Vela a discutat cu omologul ungar să fie deschise încă cinci puncte de trecere a frontierei cu România

A.M.
Politică / 19 mai 2020

Marcel Vela

Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, marţi seara, la Nădlac, că a discutat cu omologul său ungar să fie deschise încă cinci puncte de trecere a frontierei cu România şi să existe un culoar de tranzit destinat microbuzelor şi autocarelor, care să fie deschis 24 de ore din 24.

Marcel Vela a mers marţi în Ungaria, unde a avut o întâlnire cu ministrul de Interne maghiar, pentru a rezolva situaţia de la punctele de trecere a frontierei, care s-au aglomerat foarte mult de la ridicarea stării de urgenţă în România.

Vela a precizat că a discutat cu omologul său despre posibilitatea de a deschide încă cinci puncte de trecere a frontierei: Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai şi Urziceni.

"În această ipoteză, fluxul de autoturisme se poate bifurca pe 10 direcţii. (...) Mâine o să discutăm la nivelul şefilor de poliţie de frontieră din România şi Ungaria şi vom găsi formula finală. Am mai stabilit ceva foarte important. Ieri, s-a decis că este permis şi transportul de persoane în zona internaţională. Coroborat cu faptul că dacă se deschid aceste puncte scade presiunea pe autoturisme, partea maghiară e deschisă la dialog şi sperăm ca şi această propunere să fie implementată. Să stabilim un culoar doar pentru microbuze şi autocare care să fie deschis 24 de ore din 24", a mai declarat ministrul.

Sâmbătă şi duminică s-au înregistrat coloane de maşini în vămile de la graniţa cu Ungaria, aşteptându-se şi zece ore pentru intrarea în ţară. În plus, sute de oameni care au intrat pe jos în România au stat ore în şir la coadă, înghesuiţi, fără să repecte nicio regulă de distanţare, transmite G4media.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Totdeauna fuseseseră la UNGURI...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb