Vicepreşedintele CE lansează o nouă campanie de informare cu privire la drepturile pasagerilor

F.A.
Internaţional / 25 iunie 2013

Comisia Europeană (CE) lansează o nouă campanie de informare a numeroaselor persoane care se pregătesc să călătorească în această vară în legătură cu drepturile lor ca pasageri şi în legătură cu modul de a le reclama, dacă este necesar, conform unui comunicat al Reprezentanţei CE în ţara noastră.

"Pentru prima dată, milioane de turişti care călătoresc în UE în această vară vor fi protejaţi de drepturi ale pasagerilor cuprinzătoare, aplicabile celor care călătoresc cu avionul sau cu trenul, precum şi, de acum, cu vaporul, autobuzul şi autocarul. Studiile arată însă că două treimi din pasageri nu sunt informaţi privind drepturile pe care le au. Din acest motiv, Comisia lansează o nouă campanie de informare a numeroaselor persoane care se pregătesc să călătorească în această vară în legătură cu drepturile lor ca pasageri şi în legătură cu modul de a le reclama, dacă este necesar", menţionează CE.

De la 25 la 28 iunie, vor avea loc evenimente de lansare la Bruxelles, Atena-Pireu şi Sofia, iar la Varşovia va avea loc o zi de informare privind drepturile pasagerilor curselor aeriene.

Comisarul Siim Kallas, vicepreşedinte al Comisiei responsabil cu mobilitatea şi transporturile, a declarat: "Pentru milioane de europeni, vacanţele sunt o perioadă în care se bucură de o binemeritată odihnă, iar marea majoritate a acestora se va deplasa fără nicio problemă. Uneori, însă, pot apărea probleme. Pentru prima dată în această vară, turiştii pot călători în Europa - de la Londra la Lisabona sau Ljubljana - ştiind că drepturile lor ca pasageri sunt apărate în temeiul legislaţiei UE, oriunde şi oricum călătoresc. Dar este necesar ca pasagerii să îşi cunoască drepturile pentru a putea face uz de ele. Această campanie le va pune la dispoziţie mai multe informaţii".

"În cadrul unei noi campanii care va dura doi ani, afişe care nu pot rămâne neobservate vor fi afişate în aeroporturi, porturi, gări şi autogări din întreaga Europă, iar broşuri şi informaţii online vor fi disponibile în toate limbile oficiale ale UE. Această nouă campanie se bazează pe cea existentă şi se va concentra în principal pe creşterea gradului de conştientizare a noilor drepturi ale pasagerilor curselor maritime şi drepturi ale pasagerilor curselor de autobuze şi autocare", se mai arată în comunicat.

Vicepreşedintele Kallas va lansa oficial noua campanie în gara Bruxelles Zuid/Midi la 26 iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb