• Ultimul raport de activitate al Comisiei discutat şi aprobat de parlamentari a fost cel din 2006
După ce a aşteptat să treacă vara pentru ca Plenul Parlamentului să se reunească şi să îl valideze ca vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Alexe Gavrilă, candidatul PNL, a avut, marţi, senzaţia de "deja-vu": pentru a doua oară la rând, cvorumul Şedinţei reunite s-a dizolvat înainte ca parlamentarii să mai apuce să îl voteze. De altfel, Şedinţa Parlamentului a fost suspendată chiar în timpul votului pentru vicepreşedintele CNVM, când s-a constatat că în sală mai erau doar 215 parlamentari.
Alexe Gavrilă a fost nominalizat pentru postul de vicepreşedinte, la începutul lunii iulie, în condiţiile în care mandatul lui Paul Miclăuş a expirat, iar acesta nu a mai fost susţinut de Partidul Naţional Liberal pentru încă cinci ani în fruntea Comisiei.
Nominalizarea lui Gavrilă pentru funcţia de vicepreşedinte al CNVM a provocat oarecare nedumerire, întrucât CV-ul lui Alexe Gavrilă nu atestă existenţa unor activităţi care să aibă prea mare legătură cu piaţa de capital. În prezent, Alexe Gavrilă este vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei, funcţie pe care o ocupă din septembrie 2006. Înainte de această dată a ocupat pentru aproape doi ani funcţia de Secretar General al Agenţiei Naţionale pentru Sport.
• Parlamentarii nu au apucat să analizeze ultimii trei ani din activitatea arbitrului pieţei de capital
Pe ordinea de zi a Şedinţei Comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului de marţi era trecută, printre altele, dis-cutarea şi aprobarea rapoartelor de activitate ale CNVM pe 2007 şi 2008, dar şi ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor pe 2008 şi ale Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, tot pe 2008. Niciunul dintre aceste rapoarte nu a fost, însă, discutat sau aprobat de aleşi.
"Bineînţeles că nu este în regulă, însă nici nu putem spune că este vorba despre un dezinteres din partea noastră faţă de activitatea acestor Comisii", a declarat, ieri, pentru ziarul BURSA, Mihai Tudose, preşedintele Comisiei pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare. Acesta admite, însă, că există alte priorităţi pe agenda publică.
"Există o anumită agendă publică în acest moment. Între legea pensiilor şi rapoartele de activitate ale CNVM este o diferenţă, deşi nu spun că aces-tea din urmă nu sunt importante. De asemenea, o diferenţă există şi între tăierea salariilor şi raportul CSA pe 2008", a mai spus Mihai Tudose.