VICEPREŞEDINTELE AEP:  "Noul sistem informatic previne votul ilegal"

Andrei Stan
Politică / 29 aprilie 2016

Marian Muhuleţ, vicepreşedintele AEP, a prezentat astăzi aplicaţia informatică pe baza căreia se va face desemnarea operatorilor de calculator, în secţiile de votare, la alegerile locale, declarând că noul sistem va preveni votul ilegal, potrivit unor surse din media.

"Acest sistem, implementat pentru prima dată în România, va facilita verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege pentru exercitarea dreptului de vot, va semnala tentativele de vot ilegal, va facilita exercitarea dreptului de vot, va asigura unicitatea înscrierii în listele electorale şi va agrega date statistice privind prezenţa alegătorilor la vot", a afirmat vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ.

Acesta a precizat că în urma implementării noului sistem informatic nu se va mai putea vorbi despre vot ilegal, înţeles ca turism electoral, sau despre "persoane care au drepturile electorale interzise şi se prezintă la vot".

Muhuleţ a susţinut că prin Registrul Electoral Naţional gestionat de AEP au fost eliminate şi eventuale "cazuri de cetăţeni decedaţi prezenţi la urne".

"Având acestă bază de date a alegătorilor din România (...) şi utilizând-o deja la două cicluri electorale, după cum ştiţi, nu am mai avut cazuri de cetăţeni decedaţi prezenţi la urne la ultimele două rânduri de alegeri", a mai afirmat Muhuleţ.

Reprezentantul AEP a mai transmis că pentru alegerile locale din 5 iunie s-a recrutat un număr suficient de operatori pentru cele 18.600 de secţii de votare, respectiv 30.643 de operatori care vor fi "extremităţile sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal".

Totuşi, el a precizat că în 326 de localităţi există un deficit de maxim 5 operatori, iar în Capitală deficitul este mai mare, fiind necesară deplasarea unor operatori dintr-un sector în altul.

"La sectorul 1 ne lipsesc 60 de persoane, la sectorul 2, 131 de persoane, la sectorul 4, 43 de persoane, la sectorul 5, 111 persoane. Din celelalte sectoare se vor putea deplasa persoane şi costurile de deplasare în Bucureşti nu sunt atât de mari. În judeţele în care va trebui să deplasăm dintr-o localitate în alta costurile vor fi acoperite din bugetul de organizare a alegerilor", a precizat Muhuleţ.

În ceea ce priveşte instruirea operatorilor selectaţi, aceasta a fost făcută de STS şi AEP în cadrul unor sesiuni de training.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb