Autorităţii Rutiere Române şi şefi de agenţii au avut - şi unii chiar mai au - contracte cu IFPTR sau sunt reprezentanţi ai unor centre ai acestei societăţi.

"Oare IFPTR nu a făcut cartel cu angajaţii ARR? Aţi uitat de contractele de loialitate încheiate de de către IFPTR cu angajaţii ARR prin care îi obligaţi să vă plătească daune interese de 10.000 de dolari în situaţia în care acceptă să colaboreze cu un alt centru de pregătire profesională? Aţi uitat de cardurile date de IFPTR angajaţilor ARR prin care făceaţi plăţile pentru serviciile onorate de către aceştia? Bineînţeles că o să spuneţi că sunt acuzaţii inventate de noi! Aşteptăm răspuns de la autorităţile competente!", susţine preşedintele COTAR.

În ceea ce priveşte restructurarea ARR şi ISCTR pe care le evocă Sandor Gabor, Vasile Ştefănescu afirmă că de fapt cele două instituţii şi-au pierdut autonomia şi sunt subordonate total secretarului de stat, care le-a schimbat organigrama pentru a numi în funcţii de conducere "doar persoane obediente acestuia".

Preşedintele COTAR menţionează că toate aceste aspecte le va prezenta astăzi ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, cu care va avea o întâlnire la sediul instituţiei publice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Escrocii tot escroci raman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb