Victor Negrescu a solicitat preşedintei PE sancţionarea eurodeputatului care a comparat România cu Vestul Sălbatic

S.B.
Internaţional / 9 octombrie 2022

Victor Negrescu a solicitat preşedintei PE sancţionarea eurodeputatului care a comparat România cu Vestul Sălbatic

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a solicitat, în scris, conform procedurilor, preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, sancţionarea eurodeputatului Guido Reil care, în plen, a comparat România cu Vestul Sălbatic şi a afirmat, totodată, că ţara noastră nu merită să fie în Uniunea Europeană, informează news.ro.

"Nu pot accepta ca ţara mea să fie atacată gratuit de un eurodeputat extremist în plenul Parlamentului European. De aceea, am solicitat, utilizând procedurile parlamentare specifice, sancţionarea imediată a acestuia. Sancţiunea aplicată poate conduce la ştergerea înregistrării intervenţiei, pierderea dreptului la o parte din indemnizaţie, suspendarea dreptului de vot sau a participării la diferite activităţi parlamentare. Dacă acum tolerăm acest tip de mesaj anti-românesc, există riscul ca acest comportament să se reproducă în continuare sub forme şi mai dure", a explicat demersul său europarlamentarul român, Victor Negrescu, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

În solicitarea adresată preşedintei Parlamentului European, se subliniază faptul că, prin declaraţia sa, europarlamentarul extremist a adus atingere demnităţii României, creând, în acelaşi timp, şi un prejudiciu valorilor europene consacrate.

Documentul este fundamentat în baza articolului 10, alineat 1 din Regulamentul de Procedură al Parlamentului European, coroborat cu articolul 21 din Carta drepturilor fundamentale, precum şi aplicarea prevederilor articolelor 175, alineat 1 şi alineat 6, respectiv 176, alineat 1 din Regulamentul de procedură al Parlamentului European.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asa stie PSD sa discute, sa parlamenteze? Delictul de opinie? Ce comunisti. Acolo este un spatiu public, nu un ziar privat in care Regulamentul interzice opiniile anti-romanesti.

    1. Așa reacționează slugile când sunt dojenite de stăpâni. Cu basca umedă în mâini, cu capul plecat si cu coada metaforică între picioare: "Da stăpâne, aveți dreptate stăpâne".

    Eurodeputatul Guido Reil cam știe ce spune. Să o luăm cu începutul.

    Vestul sălbatic este un termen care desemnează zonele de frontieră americane în perioada 1600–1900. Prin tratate cu națiuni străine și popoare indigene, compromisuri politice, inovație tehnologică, cucerire militară, stabilirea legilor și ordinii, precum și a marilor migrații ale străinilor, Statele Unite s-au extins de la o coastă la cealaltă. Nu vă lăsați impresionați, ceea ce am scris este aproape cuvânt cu cuvânt de pe Wikipedia. 

    Acum să stăm și să judecăm, cam la fel este și în situația României. Prin tratate cu poporul indigen, compromisuri politice, o leacă de inovație tehnologică ( pă mulți bani :) stabilirea legilor și ordinii ( ajutați și de gușterii noștri ) s-au extins de la un capăt la altul, și pe orizontală, dar mai ales pe verticală ( cine cunoaște știe ce vorbesc ). 

    Acestea fiind spuse, ce să-i mai zici europarlamentarului cu pricina?!? Și ei ( UE ) știu cum stă treaba în România. Noi suntem o țară din Europa și UE, dar butoanele sunt departe:))

    Este părerea mea. Cine nu este de acord poate să mă contrazică.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb