Victimizarea sau diversiunea lui Dragnea

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 23 august 2018

Biroul de Informaţii şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis, ieri, că nu există pe rolul Parchetului General niciun dosar de cercetare penală privind o eventuală tentativă de asasinat la adresa lui Liviu Dragnea, şeful PSD, şi preşedintele Camerei Deputaţilor.Precizarea a fost făcută de reprezentanţii acestui birou deoarece, după emisiunea de la Antena 3, au apărut diferite informaţii în spaţiul public, venite pe surse, care precizau că Parchetul infirmă existenţa vreunei plângeri penale, a unei investigaţii sau informaţii cu privire la presupusa tentativă de asasinat a liderului social-democrat.

Biroul de Informaţii şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis, ieri, că nu există pe rolul Parchetului General niciun dosar de cercetare penală privind o eventuală tentativă de asasinat la adresa lui Liviu Dragnea, şeful PSD, şi preşedintele Camerei Deputaţilor.Precizarea a fost făcută de reprezentanţii acestui birou deoarece, după emisiunea de la Antena 3, au apărut diferite informaţii în spaţiul public, venite pe surse, care precizau că Parchetul infirmă existenţa vreunei plângeri penale, a unei investigaţii sau informaţii cu privire la presupusa tentativă de asasinat a liderului social-democrat.

Pentru a arunca în derizoriu sutele de victime ale intervenţiei în forţă a Jandarmeriei din data de 10 august, mass-media aservită puterii politice a simţit nevoia să îl spele pe Liviu Dragnea.

Acţiunea de albire sau mai bine zis de victimizare a şefului PSD a avut loc la Antena 3, post despre care în ediţia de ieri vă spuneam că, potrivit unui studiu, ar servi interesele Rusiei.

Prima parte a interviului a început cu lauda de sine a lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a menţionat că au crescut salariile, că au crescut pensiile, şi vor mai creşte, că multinaţionalele, Klaus Iohannis, PNL şi USR se opun schimbării pe care ar pune-o în practică social-democraţii.

După acest moment, Dragnea a încercat să pună imediat tunul asupra lui Klaus Iohannis amintind de banii pe care, chipurile, preşedintele ţării i-ar datora bugetului de stat pentru chiria încasată necuvenit pentru casa din Sibiu pe care a pierdut-o în instanţă. Atunci a fost singurul moment în care moderatorul Alessandra Stoicescu a avut o tresărire de jurnalist. Sau poate doar a lăsat să se întrevadă acest lucru pentru a oferi credibilitate continuării interviului cu Liviu Dragnea. Moderatorul de la Antena 3 l-a întrerupt pe şeful PSD spunându-i că Iohannis nu are în acest moment cui să plătească banii, pentru că nu se ştie cine este proprietarul legal al imobilului, existând pe rolul instanţelor două procese pentru stabilirea succesorilor familiilor Baştea şi Ghenea. Lovit peste mână sau peste discursul pregătit în prealabil, Liviu Dragnea "a întors-o ca la Ploieşti" şi, pentru a masca manipularea pe care o tot încearcă referitoare la datoria preşedintelui către bugetul de stat, a aruncat bomba: "Am avut anul trecut în aprilie o tentativă de a fi omorât. Au venit 4 străini în România, cazaţi la Athenee Palace, am scăpat. Asta nu înseamnă că o să-mi iau pază. Suntem într-un stat parţial mafiot. Statul paralel este o mafie. Am aflat cine i-a plătit, dar nu pot să spun asta. E un om foarte celebru, un nume". Întrebat dacă este vorba despre Soros: "El se gândea la mine, eu nu mă gândeam la el".

Referitor la aceste acuzaţii, Liviu Dragnea nu a prezentat nicio probă pe parcursul emisiunii. Mai mult, deşi sus­ţine că a trecut un an de la tentativa de asasinat, şeful PSD nu s-a adresat în tot acest timp nici Serviciului Român de Informaţii, nici Serviciului de Informaţii Externe, nici Serviciului de Pază şi Protecţie, nici Parchetului General sau Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism. Toate aceste instituţii ar fi putut, pe parcursul acestui an, să afle cine a atentat la viaţa liderului PSD, cine a finanţat un eventual atentat, şi să îi tragă pe vinovaţi la răspunderea penală. Informaţia nu a fost prezentată în cursul acestui an nici măcar la posturile tv şi ziarele care îi ridică osanale şefului social-democraţilor.

Din toată această situaţie de fapt, putem să presupunem că este posibil ca Liviu Dragnea să mintă sau să încerce o nouă manipulare a opiniei publice. În momentul în care pe toate site-urile de ştiri şi aproape pe toate posturile tv naţionale şi internaţionale se discută des­pre victimele intervenţiei brutale, din 10 august, a Jandarmeriei la mitingul din Piaţa Victoriei, Liviu Dragnea se autovictimizează încercând să schimbe agenda publică de la victimele reale la bolnavul închipuit, pardon, victima închipuită. Repetăm, fără a prezenta vreo dovadă în acest sens şi fără ca timp de un an să sesizeze instituţiile competente să verifice toate cele spuse de cel care deţine şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, fiind practic al treilea om în stat.

Companiile multinaţionale şi "paramilitarii" din 10 august

În privinţa mitingului Diasporei, care a avut loc în 10 august în Piaţa Victoriei şi la violenţele din acea seară, Liviu Dragnea a spus: "(...) a fost o organizare paramilitară, ştiam că o să fie violenţe. (...) La protest am văzut o tentativă de lovitură de stat eşuată. Asta se dorea, asta se vorbea pe reţelele de socializare, ajungeau la mine foarte multe ziceri ale unora. S-a văzut. (...) Au dat foc, au incendiat tot ce puteau să incendieze. Erau organizaţi. Nu mai stăteau în primul rând, stăteau în spate. Era organizare paramilitară. A fost o tentativă de lovitură de stat pentru a da jos Guvernul pentru a-l aduce la putere pe Iohannis".

Mai mult, liderul PSD susţine că o parte dintre persoanele participante la miting ar fi plătite de companiile multinaţionale ca să strige împotriva actualei puteri politice.

Şeful PSD a afirmat: "Companiile nu au ideologii politice, au interese economice. Şi atunci când aceste interese lovesc instituţiile statului român, nu putem să nu intervenim. (...) Multinaţionalele finanţează #rezist, finanţea­ză aceste mişcări şi îndeamnă angajaţii să meargă la proteste. Acum e mai slabă mişcarea asta, s-au mai potolit."

El a susţinut că intervenţia forţelor de ordine a fost legală: "Sunt absolut convins că Jandarmeria a acţionat legal. Eu nu am văzut nicio acţiune disproporţionată".

După cum vedeţi, Liviu Dragnea nu a observat că gazele lacrimogene şi iritante au fost folosite, ilegal, cu încălcarea flagrantă a legii 550/2004 de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei române, împotriva femeilor, copiilor, bătrânilor şi invalizilor care au participat la miting. Şeful PSD crede că este normal ca jandarmii să lovească persoane inofensive, care stau pe carosabil sau ridică mâinile în aer, deşi pe numele acestor jandarmi procurorii Parchetului General şi cei de la Parchetul Militar au înregistrat aproape 400 de plângeri penale.

Practic, prin atitudinea sa, Liviu Dragnea neagă evidenţa şi se înscrie în corul celor din PSD şi ALDE care susţin că jandarmii s-au comportat exemplar şi şi-au făcut datoria. Este acelaşi tip de comportament ca al dictatorului Nicolae Ceauşescu care a ordonat represiunea protestelor de la Timişoara, din decembrie 1989, şi care, în noaptea de 21/22 decembrie 1989, a cerut trupelor să tragă asupra manifes­tanţilor de la Bucureşti, din Piaţa Universităţii.

Pentru şeful PSD orice violenţă este justificată, doar din dorinţa sa de a rămâne la putere şi pentru că se teme că, odată pierdută puterea, va ajunge cât mai repede să fie condamnat definitiv în dosarele în care este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni.

Liviu Dragnea îl vrea suspendat pe Iohannis

Preşedintele PSD, care îl acuză pe Klaus Iohannis de situaţia tensionată şi de violenţele la mitingul din 10 august, susţine că nu a renunţat la ideea sus­pendării din funcţie a şefului statului. Liviu Dragnea a spus: "Eu aş vrea. Să vedem dacă domnul Tăriceanu şi-a schimbat opinia. (...) Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur şi simplu".

El a exclus varianta schimbării cabinetului Dăncilă susţinând că prim-ministrul se bucură de sprijinul său şi al PSD. Mai mult, Dragnea afirmă că nu vede în viitorul apropiat ca Parlamentul, în actuala sa majoritate, să voteze vreo moţiune de cenzură împotriva guvernului.

Nu este prima dată când Liviu Dragnea vorbeşte despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Încă din 7 iunie, de când a apărut motivarea deciziei Curţii Constituţionale referitoare la revocarea Laurei Codruţa Kövesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şeful PSD a spus că, dacă Iohannis nu va respecta decizia CCR, este posibil să se ajungă la suspendare. Această opinie a fost reluată şi la mitingul PSD din 9 iunie, pentru ca mai apoi Liviu Dragnea, după condamnarea sa în 22 iunie, în primă instanţă, în dosarul "Bombonica", la 3 ani şi 6 luni de închisoare, să afirme că îşi doreşte suspendarea lui Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte al ţării. Au existat chiar şi scenarii privind suspendarea preşedintelui în cursul sesiunii extraordinare care s-a desfăşurat între 2 şi 19 iulie, dar Klaus Iohannis a dejucat acest plan prin decretul de revocare din 9 iulie, prin care a înlăturat-o pe Laura Codruţa Kövesi de la şefia DNA.

Cu toate acestea, spre sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august, tema suspendării a fost reluată, mai ales la apariţia unui document, la care se lucrează în continuare în laboratorul de propagandă şi manipulare din cadrul PSD, prin care social-democraţii doresc să îl acuze pe preşedintele Klaus Iohannis de săvârşirea infracţiunii de înaltă trădare.

Acum, evenimentele din 10 august sunt folosite de PSD şi Liviu Dragnea pentru a da în clocot ciorba suspendării şi pentru a-i forţa pe partenerii de coaliţiei din ALDE să achieseze la această idee şi să declanşeze procedura înlăturării lui Klaus Iohannis de la Cotroceni.

Aşteptăm cu interes noua sesiune parlamentară, care va începe în 3 septembrie, şi şedinţa Comitetului Executiv al PSD, care va avea loc la Neptun în ultimele zile ale lunii august, pentru a vedea dacă planul social-democrat de destabilizare a ţării şi de atentat la statul de drept capătă contur.

Unul dintre membrii Consiliului Naţionalului s-a autosesizat, ieri, în legătură cu afirmaţiile făcute de Liviu Dragnea, şeful PSD. Medicul Dorina Rusu a transmis un comunicat în care spune: "Preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat în direct şi la o oră de vârf că anul trecut au venit în România patru străini care au stat trei săptămâni la un hotel celebru, cu scopul de a-l asasina. (...) Când un politician face afirmaţii iresponsabile într-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat să-l readucă cu picioarele pe pământ, dar acest lucru nu s-a întâmplat în emisiunea de la Antena 3".

Conform membrului CAN, "felul în care au decurs discuţiile a arătat că interviul a făcut parte dintr-un plan de a deturna atenţia publicului de la abuzurile de pe 10 august. Afirmaţiile potrivit cărora pe 10 august a fost o încercare de lovitură de stat, că lui Klaus Iohannis şi partidelor de opoziţie le place violenţa, că preşedintele vrea să-l elimine din politică, că multinaţionalele au finanţat protestul fac parte, în mod evident, dintr-un plan de dezinformare, dar nu au fost în niciun fel puse la îndoială sau contracarate de moderatoarea emisiunii".

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. daca te uitai la antena3 moderatoarea mai avea putin si-i punea poalele in cap lu' dragnea , pentru a-l apara de asasini !

    poate macar acum vad si pesedeii ce cretin reprezinta electoratul lor 

    1. Jigndști 60% din electorat. Cel puțin s-a lepădat de SRI, mătrășindu-și doi premieri cu table.

      Eu nu zic nimic de Orban, Barna, Chichirău, Vijulie, Prișcă, Damcă, este prea evident. 

      Bravo!

      1 milion de voturi nu reprezinta 60% din electorat iar acum au ramas mult mai putini pentru ca, spre deosebire de tine, o buna parte s-a trezit la realitate si a inteles cine este ci ce vrea PSD-ul.

      Deci cei 2 premieri PSD-isti erau cu table si sunt in continuare PSD-isti de frunte. Adica securitatea este chiar in PSD si este sustinuta de postul securist Antena 3. In postari te declari permanent anti-securitate dar totodata sustii cu incapatanare partidul cu securisti si sustinut de postul securist.

      Tu chiar esti prost! Mare prost!  

      Primarul din com. Munteni a taiat de lpe ista cu elevii pentru o tabara gratuita la mare pe o fata cu media 9,90 pentru ca parintii ei erau prieteni cu un consilier liberal.

      Asta este partidul PSD, aceasta este democratia si justitia promovate si aplicate de PSD in Romania. Abuzuri peste abuzuri! 

      Bine ca n-a bagat-o in puscarie!

      Tati , frecusurile lui Dragnea cu unii de prin SRI sunt problema lui dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne ia pe toti de prosti si sa inventeze tot felul de prostii.

      Nu inca! Asteapta interventia jandarmilor pentru ca oricine nu este cu ei este dusmanul poporului si securist.

      Psd a fost votat pt ca a promis mariri .Pe votanti nu-i intereseaza nici Dragnea , nici Viorica ci nivelul lor de trai.Asta e adevarul.Dupa ce Baselu a taiat salariile ca sa ia cocosel si altii milioane usd despagubiri ilegale era clar ca cel ce va da va fi votat .Acum pesedeii nu cred ca il iubesc pe Dragnea dar au ramas cu frica de a nu vota pe unii care sa le taie iar salariile.Dragnea si altii exploateaza frica asta si adauga si altele Soros , multinationale , etc Din pacate psihologic vorbind e un mare risc sa o luam pe urma Venezuelei tot votandu-i pe cei care dau pomeni aiurea bugetarilor , in special celor de lux.

      Mă bucură faptul că ai reușit să te încadrezi în regulamentul mesajelor. :)

      Mai mare comedie nici că se putea. 

      Și ce dacă foști premieri securiști au rămas în PSD? Acum îi știe lumea, e chiar mai simplu să lucrezi cu ei cunoscându-le ordonatorii principali. Mai rău e cu tablagii nedeconspirați încă.

      De partea cealaltă lipsesc surprizele, iar votul merge țeavă la SRI, în timp ce în zona guvernării mai este și tamponul ALDE, un pic prea frumos ca să-i faci pe proști. Pe proștii din Securitate, zic, că voi nu sunteți toți de acolo. 

      SRI e problema tuturor românilor. Că sunt unii pe aici mult prea rupți în coor și că ar prefera și revenirea stalinismului doar că sunt ei cei mai rupți în coor e altceva.

      Dacă tot ești atât de perspicac, ce anume i-ar putea motiva pe alegători să voteze austeritatea securistă?

      Dă-le măcar un motiv.

      Bugetarii de lux sunt la SRI, dar ție nu-ți pasă de ei pentru că Venezuela și hau-hau. 

      Singura comedie de aici este obsesia ta bolnavicioasa de a posta numai despre securisti.

      Tati , nu sunt doar la SRI bugetari de lux .Ti-am spus ca s-au votat cei care dau , nu asta e problema.Problema e ca daca ingrasam doarbugetarii si omoram economia o sa dam iar de dracu.Si mai e problema cu niste legi a caror modificare a devenit urgenta nr 1 a Psd doar fiindca are boss o problema.Tara asta ziceu ca avea alte urgente prioritare printre care pot sa iti amintesc dotari pt centrele de radioterapie de ex. , rezolvarea lipsei unor medicamente , etc Astea omoara sute de oameni zilnic dar pe boss nu il deranjeaza.

      Eu am o problema cu loazele indiferent unde se afla ele asa ca devierea discutiei spre securistii rai si boss cel bun nu are sens.Scapam de loaze indiferent cine si unde sunt ele sau le ascundem prin partide sau institutii si ne miram ca merge treaba prost ?

      Coldea, Kovesi, protocoale, medalii ambasade, donații resurse, firme telekom avaluate la valoarea datoriilor, 90% din trusturile de presă, toate instituțiile statului înțesate de experți în intelligence, IT-ul de stat plecat în Serbia, IT-ul privat trecut pe la răcoare, 5 multinaționale care plătesc impozit pe profit, propaganda austerității pentru căței, majorarea accelerată a bugetelor Securității în ultimii 28 de ani, abuzurile din justiție, blocarea Parlamentului, blocarea guvernului, blocarea Bucureștiului, în afară de clasicul rapt post-decembrist.

      SRI 

    Hotii strang randurile in jurul lui Vito Corleone Dragnea!!!

    1. Mai degrabă vă restrângeți voi în jurul extremei mooitingiste.

      Mai sunt și proști cu obraz în România, nu vă urmează în orice. :) 

    cam colorata poza atasata articolului!

    Pe tv toata ziua in functie de post sunt emise mesaje de tipul Psd e naspa , guvernul e naspa , Pnl , Usr e naspa , Sri e naspa , Jandarmeria e naspa , spitalele sunt naspa , primarii sunt naspa ,etc,etc,etc Concluzia ar fi adunand ca totul este rau oameni , partide , institutii , cultura neincrederii totale.Cine castiga din asta ? Eu zic ca pierdem toti.Se da cu noroi aiurea in functie de tabara fie in guvern , Opozitie , Psd , institutii ,protestatari , etc la gramada.Chiar nu isi da nimeni seama in ce hal s-a ajuns ? Cui foloseste aiureala asta ?

    1. Nu contează, SRI a pierdut multe butoane. Până când nu le recuperează nu va sta piatră pe piatră în România.

      Cine a gresit sa plateasca . Restul e gargara .Unii critica SRI , altii jandarmeria la gramada .Eu zic ca e nedrept pt cei de acolo care sunt corecti .Nu vreau sa cred ca o structura a statului e total scapata de sub control.

      Și cum controlezi SRI?

      Vine Hellvig la comisie cu raportul de 10 pagini? 

      Nu e treaba mea cum controlezi SRI .E treaba celor care conduc tara.

    ... ce zice sloganul, dar când i-au văzut dantura... li s-a dezumflat entuziasmul.

    1. Da, evident, că ciobanul român preia orice slogan pe nemestecate. Abia când ajunge în piață și se trezește cu gaz în nas observă dinții lui Dragnea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb