VICEPREŞEDINTELE PD-L, RALUCA TURCAN: Guvernul face pomeni clientelare

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 12 noiembrie 2008

Vicepreşedintele PD-L spune că următoarea organizaţie care ar putea fi declarată de utilitate publică este cea a doamnei Tăriceanu

Vicepreşedintele PD-L spune că următoarea organizaţie care ar putea fi declarată de utilitate publică este cea a doamnei Tăriceanu

Turcan susţine că ministrul Varujan Vosganian a acordat statut de utilitate publică Uniunii Armenilor din România, al cărei preşedinte este.

Uniunea va lua în folosinţă gratuită bunuri proprietate publică.

Vicepreşedintele PD-L Raluca Turcan acuză guvernarea Tăriceanu că alocă fonduri publice pentru a finanţa doar instituţii apropriate miniştrilor liberali, "prieteni" şi "clienţi politici" ai actualei guvernări.

Raluca Turcan susţine că Executivul a acordat, prin avizul minis­trului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, statutul de utilitate publică Uniunii Armenilor din România, în şedinţa din 4 noiembrie.

Conform celor declarate, Uniunii i se atribuie astfel dreptul de a lua în folosinţă gratuită bunuri proprietate publică.

"Acordarea statutului de utilitate publică organizaţiei al cărui preşedinte este minis­trul finanţelor, cel care se află într-un grav conflict de interese, fiind şi cel care a avizat actul normativ votat de guvern, este o nouă dovadă a faptului că guvernarea PNL-PSD a depăşit orice limită a decenţei, moralităţii şi bunului simţ", a declarat vicepreşedintele PD-L.

Turcan a menţionat că aceleaşi privilegii au fost acordate în urmă cu o lună Institutului pentru Studii Liberale, al cărui fondator este premierul Călin Popescu Tăriceanu şi, în iulie, fundaţiei "Institutul Social Democrat Ovidiu Şincai", condusă de Adrian Năstase şi Adrian Severin.

"Este incredibil cum guvernul Tăriceanu încalcă legea acordând statut public Institutului de Studii Liberale ca şi celui Social Democrat, în condiţiile în care legea spune că nu se acordă acest statut organizaţiilor care des­făşoară activităţi politice", a apus liderul PD-L.

În opinia sa, toate aceste finanţări fac parte din seria de pomeni clientelare cu ale Guvernului.

Şi asta în condiţiile în care, conform vicepreşedintelui PD-L, Guvernul se reclamă că nu există bani suficienţi pentru majorările salariale din învăţământ.

"Frăţia clandestină PSD-PNL s-a consumat în multe momente, dar trebuie amintit că unele dintre acestea sunt şi cele în care a acordat statut de utilitate publică organizaţiei patronată de soţia domnului Geoană şi celei a PSD", a mai afirmat liderul PD-L.

În acest sens, domnia sa a lansat un apel tuturor organizaţiilor şi asociaţiilor care lucrează în beneficiul comunităţii să se adreseze "guvernului PNL-PSD" şi să ceară obţinerea statutului de utilitate publică.

"Vom vedea astfel diferenţa între o organizaţie cu bune intenţii, cinstită şi onorabilă, dar fără susţinere politică, care nu va ajunge decât până la uşa guvernului şi organizaţii şi grupuri de interese care, în schimb, reuşesc să ajungă chiar pe masa guvernului, fără mare efort şi mari realizări", a completat Raluca Turcan, afirmând: "Aceasta este România pe care o domnul Tăriceanu".

Domnia sa a estimat că, în ultimele zile de mandat ale actualei guvernări, va primi statutul de utilitate publică şi organizaţia soţiei domnului Tăriceanu - "după modelul Adrian Năstase ce a acordat bani publici organizaţiilor pe care el le conducea, dar şi continuând în buna tradiţie pe care însuşi domnul Tăriceanu a promovat-o atunci când i-a făcut un favor domnului Geoană, soţiei acestuia şi întregului PSD".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb