Veniturile Euroins România din primele brute subscrise au scăzut cu 6,7%, anul trecut

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 februarie 2015

Euroins România a încheiat anul 2014 cu venituri din prime brute subscrise de 479 de milioane de lei, în scădere cu 6,7% faţă de anul anterior, anunţă compania de asigurări, arătând că această evoluţie a fost determinată de restructurarea majoră a portofoliului de poliţe RCA.

Potrivit unui comunicat de presă al Euroins România, compania a redus, anul trecut, cu peste 70% numărul poliţelor de asigurare pe segmentele cu cea mai mare frecvenţă şi valoare mare a daunei (precum autocamioane grele, autobuze etc.). Ca rezultat, compania şi-a îmbunătăţit semnificativ indicele de solvabilitate şi a scăzut numărul de daune solicitate şi plătite pe Carte Verde (din care multe erau în mod tradiţional provocate de autocamioane), respectiv de despăgubiri pentru vătămări corporale şi pagube materiale.

"Scăderea veniturilor din prime a fost planificată în contextul restructurării portofoliului de poliţe RCA", notează comunicatul, menţionând: "Euroins România a ieşit treptat din segmentele neprofitabile, precum autocamioane grele, autoremorci şi autobuze".

În schimb, compania urmăreşte să-şi diversifice portofoliul de asigurări pe alte segmente.

Mihnea Tobescu, directorul general al companiei, a declarat: "Rezultatul tehnic al Euroins România pentru anul încheiat la 31 decembrie 2014 a fost influenţat de eforturile noastre de a fi mai eficienţi în înregistrarea, închiderea şi plata dosarelor de daună. În plus, în urma eforturilor de segmentare, care au creat o bază solidă pentru 2015, ne aşteptăm să atingem pragul de rentabilitate în cursul acestui an, pe fondul îmbunătăţirii performanţei pe segmentul RCA".

Oficialii companiei consideră că o direcţie de dezvoltare importantă pentru activitatea Euroins România este noua perspectivă pe partea de reasigurare, dat fiind faptul că acoperirea prin reasigurare. "Acest aspect va întări pe viitor poziţia financiară a Euroins România, deja stimulată de intrările de capital în valoare de 20 de milioane de euro din cursul anului trecut, din partea acţionarului Euroins Insurance Group (EIG)", potrivit comunicatului societăţii.

EIG, acţionarul Euroins România, continuă strategia de extindere după ce, în 2013, a achiziţionat portofoliile Interamerican şi QBE Australia în România şi Bulgaria. Anul trecut, EIG a demarat activităţi extensive în Grecia, iar în 2015 analizează oportunităţile pe pieţe din Europa Centrală (Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb