VB LEASING a crescut cu 23% în primele nouă luni din 2007

A.D.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 noiembrie 2007

Compania Volksbank Leasing România (VB LEASING) a înregistrat în primele 9 luni ale anului 2007 o creştere de 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, finanţând bunuri de 155 de milioane de EUR. Din ianuarie 2007 şi până la sfârşitul lunii septembrie au fost încheiate un număr de 8.800 contracte noi, cu 20% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totalul contractelor din portofoliu a ajuns în septembrie 2007 la 38.000, în valoare de 655 milioane EUR, dintre care 65% reprezintă finanţarea de autoturisme şi autoutilitare, 30% finanţarea camioanelor şi utilajelor de construcţii, iar echipamentele reprezintă 5%, proporţii asemănătoare cu cele din 2006.

"Profitul net a depăşit rezultatul din 2006 şi pe cel bugetat pentru acest an, fiind cu 45% mai mare faţă de primele 9 luni ale anului trecut. Rezultatele VB LEASING s-au îmbunătăţit de la un an la altul, decizia acţionarilor fiind de fiecare dată reinvestirea profitului pe piaţa din România", a declarat Peter Demmer, CEO al VB LEASING.

"În prezent, cota noastră de piaţă reprezintă 5%, conform statisticilor ALB, plasându-ne pe locul şapte în topul companiilor de leasing. În anul 2008 dorim să creştem cu cel puţin 2 locuri, ajungând printre primele cinci companii de leasing de pe piaţă", a mai spus Peter Demmer.

VB Leasing este specializată în leasing pentru autoturisme, atât noi cât şi second hand, vehicule comerciale şi echipamente pentru diverse industrii. Compania se adresează în principal segmentului corporativ, care reprezintă 90% din portofoliul firmei, în timp ce clienţii persoane fizice au o pondere de 10% din totalul clienţilor.

Priorităţile pentru VB Leasing în lunile următoare vor fi dezvoltarea sectoarelor doi şi trei, şi anume finanţarea de vehicule comerciale - camioane şi utilaje de construcţii şi echipamente, astfel încât aceste două segmente să ajungă să deţină 50% în portofoliu, adică 40% finanţarea de camioane şi utilaje de construcţie şi 10% echipa­mentele.

Reţeaua teritorială de filiale VB LEASING cuprinde în momentul de faţă, înafară de Bucuresti, 12 filiale - Braşov, Timişoara, Constanţa, Cluj, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Sibiu, Oradea, Bacău, Galaţi şi Piteşti, urmând ca în 2008 să fie extinsă cu cel puţin încă 2.

Parte a reţelei din Europa Centrală şi de Est a VB LEASING International, VB LEASING RO are ca acţionari VB Leasing International - 80% şi Volksbank Romania SA - 20%. VB Leasing a împlinit în luna septembrie şapte ani de activitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb