VB Leasing îşi completează echipa de Top Management

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 aprilie 2008

Volksbank Leasing Romania (VB LEASING), unul dintre primii jucători pe piaţa de leasing din România, îşi consolidează echipa de conducere prin numirea lui Liviu Şerban şi a Corinei Iordache în funcţia de directori generali responsabili cu linii de activitate distincte. Peter Demmer va rămâne preşedintele Consiliului de Administraţie al VB Leasing şi directorul general al companiei.

Corina Iordache a preluat funcţia de director general responsabil cu managementul riscului, customer service, monitorizare şi probleme juridice, pe partea de backoffice. Corina va asigura organizarea, coordonarea şi gestionarea companiei, şi va răspunde de punerea în aplicare a strategiei şi a politicii de dezvoltare ale acesteia. Anterior, a ocupat funcţia de director general şi administrator în cadrul Porsche Leasing Romania şi are o experienţă considerabilă în managementul riscului, acumulată în urma unui traseu profesional de succes la Porsche Bank Group. Corina este abolventă a Facultăţii de Studii Economice, secţia de limbă germană, în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi deţine specializari în analiză financiară şi risc în creditare..

Liviu Şerban este numit director general responsabil de divizia de Vânzări (front office) a companiei, avand in subordine departamentul de vanzari, de marketing si PR. Înainte de a se alătura echipei, Liviu a lucrat timp de şapte ani în cadrul Avia Motors SRL Dealer Skoda, dar şi la companii ca Orange Romania şi Metro Romania. La Avia Motors, Liviu a ocupat funcţia de Director de Vânzări, care a însemnat preluarea conducerii atât a departamentului de Vânzări Auto noi şi a departamentului de Logistică, cât şi a celui mai nou departament dezvoltat în cadrul companiei, cel de Autovehicule Ocazie. Dezvoltarea sa profesională include studii financiare la Facultatea de Management Financiar, Contabil şi Administrativ şi cursuri de specialitate în managementul vânzărilor, negociere, psihologia consumatorului şi audit.

Referindu-se la aceste numiri, Peter Demmer, directorul general al VB Leasing, a declarat: "Este un atu competitiv să avem o echipă de top management atât de puternică, iar priorităţile noastre de business şi la nivel de strategie pe piaţă rămân neschimbate. Pentru anul 2008, dorim să creştem cu cel puţin 2 locuri, ajungând printre primele cinci companii de leasing de pe piaţă, şi să dezvoltăm sectoarele de finanţare a utilajelor şi echipamentelor de construcţii, industriale, agricole şi medicale".

Noua echipă de management se va concentra pe dezvoltarea produselor specializate pe sectoare specifice de finanţare, pe perfecţionarea serviciilor oferite şi pe o prezenţă în piaţă mult mai puternică. Rolul de admimistrare al echipei de conducere îi revine în continuare lui Peter Demmer, care fost numit la conducerea Volksbank Leasing la începutul lunii iulie anul trecut, anterior ocupând funcţia de CEO al grupului Porsche Bank România. Demmer, de origine austriac, a venit în România în urmă cu opt ani, după ce anterior a avut diferite poziţii de management în cadrul Raiffeisen Bank si Raiffeisen Leasing, la sucursalele din Austria. Peter Demmer are o experienta de 29 de ani în domeniul financiar bancar.

"Având în vedere ca în 2007 piaţa de leasing din România reprezintă doar 1% din piaţa europeană de leasing, ne putem aştepta la indici importanţi de creştere şi în următorii ani, mai ales în cazul sectoarelor de echipamente şi de real estate. În acest an, priorităţile pentru VB Leasing vor fi dezvoltarea sectoarelor de finanţarea de vehicule comerciale camioane, utilaje de construcţii şi echipamente, astfel încât aceste două segmente să ajungă să deţină 50% în portofoliu, adică 40% finanţarea de camioane şi utilaje de construcţie şi 10% echipamentele", a precizat Demmer, care este de părere că "potenţialul ridicat de creştere al pieţei necesită o echipă de profesionişti la conducerea companiei. Atât Liviu cât şi Corina sunt specialişti cu o reputaţie excelentă şi au abilităţile necesare pentru a duce VB Leasing în topul primelor cinci companii de leasing din România."

În anul 2007, VB Leasing a încheiat un număr de 11.831 contracte noi, cu o valoare a bunurilor finanţate de 205,2 milioane EUR.

Mai mult de jumătate din finanţări au fost acordate pentru achiziţia de autoturisme - 67,6%, în timp ce achiziţia de autovehicule comerciale şi camioane a reprezentat 27,8% din totalul finanţărilor, iar echipamentele - 4,6%.

Despre VB Leasing

VB Leasing este specializată în leasing pentru autoturisme, atât noi cât şi second hand, vehicule comerciale şi echipamente pentru diverse industrii. Compania se adresează în principal segmentului corporativ, care reprezintă 90% din portofoliul firmei, în timp ce clienţii persoane fizice au o pondere de 10% din totalul clienţilor.

eţeaua teritorială de filiale VB LEASING cuprinde în momentul de faţă, în afară de Bucuresti, 12 filiale - Braşov, Timişoara, Constanţa, Cluj, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Sibiu, Oradea, Bacău, Galaţi şi Piteşti, urmând ca în 2008 să fie extinsă cu cel puţin încă 2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb